Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-05-2011

Sporta ziņas


Spīdvejisti Ļebedevs ar Karavacki tiek pasaules čempionāta pusfinālā (16.05)

Veiksmīgi 2011. gada pasaules junioru čempionāta atlases kārtā nostartējuši Latvijas jaunie spīdvejisti Jevgēņijs Karavackis un Andžejs Ļebedevs, kuri tikuši pusfinālā.

Iepriekšējā gadā visa Latvija turēja īkšķus par Maksimu Bogdanovu, kurš nepievīla, pirmo reizi Latvijas spīdveja vēsturē pasaules čempionātā ieņemot trešo vietu. Junioru vecumu Makss jau ir pāraudzis, bet trīs citi mūsu braucēji svētdien uzsāka cīņu par čempiontitulu - Andžejs Ļebedevs, Jevgēņijs Karavackis un Ivans Plešakovs. Vislielākās cerības tika saistītas ar pirmajiem diviem. Kā pirmais uz starta devās Karavackis, kurš sacentās Vācijā. Lai tiktu pusfinālā, bija jātiek labāko sešu braucēju pulkā.

Uzdevums nebija no vieglajiem, jo starp pretiniekiem bija vairāki ļoti labi poļi, čehi, vācieši, krievi, kā arī citu valstu pārstāvji. Jau 1. braucienā Žeņam nācās izstāties, un likās, ka nekas labs nespīd, bet daugavpilietis prata savākties. Uzvara nākamajā sērijā, tad otrā vieta. Trīs punkti ceturtajā braucienu sērijā praktiski nodrošināja Karavackim vietu sešiniekā, bet to vēl vairāk izdevās nostiprināt 19. braucienā, kurā viņš piekāpās tikai polim Patrikam Dudekam, kurš iepriekšējā sezonā startēja finālā.

Summā Karavackim desmit punkti, kas deva stabilu piekto vietu. Par sacensību uzvarētāju kļuva krievs Andrejs Kudrjašovs, kuram sekoja jau pieminētais Dudeks, austrālietis Grajčoneks un polis Janovskis, bet sestais palika čehs Jans Holubs. Šogad pirmo reizi pasaules čempions tiks noskaidrots četros finālposmos (līdz šim bija trīs).

Ļebedevs ar Plešakovu startēja Ukrainā, kur konkurence uz vietu pusfinālā bija milzīga. 16 gadus vecais Ļebedevs bija viens no galvenajiem favorītiem uz vietu sešiniekā. Nobrauca viņš labi, iekrājot 12 no 15 iespējamajiem punktiem, kas deva trešo vietu. Ivans Plešakovs piecos braucienos iekrāja vienu punktu (finišēja trešais no trīs finišējušajiem), augstāk par 16. vietu netiekot.

Līdz ar to Karavackis un Ļebedevs tikuši pusfinālā, bet Plešakovam cerību uz medaļām vairs nav.

 

Cīkstoņiem panākumi Ziemeļvalstu spēlēs (16.05)

No 13. līdz 14. maijam Tallinā norisinājās starptautiskās sacensības grieķu-romiešu cīņā, kurās piedalījās sportisti no septiņām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas un Dānijas.

 

Ziemeļvalstu spēlēs daugavpilieši nostartēja visnotaļ labi. Vitālija Vērdiņa audzēkņiem divas godalgas. Aleksandrs Jurķāns, uzvarot Somijas, Zviedrijas un Dānijas pārstāvjus, tika pie pirmās vietas, bet Ņikita Masjuks bija otrais. Viņam uzvaras pār igauni un somu, bet finālā zaudējums zviedriem.

 

Aizvadītas Leonarda un Aleksandra Purvinsku piemiņas sacensības (16.05)

 

No 13. līdz 14. maijam Daugavpilī norisinājās trešās starptautiskās Leonarda un Aleksandra Purvinsku piemiņas turnīrs boksā.

 

Leonards Purvinskis bojā gāja 1994. gadā, bet Aleksandrs 2009. gadā. Viņiem par godu jau trešo gadu pēc kārtas tiek aizvadītas starptautiskās piemiņas sacensības. Purvinskiem bija milzīgs ieguldījums Daugavpils boksa attīstībā.

 

Turnīrā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku no Rīgas, Jelgavas, Ventspils, Olaines, Daugavpils, Paņevēžas, Marijampoles, Kauņas un citām pilsētām. Sportisti sacentās par godalgām divu dienu laikā.

 

Godalgas tika dalītas četrās vecuma grupās: 1997.-1998., 1995.-1996., 1993.-1994., 1992. dzimšanas gads un vecāki.

 

No Daugavpils sportistiem pirmās vietas ieguva: Edgars Koržeņevskis, Edvīns Kotels, Dmitrijs Zaharovs, Ņikita Muratovs, Genādijs Jegorovs, Leonards Neverovskis, Aleksejs Ribakovs, Jevgēņijs Kudinovs, Pāvels Fedotovs, kā arī Diāna Dmitrijeva.

 

Otrās vietas šoreiz Ēvaldam Teikmanim, Vitālijam Drelingam, Evanderam Servutam un Aināram Dzenītim.

 

Daugavpils boksa nodaļas vadītājs Vladislavs Sokolovs: „Puišiem nebija viegli, jo atbrauca daudzi spēcīgi pretinieki. Visi čempioni ir pelnījuši uzslavas.”

 

Tagad mūsu 1993.-1996. gadā dzimušo puišu galvenais uzdevums būs pēc iespējas labāk sagatavoties Latvijas jaunatnes olimpiādei, kura norisināsies no 1. līdz 3. jūlijam Jūrmalā.      

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ