Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-04-2013

Konstantīns Calko izcīna dubultuzvaru „Radical Master Euroseries” Francijas posmā


Aizgājušajā nedēļas nogalē, 27. un 28. aprīlī, Francijā Pola Rikāra trasē norisinājās otrais „Radical Masters Euroseries” posms, kurā uzvaru „Masters” klases abās sacīkstēs izcīnīja latvietis Kontantīns Calko.

 

Sestdien, 27. aprīlī, lietus un miglas apstākļos tikai aizvadīti kvalifikācijas braucieni, kuros Konstantīns Calko izcīnīja otro un septīto starta pozīciju. Slikto laika apstākļu dēļ pirmo sacīkšu starts, kas bija paredzēts tās pašas dienas pulksten 12:00, tika pārcelts uz plkst. 18:00.

 

Pirmajās 50 minūšu ilgajās sacīkstēs, kas tika aizvadītas pa slapju trasi, Konstantīns triumfēja ļoti pārliecinoši, esot vadībā visu sacīkšu laiku un tuvāko sekotāju brazīlieti Viktoru Korea (Victor Correa) apsteidzot par vairāk kā 20 sekundēm. „Startā saskrējās pirmās un trešās starta vietas īpašnieki, kā rezultātā es izvirzījos vadībā un noturēju savu pārsvaru līdz pat finišam. Protams, esmu ļoti priecīgs – šī bija mana pirmā uzvara Masters klasē,” stāsta Konstantīns Calko.

 

Arī otrās sacīkstes svētdien, 28. aprīlī, norisinājās slapjā trasē. „Bijām uzlikuši jaunas lietus riepas, kuras sacīkšu pirmajā daļā centos iesildīt, tāpēc trešajā aplī sanāca izslīdēt no trases un pazaudēt vairākas pozīcijas, taču pēc pitstopa sāku lēnām kāpt uz augšu”, stāsta Konstantīns.

 

Pēc tam, kad avārijas rezultātā trasē izbrauca drošības mašīna, Konstantīns Calko jau atradās ceturtajā pozīcijā un viņam tieši priekšā bija brazīlietis Viktors Korea. Konstantīnam veicot apdzīšanas manevru, abi dalībnieki saskrējās, kā rezultātā Calko izslīdēja no trases un atkrita uz sesto pozīciju. Taču jau pēc pāris apļiem viņš atradās trešajā pozīcijā, aiz sacīkšu līderiem, kurus apdzina vienā līkumā un finišēja ar 10 sekunžu pārsvaru. Otro vietu šajās sacīkstēs izcīnīja braucēju komanda no Lielbritānijas - Tonijs Velss/Džeimss Litldžons (Tony Welss/James Littlejohn). Konstantīna Calko tuvākais sekotājs kopvērtējumā - Viktors Korea - šajās sacīkstēs finišēja septītais.

 

„Protams, vēl neesmu 100% pārliecināts par sevi. Gaidu trešo posmu, kurā vēlos pieradīt, ka šīs uzvaras nebija tikai nejaušība,” sola Kontantīns Calko.

 

Pēc aizvadītajiem diviem posmiem, Konstantīns Calko ir „Master” klases kopvērtējuma līderis. Kopā „Radical Masters Euroseries” seriālā šogad paredzēti 6 posmi. Nākamais posms norisināsies no 13. līdz 14. jūlijam Silverstonas trasē Lielbritānijā.

 

Šobrīd vēl tiek lemts par to, vai Konstantīnam Calko tiks piešķirts 60 sekunžu sods par neatļautu manevru trasē otro sacīkšu laikā.

 

 

Sportists saka paldies saviem atbalstītājiem – SIA „Regula Baltija”, vecākiem un komandai.

 

Foto atsauce: Oliver Read

 

Par  „Radical Masters Euroseries” sacīkstēm




Atpakaļ