Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-05-2011

Vācu biedrība "Erfolg" piedalījās Latvijas bērnu un jauniešu sporta svētkos 2011 un ieguva godalgotas vietas


Daugavpilsvācu biedrības "Erfolg" jaunieši piedalījās Latvijā dzīvojošo tautību bērnu un jauniešu sporta svētkos,  kuri notika Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā

2011.gada 8. maijā, Rīgā,  Olimpiskajā sporta centrā notika 23. Latvijā dzīvojošo tautību bērnu un jauniešu Sporta svētki, kurus organizēja Latvijas Olimpiskā akadēmija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija un Latvija Universitāte. Sporta svētku mērķis ir veicināt republikā dzīvojošu tautību organizāciju pārstāvju kopību sportā un tautu draudzību vienotā Latvijā. Sporta svētku dalībnieki ir nacionālo kultūras biedrību bērni un jaunieši no dažādiem  Latvijas reģioniem. Sporta svētkos piedalījās arī pārstāvji no Daugavpils vācu biedrības "Erfolg".

 

Sporta svētku dalībnieki ir bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 14 gadiem no Latvijas mazākumtautību (minoritāšu) biedrībām. Paralēli sporta spēlēm ir dzeju, dziesmu, deju, akrobātiskas, cirka priekšnesumi u.c.

Šogad bija pieteikušās 17 biedrības - kopā 373 dalībnieki. Daugavpils vācu biedrība "Erfolg" bija vienīgie pārstāvji no Daugavpils.

Daugavpils vācu biedrības komandai bija arī savi līdzjutēji – pārstāvji no Vācijas vēstniecības un pārstāvji no Latvijas Vācu savienības.

Svētki sākās ar dalībnieku parādi. Atklāšanu  bagātināja nacionālo kultūras biedrību priekšnesumi. Jau otro gadu pēc kārtas, dalībniekus ar savu dziedāšanu iepriecināja  mazā dziedātāja Elizabete Siliņa no Olaines novada kultūras nama. Pēc svētku svinīgas atklāšanas sākās sporta aktivitātes. Svētku programmā tika iekļauti sekojoši sporta veidi- strītbols, tautas bumba, virves vilkšana un stafetes un individuālajās aktivitātēs – basketbola metieni, bumbu mešana dažādos mērķos, veiklības stafetes u.c. fiziskās aktivitātes, kā arī bija zīmējumu konkurss un viktorīnas. Zīmējumu konkursa tematika bija saistīta ar Mātes dienu: "Es kopā ar mammu nodarbojas ar sportu."

Daugavpils vācu biedrības "Erfolg" komanda (sastāvs - 6 dalībnieki) aizstāvēja mūsu pilsētas godu ieņemot divas trešās vietas (virves vilkšanā un tautas bumbā).

Visi pasākuma dalībnieki saņēma dāvanas un suvenīrus. Balvas saņēma komandu sporta veidu uzvarētāji un zīmēšanas konkursā atzītie labākie darbi. Visi dalībnieki saņēma sponsoru sagādātos dzērienus un saldumus.

Šī ir lieliska tradīcija. Kopš 1989.gada, katru pavasari dažādu tautību bērni, kas dzīvo mūsu republikā, pulcējas, lai piedalītos Latvijā dzīvojošo tautību bērnu un jauniešu Sporta svētkos. Sporta svētku ne tikai modina  sportisko garu, bet arī apvieno nacionālo kultūras biedrību pārstāvjus.

 

 Daugavpils vācu biedrība "Erfolg"
Adrese: Imantas iela 3 / 5, Daugavpils.
Tel: 20371892, 65420019.
erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv




Atpakaļ