Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-04-2013

Sporta ziņas


Daugava izcīna pirmo uzvaru

Latvijas futbola Virslīgā pie uzvaras beidzot izdevās tikt Daugavpils Daugavai, kas mājās ar 2:1 pārspēja Jelgavu.

Iepriekšējā gada Latvijas čempioni sezonas pirmajās divās spēlēs ieguva tikai vienu punktu, tādēļ pret jelgavniekiem savu skatītāju priekšā bija jāuzvar.

Spēle gan neizvērtās viegla, jo Jelgava labi darbojās aizsardzībā. Rezultātu pirmā puslaika vidū atklāja Jurijs Sokolovs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu, bet otrajā puslaikā Jelgava panāca līdzsvaru - 1:1.

Tikai 75. minūtē Daugava guva uzvaras vārtus, kad pēc lieliskas Mihaila Ziziļeva piespēles spēcīgi un precīzi sita Stenlijs Ibe! Atlikušajā laikā uzvara ne bez pūlēm tika noturēta.

 

"Lokomotīve" gadu iesāk ar zaudējumu

Jauno spīdveja sezonu ar zaudējumu izbraukumā iesākusi Daugavpils Lokomotīve. Svētdien Grudzjoncā mūsu puiši zaudēja vietējam klubam ar 41:49.

Nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ Polijas 1. spīdveja līgas starts tika pārcelts par divām nedēļām, tādēļ "Lokomotīve" pirmo reizi trekā devās vien svētdien, kad samērojas spēkus ar Grudzjoncas "GTŽ". Mājinieku rindās lielākā zvaigzne bija brits Kriss Hariss, bet netrūka arī citu spēcīgu braucēju. Šī iemesla dēļ poļu komanda bija izteikta favorīte, tomēr daugavpilieši cīnījās vareni.

Lai arī ātri vien mājinieki ieguva desmit punktu pārsvaru, bet pēc 10. brauciena viņi bija pat vadībā ar 36:24, līdz pat pēdējam braucienam viņi nevarēja justies droši par panākumu, jo mūsējiem bija izdevies pietuvoties līdz 40:44. Diemžēl pēdējā braucienā tika diskvalificēts Romāns Považnijs, bet Jonasam Kilmekorpi vienatnē neizdevās pacīnīties par uzvaru - 41:49.

Mūsu komandā ar desmit punktiem būtu īpaši jāizceļ Kjasts Podžuks, bet par diviem punktiem mazāk bija Kilmekorpi, bet 7 punkti Považnijam. 21. aprīlī "Lokomotīve" pirmo reizi startēs savā trekā.

 

DU volejbolisti sezonu noslēdz 4. vietā

Schenker Latvijas volejbola čempionāta bronzas sērijas ceturtajā spēlē zaudējums "Daugavpils Universitātei" ar rezultātu 1:3. Visā sērijā "Lāsei-R" zaudējums ar tādu pašu rezultātu.

Sērija tika iesākta ar veiksmīgu spēli Rīgā, kad izdevās uzvarēt. Ļoti tuvu panākums bija arī otrajā spēlē Daugavpilī, bet tad piecu setu cīņā tika zaudēts. Līdzīgs liktenis piemeklēja arī trešajā spēlē, bet ceturtajā mačā zaudēts ar 1:3.

Iespējas uzvarēt bija, bet tās netika izmantotas Otrajā setā DU pat bija desmit punktu pārsvars(!), bet tas netika noturēts. Beigās zaudējums arī visā spēlē ar 1:3 - 19:25, 23:25, 25:18, 18:25. Rezultatīvākais DU rindās ar 16 punktiem bija Vitālijs Cinne. Neviens cits vairāk par desmit punktiem neguva. DU jau otro gadu pēc kārtas paliek bez Latvijas čempionāta medaļām.  

 

 

Jaunie hokejisti piekāpjas rīdziniekiem

 

Latvijas jaunatnes hokeja čempionātā zaudējumu U16 vecuma grupā piedzīvoja Daugavpils BJSS hokejisti, kuri ar 3:8 atzina "Rīga 98" pārākumu.

Pirmo četru minūšu laikā daugavpilieši pamanījās zaudēt trīs vārtus, toties atlikušajā laikā komandas sniegums epizodiski uzlabojās. Beigās gan no zaudējuma pret spēcīgo konkurentu izvairīties neizdevās - 3:8. Mūsu komandā ar vārtu guvumu izcēlās Artjoms Drizļonoks, Pāvels Makevičs-Maņko un Jevgenijs Moisejevs.




Atpakaļ