Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-04-2013

Daugavpilī skatāma ceļojošā fotoizstāde “Tu esi. Tu vari.” par paralimpiskajām spēlēm Londonā


11.aprīlī, Daugavpils Olimpiskajā centrā tika atklāta ceļojošā fotoizstāde “Tu esi. Tu vari.” par Londonas Paralimpiskajām spēlēm 2012.gadā, kas tapusi ar bankas Citadele atbalstu. Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.


Žanna Kulakova: “Pateicoties izstādes autoram Jurim Bērziņam- Somam  mēs varam redzēt gan sportistu neatlaidību, grūtos mirkļus un lielu prieku par sasniegto. Izstāde ar izteiksmīgajām fotogrāfijām apliecina, ka cilvēkam daudz pa spēkam.

Daugavpils Domes vārdā vēlos izteikt lielu pateicību bankai „Citadele” par šo izstādi un lielo atbalstu paralimpiskai kustībai Latvijā.
Pateicības vārdus vēlos veltīt arī Latvijas paralimpiskai komitejai par palīdzību mūsu sportistiem un viņu motivēšanu sasniegt rezultātus.
Es ļoti ceru, ka šī izstāde ne tikai raisīs sabiedrības interesi, bet mudinās cilvēkus pievienoties šai kustībai un apliecināt savu gara spēku un sportisko meistarību.”

Latvijas paralimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Andris Ulmanis atzina, ka Latvijā paralimpiskā kustība ir uz viļņa, viņš cer, ka arī Daugavpilī tā attīstīsies. Ulmaņa kungs atzinīgi vērtē daudzu Daugavpils sportistu sasniegumus, Priecē nesanais Daugavpils airētāju panākums Pasaules čempionātā neredzīgo grupā.
 Klātesošos uzrunāja arī Daugavpils olimpiete- cīkstone Anastasija Grigorjeva. Viņa izteica apbrīnu par šo cilvēku gribasspēku un vēlmi uzvarēt. Tas ir apliecinājums, ka nekas nav šķērslis, ja ir mērķis.
Daugapils Olimpiskā centra vadītājs Uldis Pastars Anastasijai Grigorjevai pasniedza Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikumu sakarā ar izcīnīto Eiropas čempiones titulu.


Šajā fotoizstādē „Tu esi. Tu vari.”  apskatāmas fotogrāfa Jura Bērziņa - Soma 52 fotogrāfijas, kurās iemūžināti Latvijas sportisti Londonas paralimpiskajās spēlēs. Izstāde Daugavpils Olimpiskajā centrā būs vērojama mēnesi.

Izstādes “Tu esi. Tu vari.” darbi atspoguļo Londonas paralimpiskās spēles, kurās piedalījās 4300 sportistu no 166 valstīm. Viņu vidū bija arī astoņi atlēti no Latvijas. Kopumā Londonas paralimpiskajās spēlēs tika pārstāvēts 21 sporta veids, fotogrāfijās redzami 15 no tiem.

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ