Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-02-2013

Daugavpilī noslēdzies Latvijas čempionāts cīņā


Sestdien Daugavpils Olimpiskajā centrā tika aizvadīts Latvijas čempionāts cīņas sporta veidos, kas pulcēja labākos valsts grieķu-romiešu un brīvās cīņās pārstāvjus. Klātesošos Daugavpilī sveica Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Daugavpils Domes vārdā novēlēja visiem sportistiem lielu cīņas sparu, veiksmi, jaukus iespaidus Daugavpilī, kas ļoti lepojas ar saviem panākumiem sporta jomā

Vairāk nekā 150 dalībnieki sacentās par Latvijas čempionu nosaukumiem, jo šis čempionāts bija arī viens no atlases posmiem tikšanai Latvijas izlases sastāvā. Vēl pirms atklāšanas ceremonijas, kurā piedalījās arī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Latvijas Cīņas federācijas vadība sveica Daugavpils cīņas veterānus.

Uz diviem cīņas paklājiem cīņas ritēja praktiski visu dienu, sākot no plkst. 10:00 līdz pat 20:00. Daugavpils komandas nostartēja veiksmīgi. Sieviešu brīvajā cīņā par pārliecinoši labāko treneri kļuva Ļubova Kopilova, kā arī  Daugavpils komanda. Individuāli uzvarēja Anastasija Grigorjeva un Karalina Tjapko, savukārt Ksenija Kislova, Olga Selicka, Anastasija Oprisņaka ieņēma otrās vietas. Trešā vieta Marijai Sinkevičai.

Vīriešu brīvajā cīņā Daugavpils komanda par mata tiesu apsteidza Rīgu, bet individuāli vislabākais starts Imantam Lagodskim, kurš kļuva par Latvijas čempionu. Trīs sportisti ieguva sudraba medaļas – Ivans Kolosovs, Jevgēņijs Giržda, Vitālijs Borodovskis. Bronzas godalgas šoreiz Dmitrijam Jakovļevam, Jevgēņijam Šerstovam, Aleksandram Linkevičam, Jevgēņijam Novajonokam un Radžabam Gadžialijevam. Par labāko treneri tika atzīts Česlavs Plisko.

Grieķu-romiešu cīņā par Latvijas čempionu izdevās kļūt Ņikitam Masjukam un Aleksandram Safonovam, sudrabs Aleksandram Jurķānam un Valentīnam Bebriss, bet bronzu izkaroja Vladislavs Šmeiss. Komandu ieskaitē Daugavpils ieņēma otro vietu, pavisam nedaudz piekāpjoties Rēzeknei, bet labākā trenera gods Vitālijam Vērdiņam.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde 




Atpakaļ