Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-12-2012

Bokseri startēja pasaules čempionātā un Krievijā


Daugavpilsbokseris Dmitrijs Zaharovs Armēnijā notikušajā Eiropas čempionātā junioriem ieņēma 17. vietu, savukārt Farhads Artikovs bija piektais starptautiskās sacensībās Krievijā.

 No 25. novembra līdz 8. decembrim Armēnijas pilsētā Erevānā norisinājās Eiropas čempionāts junioriem (1994.-1995. dzimšanas gads), kurā Latviju pārstāvēja arī daugavpilietis Dmitrijs Zaharovs. Svara kategorijā līdz 49 kilogramiem viņš otrajā kārtā piekāpās Filipīnu pārstāvim, kas summā deva 17. vietu 37 dalībnieku konkurencē.

No 5. līdz 9. decembrim Hantimansijskas apgabalā (Krievija) norisinājās Pasaules kauss naftas zemju valstīm. Tajā piedalījās elites grupas bokseri no 15 dažādām valstīm: Ukrainas, Krievijas, Azerbaidžānas, Polijas, Armēnijas, Kazahstānas, Kirgiztānas, Tadžikistānas, Baltkrievijas,Moldovas, Mongolijas, Ķīnas, Benīnas, Lietuvas un Latvijas.

Latvijas izlasi trenera Vladislava Sokolova vadībā pārstāvēja četri bokseri, starp kuriem bija arī daugavpilietis Farhads Artikovs. Cīņā par iekļūšanu pusfinālā svara kategorijā līdz 56 kilogramiem Farhads zaudēja armēnim ar rezultātu 7:14. Noslēgumā viņam piektā vieta. Piektās vietas arī vēl diviem Latvijas pārstāvjiem, bet Nikolajs Grišuņins bija trešais.

Vladislavs Sokolovs pēc turnīra beigām izteicās šādi: “Piedalīšanās šāda veida turnīros ir nepieciešama, lai turpinātu progresēt. Ir kļūdas, kuras jānovērš. Man izdevās piedalīties boksa meistara Konstantīna Czju meistarklasēs. Tas ir izcils sportists, kurš šobrīd trenē tādus profesionāļus kā Ļebedevs un Povetkins. Noteikti izmantošu viņa padomus un vingrinājumus turpmākajā treniņprocesā.”

No 14. līdz 15. decembrim Daugavpilī norisināsies Ziemassvētku boksa turnīrs.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ