Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-09-2012

Ielu basketbola sezona noslēgta godam


Svētdien Vienības laukumā tika aizvadīts Daugavpils ielu basketbola čempionāts. Par uzvarētājiem vīriešu turnīrā kļuva „Raba” basketbolisti, bet dāmām dažādās vecuma grupās uzvaras tika „Pentano D”, „

 

Svētdien Vienības laukumā uz četriem groziem norisinājās ielu basketbola sezonas noslēguma turnīrs. Puiši labāko noskaidroja starp astoņām pieteiktajām komandām, bet meitenēm trīs vecuma grupās kopsummā sapulcējās 15 komandas.

 

Puišu komandas tika sadalītas divās apakšgrupās. A grupā pārliecinoši pirmie bija „Raba” basketbolisti, izšķirošajā spēlē ar 11:9 pārspējot Višķus. Interesanti, ka abas šīs komandas savā starpā spēlēja arī finālā, jo pusfinālos „Raba” pārspēja „Klondaiku”, savukārt Višķi negaidīti uzvarēja otras grupas uzvarētāju „X”. „X” spēlē par trešo vietu ar 8:14 piekāpās „Klondaikai”, paliekot bez godalgām. Puišu finālā „Raba” pieveica Višķus ar 15:7. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Arnolds Spīķis, Rihards Spīķis, Aldis Trimalnieks un Jānis Zukulis.

 

Meitenēm visjaunākajā grupā (2000. dzimšanas gads un jaunākas) uzvarēja „Pokemoni”, kas finālā ar 9:6 pārspēja „Усы до колен”, kas visus mačus aizvadīja ar īpaši sazīmētām ūsām. Uzvarētāju sastāvs: Laura Okuņeva, Esmeralda Mežaka, Nellija Cicane, Aleksandra Meļeha. Trešā vieta šajā grupā „Больные”.

 

B grupā (1997.-1999. dzimšanas gads) aizraujošā cīņā pirmo vietu izrāva „IVS-D”, kas finālā ar 10:8 uzvarēja „Krums”. Vērts piebilst, ka grupu turnīra spēlēs „Krums” bija pārāks, tomēr finālā uzvarēt neizdevās. Uzvarot pēdējo spēli ar 6:3, trešā vieta un bronzas medaļas tika „DEF”. „IVS-D” sastāvs: Tatjana Savicka, Dita Andrijevska, Baiba Ķestere, Jolanta Rimša.

 

A grupas meitenēm cīņa bija nemazāk spraiga. Grupu turnīra spēlēs trīs komandām bija vienāds iegūto punktu skaits, tomēr savstarpējā iemesto un ielaisto punktu attiecība sliktākā izrādījās „Savējām”, kurām jāsamierinās ar trešo vietu. Finālā par pirmo vietu „Pentano D” ar 8:4 uzvarēja Rēzeknes komandu „Moseņis”. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Olga Lakomko, Oļesja Jevsejeva un Viktorija Semjonova.

 

Daugavpils Sporta pārvalde izsaka lielu pateicību par sadarbību biedrībai „Ballborderbasket”.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ