Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

18-04-2011

Sporta ziņas


"Burvīgās slidas" aizvadītas godam (18.04)

 

16. un 17. aprīlī Daugavpils ledus hallē norisinājās starptautiskās daiļslidošanas sacensības bērniem "Burvīgās slidas 2011". Starp dalībniekiem bija arī sportisti no Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas.

 

"Burvīgās slidas" Daugavpilī jau kļuvušas par tradicionālajām sacensībām, kuras šeit norisinās jau piekto gadu pēc kārtas. Otro gadu tiesāšana norit pēc jaunās starptautiskās daiļslidošanas federācijas pieņemtās punktu skaitīšanas sistēmas. Tieši šī iemesla dēļ sacensības apkalpoja Tallinas tiesneši, kuri pie mums ieradās ar speciālu aparatūru.

 

Sacensību dalībnieku vecums bija no pieciem līdz 16 gadiem. Kopējais dalībnieku kopskaits sasniedza 137. Starp sacensību laureātiem bija arī vairāki Daugavpils ledus skolas audzēkņi.

 

Par sacensību uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva: Deniss Vasiļjevs, Darja Šatibelko, Artjoms Marčenko, kā arī Katarina Medvedeva. Otrās vietas šoreiz Polīnai Andrejevai, Kristīnei Timofejevai, Aleksejam Mazalevskim, Katrīnai-Nikolai Jukšinskai un Evelīnai Svarinskai. Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Julianna Bižāne, Diāna Kurbaka un Valērija Gondaruka.

 

Bokseris Koržeņevskis dalītā pirmajā vietā Lietuvā (18.04)

 

Daugavpils jaunais bokseris Edgars Koržeņevskis starptautiskās sacensībās Lietuvas pilsētā Jonavā iekļuvis finālā, kur noboksējās uz neizšķirtu ar lietuvieti.

 

Apmēram 80 bokseri no dažādām Latvijas un Lietuvas pilsētām sapulcējās Jonavā, kur godalgas tika dalītas trīs vecuma grupas, kā arī vairākas svara kategorijās. Trenera Vladislava Sokolova vadībā Daugavpils godu aizstāvēt devās 1999. gadā dzimušais Edgars Koržeņevskis.

 

Svara kategorijā līdz 41,5 kilogramiem Edgars tika finālā, kur ar neizšķirtu 3:3 noslēdza cīņu ar divus gadus vecāko Lietuvas bokseri. Treneris Sokolovs bija ļoti priecīgs, ka radās iespēja tikt uz šīm sacensībām, jo Latvijā trūkst spējīgu sparingpartneru.

 

Tagad Daugavpils BJSS galveno uzmanību veltīs aprīļa beigās un maija sākumā paredzētajam Rīgas čempionātam jauniešu un junioru konkurencē.

 

Cīkstoņi labi nostartējuši Latvijas čempionātā (18.04)

 

 

No 15. līdz 17. aprīlim Kultūras un sporta pils zālē norisinājās Latvijas čempionāts brīvajā cīņā vīriešiem un sievietēm. Vairāki Daugavpils cīkstoņi kļuvuši par Latvijas čempioniem.

 

Dāmu konkurencē Daugavpils BJSS komanda ieņēma pirmo vietu, bet individuālajā ieskaitē par Latvijas čempionēm kļuva Karalīna Tjapko (svara kategorija līdz 51 kilogramam), Aleksandra Štompeļeva (59kg) un Anastasija Oprisņaka (67kg).

 

Otrajā vietā ierindojās Kristīne Aļeiņikova, bet bronza Marijai Marfičevai.

 

Vīriešu konkurencē nepārspēti bija Aleksandrs Ruseckis (55kg) , Ivans Kolosovs (60 kg), Artjoms Iļjins (66 kg), kā arī Aleksandrs Pomjalovs (74 kg), kā arī Aleksandrs Nazarenko. Par sudraba laureātiem kļuva Dmitrijs Jakovļevs (50 kg), Aleksandrs Kolosovskis (55 kg), Jevgēņijs Genderts (84 kg), bet ar bronzu varam sveikt Aleksandru Krauzovu (66 kg), Andreju Krauzovu (120 kg), kā arī Aleksandru Linkeviču (74 kg). Komandu ieskaitē daugavpiliešiem otrā vieta.

Jaunatnes futbols (18.04)

 

Latvijas jaunatnes futbola čempionāta U-16 grupas spēlē BFC Daugava futbolisti ar 5:0 sagrāva Jelgavas vienaudžus.

 

Pilsētas hokeja čempionāts (18.04)

Pilsētas hokeja čempionātā aizvadītas divas spēles. Elites līgas turnīrā SCDL ar 6:4 pārspēja Rokišķi, bet Veterānu līgā "Sparta" ar 4:2 pārspēja "Vilces".

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ