Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-08-2012

Elizabete Limanovska izcīnīja dubultuzvaru starptautiskajā šaha festivālā


2012.gada 26.-29.jūlijā ar Latvijas Šaha federācijas un lielmeistara Alekseja Širova atbalstu Limbažos notika starptautiskais šaha festivāls “Vidzemes Vasara”, kas kļuva par nozīmīgu notikumu Latvijas šaha dzīvē. Festivāla reitinga pamatturnīrā (ātrais šahs, 11 kārtas) piedalījās 90 šahisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Vācijas, Čehijas un ASV, tai skaitā – 13 lielmeistari un 2 sieviešu lielmeistares (turnīra dalībnieku vidū - 1999.gada FIDE Pasaules čempions – Krievijas lielmeistars Aleksandrs Halifmans, Vācijas 2012.gada šaha čempionāta līderi – lielmeistari Daniels Fridmans un Igors Henkins, ka arī – Latvijas izlase dalībai 2012.gada Pasaules šaha Olimpiādē ar lielmeistaru Alekseju Širovu priekšgalā).

Daugavpili sacensībās pārstāvēja jaunā šahiste - vienpadsmitgadīga Krievu liceja skolniece Elizabete Limanovska (treneris – starptautiskais lielmeistars Arturs Neikšāns). Elizabetes piedalīšanās šajās prestižas starptautiskās sacensībās kļuva iespējama pateicoties Daugavpils Olimpiskā centra aktīvam atbalstam. Festivāla pamatturnīrā viņa ieguva 5 punktus no 11 un izcīnīja pirmo vietu vecuma grupā jauniešiem līdz 13 gadiem. Jauniešu sacensībās ātrajā šahā (9 kārtas, 49 dalībnieki vecumā līdz 13 gadiem) Elizabete ar 6 punktiem no 9 ieguva balvu par pirmo vietu jaunietēm turnīra kopvērtējumā.

27.jūlijā festivāla ietvaros internetā, tiešsaistēs režīmā, notika draudzīgais mačs starp jauniešu turnīra uzvarētāju izlasi un Spānijas-Argentīnas apvienoto jauniešu komandu (katrā komandā - 8 šahisti). Sacensību intriga saglabājās līdz mača pēdējām minūtēm – uzvaru savās partijās izcīnīja trīs dalībnieki no katras puses, viena partija beidzās neizšķirti un pēc septiņu partiju rezultātiem katrā no komandām ieguva 3.5 punktus. Ar pārliecinošo uzvaru Elizabete izcīnīja izšķirošo punktu savai komandai un mačs noslēdzās ar rezultātu 4.5 : 3.5 Latvijas izlases labā.

 




Atpakaļ