Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-07-2012

Sporta ziņas


Jurkevičam 6. vieta Eiropas vieglatlētikas čempionātā

 

Labs starts Eiropas vieglatlētikas čempionātā 1500 metru distancē padevies Dmitrijam Jurkevičam, kuram sestā vieta. Ilgu laiku viņš atradās arī līderpozīcijā.

 

Jurkevičam starts 1500 metru distancē bija jau otrais čempionātā, jo līdz tam salīdzinoši labi tika veikta 800 metru distance, kurā viņš uzrādīja sezonas labāko laiku. 1500 metros viņa izredzes uz augstu vietu bija krietni vien labākas.

 

Jurkevičs viegli pārvarēja kvalifikācijas kārtu, un ļoti stabili veica arī finālskrējienu. Tempa ziņā tas nebija ātrs, tādēļ arī laiks nebija no tiem labākajiem, bet šeit galvenais bija pozīcija. Finišējot ar laiku 3:47.36 minūtes, Dima ieguva sesto vietu. Skrējiena lielākajā daļā viņš pat bija vadošajās vietās.

 

Lai nu kā, arī sestā vieta ir ļoti augsts rādītājs.

 

 

Gongadze nodrošina „Daugavai” vēl vienu panākumu

 

Sestdien Gulbenē Daugavpils „Daugava” izcīnīja kārtējo uzvaru ar rezultātu 2:0. Abas reizes izcēlās gruzīnu leģionārs Mamuka Gongadze, kurš joprojām ir labākais snaiperis.

 

„Daugavai” pret gulbeniešiem allaž gājis labi, un arī šī reize nebija izņēmums. Mamuka Gongadze guva pa vārtiem gan pirmajā, gan otrajā puslaikā, nodrošinot panākumu ar 2:0. Gruzīnam šosezon jau 12 vārtu guvumi, kas dod pirmo pozīciju bombardieru sarakstā, savukārt „Daugava” ir turnīra tabulas vadošajā vietā. Tuvākie sekotāji gan ir turpat blakām.

 

 

„Lokomotīvei” zaudējums viesos

 

Salīdzinoši solīdi Polijas 1. spīdveja līgā izbraukumā izdevies nobraukt Daugavpils „Lokomotīves” spīdvejistiem, kuri piekāpās Grudzjoncas „GTŽ” ar 37:53.

 

Šosezon viesos mūsējie nav spīdējuši, tādēļ reti kurš cerēja uz brīnumu pret „GTŽ”. Ņemot vērā, ka uz šiem mačiem netika izsaukts zviedrs Mikaels Makss un dānis Kenets Hansens, zaudējums ar šādu rezultātu vairāk jāuztver kā panākums.

 

Sākums gan bija ļoti bēdīgs, jo jau pēc diviem braucieniem 3:15. Likās, ka no sagrāves neizvairīties, tomēr ar Romānu Považniju priekšgalā turpinājums bija sekmīgs. Sestajā braucienā Vjačeslavs Giruckis pārī ar Kjastu Podžuku pat tika pie dubultpanākuma.

 

Považnijam šajās sacīkstēs 13 punkti, bet Podžukam astoņi. Uzreiz četriem mūsu spīdvejistiem pa četriem punktiem (Karavackim, Giruckim, Ļebedevam, Tarasenko), bet Pļešakovs palika tukšā.

 

Ļoti tuvu iekļūšanai „Grand Prix” atlases finālam bija Kjasts Podžuks, tomēr pretendentu cīņā ieņēma astoto vietu, ar ko izrādījās par maz. Iekļūšanai labāko pieciniekā pietrūka tikai punkta.




Atpakaļ