Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

05-06-2012

Sporta ziņas


“Lokomotīves” spīdvejistiem nepārliecinoša uzvara

 

Neizteiksmīgas sacīkstes Polijas 1. spīdveja līgā aizvadījušiDaugavpils“Lokomotīves” braucēji, kuri savā trekā tikai ar 48:42 pārspēja Lodzas “Orzel”.

 

Viesos piedzīvotais zaudējums ar 24 punktiem bija ļoti sāpīgs, jo cīņā par bonuspunktu obligāti bija nepieciešams panākums savā trekā ar 25 punktiem. Diemžēl neko no kārotā sasniegt neizdevās. Pirmo reizi daugavpilieši vadībā izvirzījās pēc 3. brauciena, kurā Kjasts Podžuks kopā ar dāni Kenetu Hansenu atveda uzvaru ar 4:2.

 

Šis pats duets pie uzvaras tika arī piektajā braucienā, kas ļāva panākt 17:13. Mikaels Makss un Vadims Tarasenko, kā arī Romāns Považnijs ar Andžeju Ļebedevu tika pie dubultpanākumiem, kas vēl vairāk uzlaboja kopējo situāciju – 30:18. Tas gan bija pēdējais patīkamais brīdis. Ar katru braucienu poļi sāka vilkt klāt, pēc 14. brauciena vairs tikai 44:40.

 

Par laimi, Považnijs duetā ar Podžuku pēdējā braucienā uzvarēja ar 4:2, kas summā deva panākumu 48:42.

 

Vērts piebilst, ka sestdien tuvu iekļūšanai pasaules junioru čempionāta finālā bija Andžejs Ļebedevs, tomēr ar septiņiem punktiem nedaudz pietrūka. Finālam bija nepieciešami deviņi punkti….

 

“BFC Daugava” turpina lieliski

 

Latvijas 1. futbola līgas sezonu labi iesākuši “BFC Daugava” futbolisti. Kārtējā spēlē viesos ar 1:0 izdevās uzvarēt Futbola Skolas “Metta/LU” dublierus.

 

“BFC Daugava” seko Virslīgas kluba “Daugava” piemēram, veiksmīgi spēlējot čempionāta ievadā. Sestdien daugavpilieši viesos ar 1:0 pārspēja FS “Metta/Salaspils” komandu, vienīgos vārtus pirmā puslaika beigās gūstot Aleksejam Grigjanam. Sešās turnīra spēlēs “Daugava” izcīnījusi jau četras uzvaras.

 

Vieglatlētu starti Valmierā iepriecināja

Nedēļas nogalē Valmierā vairāku dienu garumā sacentās arīDaugavpilsvieglatlēti. Ceļazīmi uz starptautiskām sacensībām Polijā nopelnīja Dagnija Ciematniece, bet vēl vairāki sportisti kāpa uz goda pjedestāla.

 

  1. jūnijā norisinājās “Valmieras Spēles”, kas arī bija vienas no atlases sacensībām uz starptautiskajiem mačiem Polijā. Tajos piedalās astoņu valstu pārstāvji, pie tam tikai šo izlašu līderi. Valmierā vietu Latvijas komandā nodrošināja tikai disciplīnu uzvarētāji, tādēļ cīņa bija ļoti sīksta.

 

Dagnija Ciematniece tāllēkšanas sektorā ar 4,75 metriem ieguva pirmo vietu un ceļazīmi uz Poliju! Pavisam maz viņai pietrūka līdz uzvarai arī augstlēkšanā, bet tur otrā vieta (148 centimetri).

 

Ceturtais augstlēkšanā bija Aivis Jēgeris, kuram arī ļoti maz pietrūka līdz kāpšanai un goda pjedestāla.

 

Dienu vēlāk Valmierā norisinājās sacensības pieaugušajiem.Daugavpilssprinteris Artūrs Sakovičs gan priekšsacīkstēs, gan finālā 100 metru distanci veica 11,79 sekundēs, kas viņam deva trešo vietu!

 

Pirmā vieta trīssoļēkšanā Robertam Naglim, kura rezultāts 13,72 metri.

 

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ