Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-04-2011

Sporta ziņas


"DU" volejbolisti sensacionāli izrauj bronzu (11.04)

 

Schenker Latvijas volejbola čempionāta bronzas sērijā negaidītu uzvaru pār "Biolaru" izcīnīja "Daugavpils Universitātes" volejbolisti, kuri izrādījās pārāki ar 2:1.

 

Pirmajā bronzas sērijas spēlē izbraukumā "DU" zaudēja ar 0:3, bet sestdien komandas tikās jau Daugavpilī. Viesiem bija iespēja Daugavpils BJSS lielajā zālē nodrošināt sev trešo vietu, taču daugavpilieši to nepieļāva. Uzvaras pirmajos divos setos ar rezultātiem 25:20 un 25:18 deva cerību, ka uzvara spēlē tiks nodrošināta pārliecinoši, taču pretinieks nepadevās, apspēlējot divu setu deficītu - 25:22, 25:13. Izšķirošajā piektajā setā pārāki tomēr bija "DU" spēlētāji, kuri uzvarēja ar 15:11.

 

Izšķirošā spēle norisinājās svētdien Zemgales Olimpiskajā centrā. Lai arī favorīti bija "Biolara" spēlētāji, pie uzvaras tika mūsējie - 25:22, 15:25, 25:22, 25:23. Negaidīta Daugavpils komandas uzvara, un jau otro gadu pēc kārtas Latvijas čempionāta bronza tiek Daugavpils klubam. Apsveicam visus mūsu komandas spēlētājus un trenerus.

 

"DU" basketbolistes kļūst par Latvijas čempionēm starp  studentēm (11.04)

 

Lielisku sniegumu Latvijas Studentu līgas finālspēlēs nodemonstrējušas "Daugavpils Universitātes" basketbolistes, kļūstot par sacensību uzvarētājām.

 

"Aprīļa trakumā" savā starpā sacentās vīriešu un sieviešu augstskolu komandas. Daugavpils Universitāte tika pārstāvēta tikai sieviešu turnīrā. Komandas pamatu veidoja Latvijas Sieviešu basketbola līgā rūdītās spēlētājas, kurām pievienojās Ērika Mauriņa, Anastasija Romaņenko un Anastasija Golubeva.

 

Sešas dalībkomandas tika iedalītas divās grupās pa trīs komandām katrā no tām. Pirmajā apakšgrupas spēlē "DU" ar 66:47 pārspēja "LSPA", bet otrajā spēlē sīvā cīņā piekāpās "Latvijas Universitātei" - 55:59. Rezultatīvākās šajās spēlēs mūsu komandā bija Kristīna Egle un Oļesja Jevsejeva.

 

Pusfinālā daugavpilietes tikās ar otras grupas otro labāko komandu "RSU", un pārspēja pretinieces ar 71:55. Ļoti labi meitenes aizvadīja otro puslaiku, kuru uzvarēja ar 45:27, nodrošinot sev uzvaru arī visā spēlē. Lielajā finālā pretiniekos bija "LU" spēlētājas, kuras no tālākās cīņas izslēdza "RTU".

 

Ļoti mazrezultatīvā spēlē daugavpilietes prata revanšēties par zaudējumu grupu turnīrā, un pieveikt pretinieces ar 45:31. Pēc pirmā puslaika "DU" bija vadībā pat ar 35:10. Rezultatīvākā šajā cīņā bija Kristīna Egle ar 20 punktiem.

 

Tieši Egle tika atzīta par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju, bet Oļesja Jevsejeva kopā ar Egli tika iekļauta simboliskajā turnīra izlasē.

 

"Daugava" tiek pie otrās uzvaras (11.04)

 

Latvijas futbola Virslīgas 2. kārtas spēlē Daugavpils "Daugava" savu skatītāju priekšā ar 2:0 pārspēja "Olimpu", tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas.

 

Salīdzinājumā ar pirmās kārtas spēli pret "Gulbeni" šoreiz daugavpilieši viesus uzņēma "Celtnieka" stadionā. Sliktais laiks gan nepamudināja uz tribīnēm doties lielam skaitam skatītāju, tādēļ atmosfēra vairāk atgādināja treniņspēli, nevis Latvijas čempionāta maču.

 

Lai arī daugavpilieši bija diezgan izteikti cīņas favorīti, viegli pret "Olimpu" neklājās. Gados jaunie rīdzinieki centās izmantot katru iespēju pretuzbrukumiem, neļaujot "Daugavai" ne uz brīdi atslābināties. "Daugavas" rindās labākā iespēja izcelties bija Dmitrijam Kozlovam, kurš pirmā puslaika beigās pēc Mamukas Gongadzes piespēles nespēja pārspēt pretinieku vārtsargu.

 

Otrajā puslaikā "Daugavas" pārsvars vēl vairāk pieauga, taču labu vārtu gūšanas momentu bija gaužām maz. Komandas galvenais treneris Tamazs Pertija pēdējās minūtēs pat sāka spēlēt ar trīs uzbrucējiem, un tas nesa augļus. Pēc tālas Simonova piespēles Uļjanovs ar galvu pasita bumbu Čihradzes virzienā, bet tas pāradresēja bumbu Gongadzem, kurš šķērītē raidīja bumbu vārtos. Vēl pēc dažām minūtēm pēc Volkova piespēles jau pieminētais Gongadze izrāvās vienatnē pret vārtsargu, un panāca 2:0.

 

Ar trīs vārtu guvumiem Gongadze kļuvis par visa čempionāta labāko snaiperi. "Daugavai" šī bija otrā uzvara divās spēlēs.

 

 

"Lokomotīves" pirmās mājas sacīkstes pārceltas (11.04)

Svētdien paredzētās Polijas 1. spīdveja līgas sacīkstes starp Daugavpils "Lokomotīve" un Poznaņas "PSŽ" nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pārceltas uz vēlāku laiku, tādējādi pirmās sacīkstes Daugavpilī tiks aizvadītas vien 25. aprīlī.

Svētdien savas otrās jaunās Polijas 1. spīdveja līgas sezonas sacīkstes bija paredzēts aizvadīt Daugavpils "Lokomotīvei", kurai pretī stātos Poznaņas "PSŽ". Laiks šī gada pavasarī mūs nav lutinājis, un arī Daugavpilī praktiski visu nedēļu lija lietus. Tik nelabvēlīgos laikapstākļos sagatavot treku nebūtu bijis iespējams, tādēļ organizatori pieņēma lēmumu pārcelt mačus uz 17. jūliju.

Tā nu sanācis, ka nākamās sacīkstes "Loko" aizvadīs tik vien 25. aprīlī, tas ir, otro Lieldienu pirmdienā, kad pretī stāsies spēcīgais Gņežno "Start". Jāsaka, ka sacensību pārcelšana zināmā mērā mums pat ir labvēlīga, jo drēgnā laikā arī tribīnes parasti nav tik pilnas, pie tam no savainojumiem īsti vēl nav atguvušies ne Vadims Tarasenko, ne Andžejs Ļebedevs.

Tiek paredzēts, ka "Loko" rindās no jaunajiem leģionāriem nākamajos mačos redzēsim somu Jonasu Kilmekorpi, bet Nikolajs Klindts netiks izsaukts. Kluba vadība vēlas dot iespēju pierādīt sevi abiem, lai objektīvāk spriestu par sportistu varējumu.

 

 

 

Lāses kausa izcīņa (11.04)

 

Daugavpils skolas sekmīgi startējušas Lāses kausa izcīņā volejbolā, tiekot pie medaļām divās vecuma grupās.

 

Lāses kausa izcīņa volejbolā jau vairākus gadus ir viens no populārākajiem skolu turnīriem. Arī šogad par dalībkomandu skaitu nevarēja sūdzēties. Skolas sacentās divās vecuma grupās puišu un meiteņu  konkurencē. Kopumā kausa izcīņā piedalījās 109 komandas.

Vidusskolā grupā starp jauniešiem otro vietu ieguva Daugavpils 3. vidusskolas komanda, bet starp meitenēm trešo vietu ieguva Daugavpils Centra ģimnāzija.

 

"Latgale" kļūst par pilsētas florbola čempioniem (11.04)

 

Ar "Latgales" triumfu noslēdzies Latvijas 2. florbola līgas Latgales reģiona turnīrs, kas vienlaicīgi bija arī Daugavpils pilsētas čempionāts.

 

"Latgale" visas sezonas garumā demonstrēja ļoti labu sniegumu, tā arī nepiedzīvojot nevienu zaudējumu. Finālā latgaliešiem pretī stājās sīvākā konkurente "Michel d.Oro", kas pusfinālā ar lielām mokām pārspēja "O2" (5:4).

 

Lielais fināls izvērtās ļoti aizraujošs. "Latgali" vadībā diezgan ātri izvirzīja Ivans Kokins, bet drīzumā rezultāts uz tablo bija jau 2:0 favorītu labā. Pēc pirmā perioda 2:1 "Latgales" labā, bet pēc otrā pārsvars tika nedaudz palielināts - 5:3. Visi "Michel d.Oro" centieni izglābties izrādījās nesekmīgi, un beigās nācās piedzīvot zaudējumu ar 7:10.

 

"Latgale" kļuvusi par Daugavpils čempioni, kā arī  nodrošinājusi vietu nākamā gada Latvijas 1. florbola līgas turnīrā, kurā Daugavpils komandas vēl nekad nav spēlējušas.

 

Pierobežu basketbola līgā triumfē lietuvieši (11.04)

 

Pierobežu basketbola līgas "Final Four" neveiksmīgi izvērties Latvijas komandām, un par turnīra uzvarētājiem kļuva "Utenas policijas" komanda.

 

 

Regulārajā turnīrā par iespēju spēlēt finālturnīrā cīnījās 12 komandas no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Visstabilāk nospēlēja "Utenas policija", kas ieņēma pirmo vietu, bet tālāk sekoja Daugavpils novada, Rokišķu un Rēzeknes komandas. Finālturnīrā, kas nedēļas nogalē risinājās Kultūras un sporta pilī, savu pārākumu vēlreiz nodemonstrēja Utenas basketbolisti.

 

Pusfinālā viņi ar 86:67 pārspēja "Rēzekne 1/Microlines", bet finālspēlē interesantā duelī ar 79:71 Roķišķu komandu. Roķišķis pusfinālā ar 76:56 pārspēja Daugavpils novadu. Cīņā par bronzas medaļām daugavpilieši atzina rēzekniešu pārākumu, beigās paliekot ceturtajā vietā - 49:61.

 

 

"Sniegpulkstenī" uzvaras daugavpiliešiem (11.04)

 

Nedēļas nogalē "Esplanādes" stadionā tika aizvadīti kārtējie "Sniegpulksteņa" turnīri jaunajiem futbolistiem. Uzvaras gan U-9, gan U-11 vecuma grupās tika BFC Daugava komandām.

 

U-11 vecuma grupā BFC Daugava apsteidza deviņas pretinieku komandas, ieņemot pirmo vietu. Labākā vārtsarga tituls Vadimam Sļepčenokam, bet labākais snaiperis bijis Kaspars Kokins.

 

U-9 vecuma grupā BFC Daugavai pat dubultriumfs. Pirmo vietu ieguva Ivana Maksimčuka trenētā pirmā komanda, bet otrā vieta Jevgēņija Maksimčuka otrajai komandai. Par labāko bombardieri kļuva S.Daškevičs, bet labākā uzbrucēja tituls O.Raščevskim.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ