Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-05-2012

Sporta ziņas


“Daugava” mājās tiek galā ar “Mettu/LU”

 

Latvijas futbola Virslīgas pirmajā pozīcijā joprojām turāsDaugavpils“Daugavas” futbolisti, kuri savu skatītāju priekšā ar 2:0 apspēlēja “Mettu/LU”. Vārti Matijam Mihaļam un Vladimiram Volkovam.

 

Spēlē ar Virslīgas jaunpienācēju diskvalifikācijasdēļdaugavpiliešiem palīdzēt nevarēja labākais snaiperis Mamuka Gongadze, kas lika būt mazliet piesardzīgiem. Pirmajā aplī viesos ar čempionāta pastarīti nospēlējām neizšķirti 1:1.

 

Šoreiz mačs izvērtās krietni vien vieglāks. Mūsējie jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, pirmā puslaika izskaņā gūstot divus vārtus. Šoreiz izcēlās Vladimirs Volkovs un Matija Mihaļs. Daugavpiliešiem bija vēl vairākas lieliskas iespējas iesist, bet vairākkārt glāba vārtu konstrukcija vai arī sitieni no perfektām pozīcijām mērķi nesasniedza.

 

Turnīra tabulā “Daugava” saglabā pirmo vietu, tuvākos sekotājus apsteidzot par četriem punktiem. Labs sezonas sākums!

 

 

Latvijas paukošanas čempionātā uzvaras daugavpiliešiem

 

Svētdien Daugavpils Olimpiskajā centrā tika aizvadītas Latvijas paukošanas čempionāta finālcīņas. Prieks, ka gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē uzvaras tika Daugavpils pārstāvjiem.

 

Latvijas atklātajā čempionātā, kā ierasti, piedalījās ne tikai Latvijas, bet arīdzan Lietuvas sportisti. Vīriešu konkurencē startēja arī viens igaunis. Olimpiskā centra B zālē labākā no dāmām bija mūsu audzēkne Aleksandra Smetaņina, kura finālā viegli tika galā ar lietuvieti. Trešā vieta vēl vienai daugavpilietei Ksenijai Kuldasovai.

 

Vīriešu grupā konkurence bija daudz sīvāka, jo startēja vairāk nekā 30 dalībnieki. Prieks, ka arī šajā grupā uzvara tika Daugavpilij. Vislabākais izrādījās Artūrs Šilins, kurš prata pieveikt igauni. Vērts piebilst, ka cīņa tika pārtraukta pie rezultāta 8:4, jo Igaunijas bija ļoti noguris pēc tālā ceļa no Eiropas U23 čempionāta. Ļoti tuvu iekļūšanai finālā bija Jurijs Sjanita, tomēr pusfinālā bija spiests atzīt jau pieminētā igauņa pārākumu. Sjanitam trešā vieta un bronzas medaļa.

 

Jaunie bokseri sacentās Kauņā

 

Daugavpils jaunie bokseri brīvdienās sacentās Kauņā, kur boksējās ar 12-15 gadus veciem bokseriem. Edvīns Kotels ieņēma otro vietu, bet Edgars Koržeņevskis bija pirmais.

 

Edgars Koržeņevskis savā svara grupā demonstrēja lielisku boksēšanos, pārliecinoši tiekot pie uzvarām kā pusfinālā, tā arī lielajā finālā. Ļoti reāli, ka Edgars pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā kadetiem.

 

Edvīns Kotels arīdzan bija tuvu uzvarai Lietuvā, tomēr šoreiz piekāpās finālā vienam no Lietuvas sportistiem.

 

 

Cīkstoņi kļūst par Latvijas čempioniem

 

No 25. līdz 26. maijam Jelgavā norisinājās Latvijas čempionāts grieķu-romiešu cīņā junioriem. Daugavpils komanda Vitālija Vērdiņa vadībā ieņēma pirmo vietu.

 

Jelgavā sapulcējās vairāk nekā 70 cīkstoņi no visas Latvijas. Daugavpils juniori nostartēja labā līmenī. Par Latvijas čempioniem kļuva Aleksandrs Jurķāns, Ņikita Masjuks un Česlavs Beštenis. Beštenis, starp citu, pārstāvēs Latviju Eiropas čempionātā Horvātijā junioriem.

 

Trešās vietas savās svara kategorijās ieguva Deniss Lecks un Nauris Poikāns. Vitālijs Vērdiņš tika atzīts par labāko treneri.

 

Tajā pašā laikā cita mūsu cīkstoņu grupa devās uz sacensībām Lietuvas pilsētā Anikščos. Treneru Dmitrija Lapas, Vitālija Vērdiņa un Artjoma Petkuna audzēkņi. Par turnīra uzvarētāju kļuva Artūrs Šeškens, bet Jānis Lociks ar Ņikitu Tarasovu bija otrie.

 

Uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Vasīlijs Oļipovs, Artūrs Karabaņs un Žans Lizbovskis.

 

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ