Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-05-2012

Baltijas kauss 2012


Rīgā 19. maijā notika taekvando Baltijas olimpiskā kausa noslēdzošais 3. etaps. 240 sportisti no Krievijas, Igaunijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Latvijas cīnījās par zelta medaļām. Šis turnīrs no pārējiem atšķīrās ar to, ka tā organizēšanā piedalījās speciālisti no Nīderlandes, kuri nodrošina tehnisko palīdzību visās nozīmīgās Eiropas taekvondo sacensībās.

Sacensības atklāja sportistu parāde, dalībnieki nesa 6 valstu nacionālos karogus. Svinīgu uzrunu sportistiem un turnīra viesiem teica Latvijas taekvondo federācijas prezidents un Rīgas Domes deputāti. Pēc tam sekoja kombatan (filipīniešu tuvcīņas veids, kurā tiek izmantoti dažādu veidu ieroči) un hapkido (korejiešu tuvcīņas lietišķais stils) komandu parauga demonstrējumi. Sacensību atklāšanas noslēgumā uzstājās deju un vokālās grupas.

Sacensības notika 4 laukumos, kas aprīkoti ar videosistēmām (video atkārtojums tiek izmantots strīdīgos gadījumos). Trijos laukumos notika cīņas starp bērniem, kadetiem un junioriem, bet ceturtajā laukumā notika sacensības tehniskajās sadaļās (sitieni uz ātrumu un spēku)

Lielākā konkurence notikušajā turnīrā bija bērnu vecuma kategorijā. Vienā dienā 4,5 cīņas līdz 1. vietai bija nopietns pārbaudījums. Sevišķi tādēļ, ka pretinieki bija labi sagatavoti gan fiziski, gan tehniski.

Šajās sacensībās Daugavpils pilsētu pārstāvēja sportisti no sporta kluba „Jitae”, kurus vadīja taekvondo 5. dana īpašnieks Boriss Ivanovs.

 

Par rezultātiem

 

Aleksandrs Minkevičs, lai arī parādīja labas cīņas īpašības, tomēr pirmajā cīņā pēc punktiem zaudēja sportistam no Baltkrievijas. Arī Gļebam Pozņakam neizdevās tikt tālāk par pirmo apli. Viņš zaudēja 2 punktus pirmajā raundā, un nespēja tos vēlāk atgūt.

Toties visi pārējie daugavpilieši devās mājās ar apbalvojumiem, un daži pat ne ar vienu vien. Bet mūsu juniori vispār nezaudēja nevienu cīņu.

1. vieta

1.Māris Gedroics – līdz 40 kg, bērnu vecuma kategorija

2.Māris Gedroics – tehniskā sadaļa, sitieni uz spēku, bērnu vecuma kategorija

3.Aļgerts Kligulis - tehniskā sadaļa, sitieni uz ātrumu, bērnu vecuma kategorija

4.Maksims Habarovs – līdz 57 kg, kadetu vecuma kategorija

5.Maksims Habarovs – līdz 55 kg, junioru vecuma kategorija

6. Maksims Habarovs – tehniskā sadaļa, sitieni uz ātrumu, starp kadetiem

7.Edgars Gedroics – līdz 63 kg, junioru vecuma kategorija

8.Jēkabs Medvedevs – līdz 68 kg, junioru vecuma kategorija

2. vieta

1.Romāns Brukovs – līdz 29 kg, bērnu vecuma kategorija

2. Romāns Brukovs – tehniskā sadaļa, sitieni uz ātrumu, bērnu vecuma kategorija

3. Aļgerts Kligulis – tehniskā sadaļa, sitieni uz spēku, bērnu vecuma kategorija

4.Oskars Buķis – tehniskā sadaļa, sitieni uz ātrumu, junioru vecuma kategorija

3.vieta

1. Oskars Buķis – līdz 59 kg, junioru vecuma kategorija

2.Artūrs Mihailovs, līdz 49 kg, kadetu vecuma kategorija

3.Edgars Avramenko – līdz 37 kg, kadetu vecuma kategorija

Pēc 3 etapu rezultātiem, kuros piedalījās vairāk nekā 700 sportisti, par labāko kadetu tika atzīts un apbalvots ar vērtīgu dāvanu Maksims Habarovs. Komandu vērtējumā 1. vieta klubam no Minskas, 2. vieta – klubam no Kaļiņingradas, bet 3. vietu izcīnīja mūsu Daugavpils kluba „Jitae” sportisti un treneris. Apsveicam visus sportistus ar veiksmīgo sezonu un vēlam turpmāko meistarības izaugsmi

Tuvākajā laikā Daugavpils taekvondo sportisti piedalīsies „A” klases turnīrā „Atvērtā Austrija” (01.06.2012.), Eiropas čempionātā starp jauniešiem Grieķijā (14.06.2012.) un Latvijas Olimpiādē (07.07.2012.)




Atpakaļ