Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-05-2012

„SEB tenisa mēneša“ laikā var pieteikties bez maksas tenisa treniņiem Daugavpilī


Uzsākot ilgtermiņa sadarbību, Latvijas Tenisa savienība (LTS) un SEB banka izvirzījušas mērķi attīstīt tenisa tradīcijas Latvijā profesionālā un amatieru līmenī. Lai veicinātu sabiedrības interesi par tenisu, šī gada maijā visā Latvijā norisinās "SEB tenisa mēnesis", kura ietvaros ikviens interesents var iepazīties ar tenisa spēli un izmēģināt spēkus bezmaksas treniņos visā Latvijā, arī Daugavpilī.

Līdz 31. maijam interesentiem, kuri vēlas izmēģināt tenisa spēli pirmo reizi, ir iespēja pieteikties bezmaksas tenisa nodarbībai kādā no Latvijas tenisa klubiem, kur nodarbības laikā pieredzējuši tenisa treneri iepazīstinās ar spēles pamatprincipiem, sniegs informāciju par tenisa spēlei nepieciešamo apģērbu un inventāru, kā arī palīdzēs spert pirmos soļus spēles pamatu apgūšanā.

Bez maksas tenisa nodarbībai var pieteikties arī daugavpilieši, jo projektā iesaistījies Daugavpils tenisa klubs. Lai pieteiktos bezmaksas tenisa spēlei Daugavpils tenisa klubā, nepieciešams reģistrēties sociālajā vietnē www.draugiem.lv/studentabanka.

Projektu kopumā atbalsta 14 tenisa klubi Rīgā, Ādažos, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī: Centrālais Tenisa Klubs (Rīga), Latvijas Specializētā Neatkarīgā Tenisa Akadēmija (Rīga), „Rīgas satiksmes tenisa klubs“ (Rīga), RTU Sporta klubs (Rīga), Mārupes tenisa skola (Jaunmārupe), tenisa klubs "Fortūna un sports" (Rīga), tenisa klubs "Rīdze" (Rīga), „Tenisa sporta centrs "Pļavnieki"“ (Rīga), tenisa centrs "Ādaži" (Ādaži), Liepājas Tenisa sporta skola (Liepāja), tenisa klubs "Balanss teniss" (Jūrmala), tenisa klubs "Orange tennis" (Jūrmala), Ventspils tenisa klubs un Daugavpils tenisa klubs.

Lai atbalstītu jauno tenisistu izaugsmi un veicinātu ceļu uz profesionālo sportu, LTS ar SEB banku uzsākusi arī ilgtermiņa projektu. Katru gadu U14 vecuma grupas labākajiem tenisa spēlētājiem no Latvijas būs iespēja pilnveidot prasmes starptautiskās treniņnometnēs un pasaules vadošajās junioru sacensībās. U14 izlases sastāvā ir arī talantīgais jaunais tenisists no Daugavpils Maksims Ņesins, kurš šogad kļuva par Latvijas ziemas čempionāta tenisā jauniešiem uzvarētāju.

"U14 izlases tenisisti Gustavs Lukstiņš, Roberts Grīnvalds, Rūdolfs Mednis un Maksims Ņesins ir talantīgi, perspektīvi un ar lielu gribasspēku apveltīti jaunieši, kuri ir līderi Latvijas čempionātā un izrāda spēcīgu konkurenci Eiropas pirmā simtnieka tenisistiem. Attīstot spēles prasmi, tehniku un iemaņas, ikvienam no viņiem ir iespēja kļūt par nākotnes tenisa zvaigzni. Šogad komanda piedalīsies reģionāla mēroga turnīros, startēs Eiropas Čempionātā komandām un individuāli, aizvadīs vairākas starptautiskas sacensības un krās punktus, lai kvalificētos sacensībām ASV, kur norisināsies "Eddie Herr" Starptautiskais junioru tenisa čempionāts, "American Cup" un pasaules prestižākās jauno tenisistu sacensības "Orange Bowl". Mūsu mērķis ir panākt, lai šim junioru turnīram kvalificētos vismaz divi U14 komandas dalībnieki," stāsta Jānis Viņķis, U14 komandas galvenais treneris.

SEB bankas komandas atlasē ir ņemts vērā tenisistu reitings Latvijā un Eiropā un LTS treneru padomes viedoklis. Sadarbības ietvaros SEB banka atbalstīs U14 komandu, segs ceļa un uzturēšanās izdevumus un dalības maksu sacensībās ārpus Latvijas.

 

 

Papildus informācija:

Zane Sausverde, Latvijas Tenisa savienība – 00 371 26369338

Linda Anaite,  – 00 371 27848062




Atpakaļ