Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-05-2012

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs noslēdzas ar “Rīdzenes” triumfu


No piektdienas līdz pat svētdienai Daugavpilī pirmo reizi norisinājās Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīra spēles. Savu meistarību demonstrēja Latvijas labākās U12 un U15 vecuma grupas meitenes.

 

Šogad Daugavpilī pirmo reizi norisinājās LBL Zvaigžņu spēle, bet aizvadītajās brīvdienās pirmo reizi pie mums sapulcējās arī labākās Latvijas jaunās basketbolistes. Trīs dienu garumā spraigās cīņās tika noskaidrotas Latvijas čempiones. Starp finālistēm bija arīDaugavpilskomandas, tomēr šoreiz Irīnas Romaņenko audzēknēm neizdevās parādīt labāko sniegumu, it īpaši tas attiecas uz U12 vecuma grupu.

 

Jaunās basketbolistes regulāro turnīru noslēdza otrajā pozīcijā, taču finālos stress ņēma virsroku. Apakšgrupā daugavpilietes uzvarēja “Rīgu/Pardaugavu” (28:24), bet nākamajās spēlēs piekāpās “Rīgai/Rīdzene” (36:47) un “Rīgai/TTP 1” (19:40). Cīņā par 5.-8. vietu ar 42:18 tika pārspētas ventspilnieces, kā arī ar 34:29 “Rīga/Jugla” spēlētājas. Beigās Daugavpils ieņēma piekto vietu. Labāko trijniekā iekārtojās Rīdzene,Liepājaun Cēsis. Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauta Daugavpils vienības līdere Laura Okuņeva.

 

U15 vecuma grupāDaugavpilsnebija starp favorītēm, tomēr grupu turnīrā izdevās izcīnīt pārsteidzošu panākumu pār Cēsīm (60:46), taču ar to nepietika iekļūšanai četriniekā, jo tika zaudēts “Rīgai/Pārdaugavai” (31:49) un “TTP 1” (38:54). Gandarījuma turnīrāDaugavpilsar 44:57 piekāpās Jelgavai, kā arī ar 49:52 Cēsīm. Beigās astotā vieta.

 

Šajā grupā pirmo vietu izcīnīja “Rīdzene”, otrās bija “Pārdaugavas” basketbolistes, bet godalgoto trijnieku noslēdza “TTP 1”.

 

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ