Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-05-2012

Bogdanovs un Podžuks pārvar Eiropas čempionāta kvalifikāciju


Eiropas spīdveja čempionāta pusfinālā diviDaugavpilsspīdvejisti Maksims Bogdanovs un Kjasts Podžuks nostartējuši veiksmīgi, tiekot labāko pieciniekā, kas dod cerības startēt lielajā finālā.

 

Eiropas čempionātam šogad būs jauns formāts – ierastā viena finālposma vietā būs četri. Arī atlases sistēma atšķirās, jo iekļūšana pusfināla labāko pieciniekā automātiski negarantē vietu finālā. Šiem spīdvejistiem savā starpā vēl atliks noskaidrot tos braucējus, kuri varēs startēt visos finālposmos. Tādi būs tikai septiņi, bet vēl astoņus braucējus izvēlēsies sacensību organizētāji, bet viena vieta katrā no finālposmiem pienāksies mājiniekiem.

 

Pirmajā no pusfināliem ļoti tuvu vietai pieciniekā bija Andžejs Ļebedevs, taču palika pirmais aiz borta. Bogdanovs un Podžuks Ukrainā nostartēja veiksmīgāk, ieņemot attiecīgi ceturto un piekto vietu. Bogdanovs piecos braucienos tika pie 12 punktiem un pārbraucienā par trešo vietu piekāpās polim Ščepaņjakam, savukārt Podžukam 11 punkti un pārbraucienā par piekto pozīciju panākums pār Maleku.

 

 

 

 

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ