Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-05-2012

DU frisbija komanda turnīrā Lietuvā ieņēma 5. vietu


Daugavpils Universitātes jauktā frisbija komanda starptautiskā turnīrā Lietuvā ieņēmusi piekto vietu, sešās spēlēs izcīnot trīs panākumus. Tas bija pirmais komandas starts ārpus Latvijas teritorijas.

Starptautiskais turnīrs Lietuvas pilsētā Zarasos „Zaraza 2012” 28. un 29. aprīlī kopumā sapulcināja 13 komandas no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Šoreiz uz sacensībām nespēja ierasties vienības no Polijas un Igaunijas. DU frisbija komanda startēja jauktajā grupā, kur laukumā vienlaicīgi atradās pa četriem puišiem un trīs meitenēm. Pirmo reizi DU frisbiju spēlēja ārā uz lielā izmēra laukuma (100*37 metri) ar 60 minūšu spēles laiku.

Grupu turnīru Daugavpils komanda iesāka ar spēli pret Viļņas klubu „MIXtūra”. Mača gaitā atrodoties iedzinēju lomā ar 2:8, DU prata pievilkt līdz 6:8. Izšķirošo punktu apmēram 70 minūšu garā spēlē gan guva lietuvieši, izcīnot panākumu ar 9:6.

Otrā spēle bija jāaizvada pret apakšgrupas un vieniem no galvenajiem turnīra favorītiem Ultimate Decision (Rīga). Šajā spēlē par rīdzinieku pārākumu šaubas neradās – 13:5.

Noslēdzošajā apakšgrupas cīņā daugavpilieši pārliecinoši kontrolēja notikumus, tiekot pie pelnīta un viegla panākuma pār Taškas ar rezultātu 13:3.

Ceturtdaļfinālā bija jātiekas ar otras apakšgrupas otro spēcīgāko blici „Zero” no Viļņas. Spēles pirmajās minūtēs abas vienības cīnījās līdzīgi, bet turpinājumā DU pieļāva daudz kļūdu, zaudējot 11 punktus pēc kārtas – 2:13.

Par vislielāko pārsteigumu Daugavpils spēlētāji un spēlētājas parūpējās duelī pret „MIXtūra”. Apakšgrupā lietuviešiem tika zaudēts, un arī šoreiz vienu brīdi rezultāts bija 1:5, taču šoreiz turpinājums bija citādāks. Spraigā, interesantā un ilgstošā spēlē izrauta uzvara ar 9:8.

Uzreiz pēc šī panākuma vēlreiz tika apspēlēti (9:6) Taškas frisbisti, kas garantēja piekto vietu septiņu komandu konkurencē. DU apsteidza Salaspils, Rīgas, Viļņas, Klaipēdas pilsētu pārstāvji. Open jeb vīriešu grupā pirmā vieta tika komandai no Maskavas, kas apsteidza Kauņas, Viļņas un Rīgas vienības.

DU frisbija komanda izsaka pateicību Daugavpils Universitātei par sniegto atbalstu dalībai turnīrā.

DU komandas sastāvā spēlēja: Evija Arste (kapteine), Ēriks Selickis, Rihards Znotiņš (debija), Baiba Lutere (debija), Arvis Vaļuks, Lelde Krūmiņa, Marta Soldāne, Jurģis Turkopolis, Lauris Priede, Andrejs Sergejevs, Ilmārs Briedis, Nauris Mackevičs.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ