Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-05-2012

Sporta ziņas


„Daugava” piedzīvo sagrāvi un paliek bez trenera

 

Pirmo zaudējumu Latvijas futbola Virslīgā piedzīvojusi Daugavpils „Daugava”, kas apkaunojoši viesos ar 1:6 piekāpās „Jūrmalai”. Pēc šī zaudējuma no darba tika atbrīvots komandas galvenais treneris Ravils Sabitovs.

 

Daugavpilieši pie ambiciozajiem jūrmalniekiem ieradās kā cīņas favorīti, tomēr parādītais sniegums laukumā neatbilda ikdienā pierastajam. Jūrmalnieki ātri vien izvirzījās vadībā, realizējot piešķirto 11 metru soda sitienu. „Daugava” spēlēja aktīvi, uzbruka vairāk, tomēr otrajā puslaikā tika salauzta. Mājinieki sasita vēl piecus vārtus! Vienus no tiem atkal no 11 metru soda sitiena atzīmes, pie tam otro brīdinājumu saņēma Bidžina Cincadze. Mazākumā „Daugavai” izdevās gūt vienus vārtus, kad precīzi ar galvu sita Andrejs Streļcovs – 1:6.

 

Turnīra tabulā tagad mūsējie no pirmās pozīcijas atkrituši uz dalītu 2.-5. vietu. Uzreiz pēc zaudējuma Jūrmalai no daugavpiliešu galvenā trenera amata tika atbrīvots krievu speciālists Ravils Sabitovs. Jau tuvākajā laikā viņam tiks meklēts aizvietotājs, bet pagaidu trenera pienākumus pildīs līdzšinējais trenera asistents Vladimirs Žavoronkovs, kuram asistēs Jurijs Šeļenkovs.

 

 

Daugavpils basketbolistes Universiādē ieņem otro vietu

 

Daugavpils basketbolistes otro gadu pēc kārtas veiksmīgi nospēlējušas „Aprīļa trakumā” jeb Latvijas Universiādē. Šogad meitenēm izdevās iegūt otro vietu, finālā piekāpjoties „Latvijas Universitātei”.

 

2011. gadā DU meitenes pārsteidza daudzus, kļūstot par sacensību uzvarētājām. Arī šogad nospēlēts ļoti labi. Sākumā viņas pārvarēja grupu turnīra barjeru, pēc kā pusfinālā viegli ar 84:51 pieveica RTU. 29 punktus guva Kristīne Egle.

 

Finālā bija jātiekas ar LU dāmām, kuru sastāvā bija vairākas LSBL pamatsastāva spēlētājas. Diemžēl atkārtot 2011. gada panākumu (arī tad finālā bija jātiekas ar LU) neizdevās – 54:76. Atkal rezultatīvākā mums bija Egle, kurai 26 punkti. Vēl mūsu komandā spēlēja Oļesja Jevsejeva, Viktorija Semjonova, Olga Kazakeviča, Santa Baltace, Olga Lakomko, Marina Grigorjeva.

 

Egle tika iekļauta turnīra simboliskajā pieciniekā, bet par visa turnīra labāko spēlētāju tika atzīta Daugavpils basketbola audzēkne Inga Borodavko, kura pārstāvēja LU.

 

Vīriešu komanda ieņēma desmito vietu 12 komandu konkurencē.

 

BFC Daugava izrauj uzvaru vairākumā

 

Latvijas 1. futbola līgas pirmajā mačā BFC „Daugava” „Celtnieka” stadionā ar 2:1 pārspēja „Ilūksti”. Uzvaru daugavpiliešiem izdevās izraut vien pašās cīņas beigās.

 

Ilūkstes komandas rindās spēlēja vairāki ļoti pazīstami futbolisti kā Dmitrijs Kozlovs, Jurijs Šeļenkovs, Pāvels Riževskis un Jevgēņijs Ņerugals. Pirmie rezultātu atklāja tieši viesi, kad skaistus vārtus ar soda sitienu guva Kozlovs. Viņam bija arī vairākas citas iespējas izcelties, bet nesnauda arī mājinieki, taču trūka precizitātes. Mača izskaņā viesi palika mazākumā, jo otro brīdinājumu saņēma Kozlovs, par ko nācās samaksāt. Sākumā izcēlās Vitālijs Stols, bet pēc tā uzvaru garantēja Māra Jasvina precīzais raidījums. Vērts piebilt, ka ilūkstieši dueli noslēdza pat deviņu vīru sastāvā, jo noraidīts no laukuma tika arī Šeļenkovs. Smaga uzvara ar 2:1.

 

 

Ļebedevs Eiropas čempionāta kvalifikācijā paliek sestais

 

Ungārijas pilsētā Debrecenā otrdienas vakarpusē tika aizvadīts pirmais no trīs Eiropas pieaugušo spīdveja čempionāta pusfināliem. Latvijas godu aizstāvēja Andžejs Ļebedevs, kurš ieņēma 6. vietu.

 

Ļebedevam, kuram tā bija debija Eiropas pieaugušo čempionāta kvalifikācijā, bija jātiek labāko piecu spīdvejistu pulkā, lai garantētu vietu Eiropas čempionāta finālā. Šosezon fināls pirmo reizi norisināsies nevis vienviet, bet četros posmos. Viens no posmiem septembra sākumā arī Daugavpilī.

 

Starp Andžeja konkurentiem bija tādi spēcīgi un pazīstami braucēji kā Andrejs Karpovs, Matejs Kuss, Kirils Cukanovs, Makss Dilgers, Kenijs Larsens, kā arī vairāki ungāri.

 

Sacensību sākums talantīgajam latvietim nebija sekmīgs. Pirmajās braucienu sērijās viņam summā tikai divi punkti. Likās, ka izredžu ielauzties pieciniekā vairs nebūs nekādu, tomēr Ļebedevs pierādīja pretējo. Viņš uzrādīja labāko rezultātu trīs braucienos pēc kārtas, pie tam apsteidza vairākus titulētus braucējus. To vidū bija arī šī pusfināla uzvarētājs Andrejs Karpovs. Ar 11 iegūtajiem punktiem pietika dalītai 4.-6. pozīcijai.

 

Pārbraucienā par vietu labāko pieciniekā Ļebedevs diemžēl izstājās, tādējādi sapnis par vietu finālā jāatliek uz vēl vienu sezonu. Izredzes startēt gan būs, jo Andžejs būs viens no rezervistiem.

 

 

Bokseriem labas sacensības Rīgā

 

No 27. līdz 29. aprīlim Rīgā norisinājās starptautiskās sacensības boksā, kurās piedalījās sportisti no Somijas, Zviedrijas, kā arī no daudzām Latvijas pilsētām. Kopējais dalībnieku skaits sasniedza 150 cilvēkus. Medaļas tika dalītas divās vecuma kategorijās – 1997./1996. gadā dzimušie un 1995./1994. gadā dzimušie.

Galvenais šo sacensību mērķis bija noteikt galējo Latvijas izlases sastāvu dalībai pasaules jauniešu čempionātā, kas notiks 2012. gada oktobrī Taizemē. Starp izlašniekiem ir Daugavpils BJSS audzēknis Dmitrijs Zaharovs. Tāpat bija svarīgi noteikt sastāvu dalībai Latvijas 3. Olimpiādē, kas vasarā notiks Liepājā, kā arī pārbaudīt savu varēšanu uz somu un zviedru bokseru fona.

 

Daugavpils bokseri nelika vilties. Uzvaras lauri tika Edgaram Koržeņevskim, kurš svara kategorijā līdz 46 kilogramiem boksējās pat ar trīs gadus vecākiem pretiniekiem. Viņa fināla konkurents pat atteicās doties ringā, tādēļ pirmā vieta tika bez cīņas.      

 

Pirmā vieta arī Edvīnam Kotelam, kurš finālā traumēja savu pretinieku, kā arī Evanderam Servutam. Nepārspēts svara kategorijā līdz 49 kilogramiem bija arī Dmitrijs Zaharovs.

     

Otrās vietas Ritvaram Šuļgam, Denisam Paramonovam, Ēvaldam Teikmanim un Ņikitam Ļemjakinam.

 

Ar sportistu parādīto sniegumu apmierināts bijis boksa nodaļas vadītājs Vladislavs Sokolovs: „Sacensības aizritēja augstā līmenī, mūsu uzdevums bija iegūt vismaz četras zelta medaļas. Tas tika izpildīts, bet varējām nostartēt arī labāk. Bez zaudējumiem nav uzvaru.

 

Eiropas skolnieku čempionātā Ļvovā Latvijas izlases sastāvā piedalīsies Edgars Koržeņevskis, bet Dmitrijs Zaharovs startēs pasaules čempionātā.

 

 

Cīkstoņi uzspīd Lietuvā un Krievijā

 

Nedēļas nogalē Daugavpils BJSS grieķu-romiešu cīņas nodaļas pārstāvji veiksmīgi piedalījušies starptautiskos turnīros Lietuvā un Krievijā.

 

Kauņā norisinājās starptautiskais turnīrs „Kauņas kauss 2012”, kurā cīkstējās sportisti no Latvijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas, Baltkrievijas un Krievijas. Neskatoties uz lielo konkurenci, daugavpilieši uz mājām devās ar medaļām.

 

Pirmās vietas savās svara kategorijās ieguva Ņikita Masjuks un Aleksandrs Jurķāns, savukārt Jevgēņijs Zaļivskis bija otrais. Trešās vietas Žanam Lizbovskim, Kirilam Dudko un Maksimam Leckam. Kopumā sacensībās piedalījās vairāk nekā 200 sportisti.

 

Tajā pašā laikā sacensībās Krievijā lieliski nostartēja vēl vairāki Artjoma Petkuna, Vitālija Vērdiņa un Dmitrija Lapas audzēkņi. Pirmās vietas Denisam Kļimko, Vladislavam Mihailovam un Jānim Locikam.

 

Otrajā vietā Aleksandrs Ceļš, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Vasīlijs Oļipovs un Jakovs Jakovļevs.    

 

Baltijas kauss akvatlonā tika aizvadīts Daugavpilī

 

Pirmajā Baltijas kausa posmā triatlonā sportisti sacentās akvatlonā – peldēšanā un skriešanā. Daugavpils Olimpiskajā centrā un tā apkārtnē vairākas godalgas Daugavpils sportistiem.

 

Sākumā sportisti sacentās 800 metru peldējumā baseinā, pēc kā devās 4,5 kilometru skriešanas distancē. Starp dalībniekiem bija sportisti no Krievijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Igaunijas un arī latvieši. Elites grupā no Daugavpils sportistiem visaugstāk tika Viktors Žigarjkovs, kurš bija trešais. Dāmām Anita Ļebedeva arīdzan bija trešā.

 

Veterāniem un jauniešiem distance bija divas reizes īsāka. 50+ vecuma grupā uzvara Anatolijam Levšam, bet 60+ grupā otrais Viktors Kuhaļskis, savukārt 40+ Aivars Uzuls ieņēma trešo pozīciju.

 

Jauniešu vidū (16-17 gadi) labākais rezultāts Viktoram Dupļakinam. Starp visjaunākajiem dalībniekiem otrais bija Artjoms Gajevskis.

 

Nākamais posms 12. maijā Igaunijā.

 

 

Jaunās basketbolistes ieņem trešo vietu Latvijā

 

Daugavpils BJSS jaunās U13 vecuma grupas basketbolistes veiksmīgi nospēlējušas Swedbank LJBL finālspēlēs Jelgavā. Mūsu meitenēm trešā vieta.

 

Apakšgrupā daugavpilietes spēlēja ar Liepājas, Ogres un Ventspils spēlētājām. Pusfinālā mūsu meitenes tika pārliecinoši, taču neveiksmīgi noslēdza pusfinālspēli ar jelgavniecēm, kurām zaudēja ar vienu punktu – 28:29. Par šo neveiksmi izdevās reabilitēties mazajā finālā, kurā ar 39:32 tika pārspētas liepājnieces. Noslēgumā mums trešā vieta, bet Liza
Čumika tika iekļauta simboliskajā izlasē.

 

 

Vieglatlētika

 

27. aprīlī „Celtnieka” stadionā tika aizvadītas vieglatlētikas sacensības „Daugavpils spēles 2012”. Sacensības noritēja četrās vecuma grupās.

 

Pārbaudīt savas spējas dažādās skriešanas un lekšanas disciplīnās devās plašs dalībnieku loks. Medaļas tika dalītas četrās vecuma grupās. A jeb visvecākajā grupā uzvaras savās disciplīnās izcīnīja Aurika Gavrilova, Roberts Naglis, Kristīne Petrova, Artjoms Fiļimonovs, Viktorija Rubanika, Vladislavs Prigoževs, Jana Žolodova.

 

B grupā panākumi Veronikai Baltkaulei, Aigaram Ļaksam, Jūlijai Tarvidei, Aleksandrai Koblencei, Antonam Puhovikam, kā arī Vaclavam Burakovskim.

 

C grupā uzvaras Dagnijai Ciematniecei, Oļegam Maculevičam, Ērikam Silovam. Ciematniecei pat trīs uzvaras, bet Silovam divas.

 

Visjaunākajā grupā uzvaras Elizabetei Kondratovičai, Artjomam Pankratjevam, kā arī Robertam Pujdam.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ