Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

26-03-2012

Sporta ziņas


„Daugava” Virslīgas sezonu iesāk ar graujošu uzvaru

 

Sestdien Rīgā par Latvijas futbola Virslīgas turnīra tabulas līdervienību izvirzījās Daugavpils „Daugava”, ar 4:0 sagraujot Rīgas „Daugavu”.

 

Spēles pirmais puslaiks kopumā aizritēja līdzīgā spēlē, taču par lūzuma punktu kļuva rīdzinieku futbolista noraidījums pirmā puslaika beigu daļā. Daugavpiliešiem, iegūstot vairākumu, sāka uzbrukt arvien vairāk, pretinieku pilnībā salaužot otrā puslaika vidū. Piecu minūšu laikā tik gūti četri vārti! Sākumā izcēlās Georgijs Uļjanovs, tad Jurijs Sokolovs, bet 3:0 panāca Guntars Silagailis.

 

Punktu mačam pielika uz maiņu uznākušais uzbrucējs Ēriks Kokins. Panākums ar 4:0 ļāvis daugavpiliešiem kļūt par turnīra tabulas līdervienību. Otrajā pozīcijā izvirzījusies „Liepājas Metalurgs”, kas viesos ar 2:0 pārspēja „Jelgavu”. Vērts piebilst, ka otros vārtus uzvarētājiem guva bijušais Daugavpils futbolists Valērijs Afanasjevs.

 

Pirmos punktu čempionātā zaudēja „Skonto”, kas neprata pārspēt „Jūrmalu” (3:3), bet iepriekšējā gada čempioni ventspilnieki izcīnīja smagu panākumu pār „Spartaku” – 3:2.

 

Bokseriem desmit medaļas Latvijas čempionātā

 

No 23. līdz 25. martam Jūrmalā norisinājās Latvijas čempionāts boksā pieaugušajiem. Daugavpils komanda ieņēma trešo vietu, bet individuālajā vērtējumā mūsējiem uzreiz desmit godalgas.

 

Pieaugušo čempionātā varēja piedalīties bokseri no 17 līdz 34 gadu vecumam. Kopumā cīņā par čempionu tituliem iesaistījās vairāk nekā 150 dalībnieki no 14 dažādiem klubiem un sešām pilsētām: Daugavpils, Olaines, Ventspils, Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas. Cīņas ritēja trīs dienas un vairākās svara kategorijās dalībnieku bija tik daudz, ka nācās tos dalīt divās grupās.

 

Daugavpili pārstāvēja Vladislava Sokolova un Aleksandra Luņeva trenētie bokseri. Rezultāti bijuši labi. Pirmās vietas izcīnīja uzreiz pieci mūsējie:

 

Dmitrijs Zaharovs (svara kategorija līdz 49 kg), Aleksandrs Soldatjonoks (56 kg), Aleksejs Ribakovs (64 kg), Ainārs Dzenītis (81 kg), Andris Laucis (91 kg).

 

Vienīgais no mūsu sportistiem, kurš nespēja uzvarēt finālā bija Ņikita Ļemjakins, kuram otrā vieta svara kategorijā līdz 64 kilogramiem.

 

Trešās vietas ieguva sekojoši sportisti: Farhads Artikovs, Genādijs Jegorovs, Ivans Levickis, Pāvels Fedotovs.

 

Ļoti apmierināts ar savējo sniegumu bija Vladislavs Sokolovs, piebilstot, ka šogad nostartēts labāk nekā iepriekšējos gados. Komandu ieskaitē mūsējiem trešā vieta aiz Rīgas un Jūrmalas.

 

 

Saskaņas skolas meitenes „Lāses kausā” ieguva otro vietu

 

Sestdien Rīgā norisinājās ikgadējā „Lāses kausa” finālturnīrs, uz kuru devās vairākas Daugavpils skolas. Iekļūt labāko trijniekā izdevās Saskaņas pamatskolas meitenēm.

 

Kopumā finālturnīrā piedalījās vairāk nekā 100 komandas no visas Latvijas. Daugavpils 12. vidusskola saņēma balvu par vislielāko pieteikto komandu skaitu sacensībās, savukārt Saskaņas pamatskolas meitenes (7.-9. klases) 31 komandas konkurencē ieguva otro vietu, pie tam uzvarētājkomandai zaudēja tikai ar 10:11. Šoreiz mūsu dāmām nedaudz nepaveicās, jo pret spēcīgajām pretiniecēm bija iespējas uzvarēt. Rīdzinieču rindās spēlēja pat divas Latvijas U18 izlases spēlētājas. Sporta skolotājs Deniss Sarafaņuks.

 

 

Daiļslidošanas sacensības „Magic Skates” aizvadītas

 

Sestdien un svētdien ledus hallē tika aizvadītas vērienīgākās daiļslidošanas sacensības Daugavpilī „Magic Skates”. Dažādās vecuma grupās uz ledus devās vairāk nekā 100 slidotāji, bet daugavpiliešiem izdevās uzvarēt piecās kategorijās.

 

Starp dalībniekiem bija sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Atsevišķās grupās par uzvaru cīnījās pat 20 sportisti. Šādā konkurencē daugavpilieši sevi pierādīja veiksmīgi.

 

Savās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva Diāna Kurbaka, Valērija Gondaruks, Darja Šatibelko, Deniss Vasiļjevs, Katarina Medvedeva.

 

Otrā vieta Elīnai Safronovai, savukārt trešās vietas Jeļizavetai Minčenko, Dmitrijam Čupovam.

 

Labs starts Daugavpils BJSS jaunajiem censoņiem.

 

 

„Sniegpulkstenī” uzvar Paņevēžas futbolisti

 

Aizvadītajās brīvdienās tika aizvadīts pirmais pavasara turnīrs „Sniegpulkstenis”. Septiņu komandu konkurencē uzvara tika Paņevēžas futbolistiem, bet BFC „Daugava” pirmā komanda ieņēma ceturto vietu.

 

Kā pirmie dalību „Sniegpulkstenī” uzsāka 1998. gadā dzimušie futbolisti. Daugavili pārstāvēja divas komandas, no kurām viena bija gados jaunāka par citām. BFC „Daugava” pirmā komanda sešās spēlēs ieguva 10 no 18 iespējamajiem punktiem, kas beigās deva ceturto vietu. Tikpat punktu arī tukumniekiem, kam bija labāki papildrādītāji. Uzvarot visos mačos, pirmā vieta Paņevēžas spēlētājiem, bet Rīgas „Dinamo” palika otrie.

 

Neslikti nospēlēja BFC „Daugava” otrā komanda, kas palika septītajā vietā, bet vairākos mačos nodemonstrēja labu sniegumu, divas reizes nospēlējot neizšķirti.


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ