Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-03-2012

Sporta ziņas


Petrovs labo Latvijas rekordu un uzvar

 

49. LSVS sporta spēlēs svara spiešanā guļus par uzvarētāju kļuvis daugavpilietis Valērijs Petrovs, kurš sīvā cīņā spēja labot arī Latvijas rekordu.

 

Savā svara kategorijā Petrova galvenais konkurents bija armēņu izcelsmes sportists Georgijs Agadžanjans, ar kuru Petrovam jau ilgstoši ir spraiga spēkošanās. Tā kā Agadžanjana svars ir nedaudz mazāks, vienāda rezultāta gadījumā augstāku vietu iegūtu tieši rīdzinieks.

 

Abi svarcēlāji aizvadīja lieliskas sacensības. Abi spēja pacelt 155 un 160 kilogramus smago svara stieni, bet pēdējā mēģinājumā Agadžanjans pacēla 162 kilogramums, uzstādot jaunu Latvijas rekordu. Petrovam neatlika nekas cits, kā celt 165 kilogramums un tos viņš arī pacēla! Jauns Latvijas rekords un uzvara sacensībās Ventspilī!

 

Pie sasniegtā Daugavpils vecmeistars negrasās apstāties, jau aprīļa vidū viņam paredzēts piedalīties Eiropas veterānu čempionātā Krievijas pilsētā Rostovā.

 

Cīkstoņiem labs starts Igaunijā

 

Labi starptautiskās sacensībās grieķu-romiešu cīņā Igaunijas pilsētā Tartu nostartējuši Daugavpils jaunie cīkstoņi, individuālajā ieskaitē tiekot pie piecām godalgām.

 

16. un 17. martā Tartu sapulcējās ap 150 dalībniekiem, kuri cīnījās par turnīra medaļām. Daugavpili pārstāvēja BJSS audzēkņi treneru Dmitrija Lapas, Vitālija Vērdiņa un Artjoma Petkuna vadībā.

 

Par sacensību uzvarētājiem no Daugavpils sportistiem kļuva Artūrs Šeškens (9. vidusskola) un Jevgēņijs Zaļivskis (Saskaņas pamatskola). Otro vietu savā svara kategorijā ieguva  Kirils Dudko, savukārt trešās vietas Jakovam Jakovļevam un Maksimam Leckam.

 

Klubu ieskaitē daugavpiliešiem pirmā vieta, bet pilsētu vērtējumā ceturtā pozīcija.

 

Šāvējiem godalgas Latvijas čempionātā

 

Dobelē no 16. līdz 17. martam norisinājās Latvijas čempionāts ložu šaušanā jauniešiem, kuri dzimuši no 1996. līdz 1999. gadam. Astoņu komandu konkurencē Daugavpils ieguva trešo vietu.

 

Četras godalgas daugavpiliešiem individuālajā vērtējumā. Šaušanā ar pneimatisko ieroci no desmit metriem otro vietu ieguva Beāte Tama, bet puišiem šajā vingrinājumā otrais Artjoms Latišenko.

 

Saušanā ar mazkalibra ieroci no 25 metriem otrā vieta Diānai Mironovai, bet puišiem labāko trijniekā ar trešo rezultātu tika Mihails Zaharevskis.

 

Marta izskaņā Daugavpils komanda atkal startēs Dobelē, pie tam atkal Latvijas čempionātā. Šoreiz sacentīsies juniori līdz 20 gadu vecumam.

 

Svarcēlājiem čempioni, vicečempioni un bronzas laureāti

 

Daugavpils svarcēlāji Latvijas čempionātā svarcelšanā izcīnījuši 12 godalgas, no kurām piecas bija zelta. Lielisks sniegums mūsu spēkavīriem.

 

Ludzā nedēļas nogalē sapulcējās labākie Latvijas svarcēlāji, starp kuriem, protams, bija arī vairāki daugavpilieši, kuri nepievīla ne savus atbalstītājus, ne trenerus.

 

Par Latvijas čempioniem savās svara kategorijās kļuva Dmitrijs Žerebkovs (svara kategorija līdz 56 kg), Artjoms Žerebkovs (69 kg), Vadims Sļesarjovs (77 kg), Vadims Koževņikovs (85 kg), Marks Jakovļevs (94 kg). Šlesarjovam arī visu sacensību augstvērtīgākais rezultāts, vērtējot pēc Sinklēra skalas.

 

Latvijas čempionāta vicečempionu tituli Mihailam Semjonovam, Nikolajam Kņaževam, Viktoram Cunskim, kā arī Ivanam Koževņikovam.

 

Trešās vietas un bronzas godalgas Ēvaldam Hrapanam, Andrejam Baranovskim un Valērijam Kņaževam.

 

Ar mūsu svarcēlājiem ikdienā strādā treneri Eduards Lazarevičs, Igors Očkurovs un Aleksandrs Žerebkovs.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ