Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-03-2012

DU volejbolisti uzvar pusfinālsērijas otrajā spēlē


Interesantā un emocijām bagātā spēlē DU volejbolisti savu skatītāju priekšā ar 3:1 pieveica „Poliurs/Ozolnieki”, izlīdzinot rezultātu sērijā 1:1. Lieliska spēle komandas uzbrukuma līderim Edgaram Točam, kurš stabili rezultatīvi darbojās visu maču.

 

Sestdien komandas tikās pirmo reizi, un tad ar 3:1 sava laukuma priekšrocību izmantoja „Ozolnieki”. Šoreiz mačs norisinājās Daugavpilī, kaut gan brīžiem radās sajūta, ka atkal spēlējam izbraukumā, jo atbalstīt savu komandu bija ieradies prāvs cilvēku loks no Ozolniekiem.

 

Daugavpilieši sastāvā neizdarīja izmaiņas, visa mača garumā spēlējot ar septiņiem volejbolistiem. Uz rezervistu soliņa tā arī palika Haralds Regža, Andris Krūmiņš spēlēja cēlāja pozīcijā, bet Dmitrijs Lavrenovs – libero. Jau no pirmajām izspēlēm vadības grožus uzņēmās DU, kas pirmajā setā paļāvās uz Vitālija Cinnes, Edgara Toča un Ērika Voroņko spēkiem. Izteikti tika servēts uz Aivaru Siļutinu, kuram ar servju uzņemšanu bija lielas problēmas, ko nevarētu teikt par daugavpiliešiem, kaut gan atsevišķas kļūdas tika pieļautas. Pirmajā setā uzvara ar 25:21.

 

Krietni saspringtāks un emocionālāks bija otrais sets. To labāk iesāka „Poliurs” (8:6), tomēr seta vidusdaļā iniciatīva pārgāja mājiniekiem, kuri arī prata novadīt šo spēles nogriezni līdz uzvarai – 25:22. Šajā setā nozīmīgu artavu panākumam deva arī Sergejs Nikolajevs un Rihards Puķītis. Labi saspēli vadīja Andris Krūmiņš.

 

Par visspraigāko setu izvērtās trešais, kurā „Poliurs” praktiski visu laiku atradās vadībā, tomēr viegli uzvarēt viņiem neizdevās. Galotnē DU prata izvilkt 24:24, tad 25:25, taču uzvarēt neizdevās – 25:27. Sajā setā pārāk daudz nepiespiesto kļūdu daugavpiliešiem.

 

Ceturtajā setā viss tika labots. Ātri iegūts teju desmit punktu pārsvars, kurš vēlāk pārtapa par 20:9, pēc kā šaubu par uzvaru vairs nebija nekādu. Galarezultāts 25:21, 25:22, 25:27, 25:19.

 

Sērijā līdz trīs uzvarām nākamā spēle sestdien Ozolniekos, bet trešdien komandas atkal spēlēs Daugavpilī.

 

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ