Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-03-2012

Žurnālisti tikās ar Eiropas vicečempioni Grigorjevu


Anastasija Grigorjeva pirmdienas tikšanās laikā ar žurnālistiem pastāstīja, ka izcīnītā otrā vieta Eiropas čempionātā brīvajā cīņā nebija viņas pašmērķis, jo galvenais ir sagatavoties Londonas Olimpisko spēļu atlases turnīram.

 

Anastasija Grigorjeva iepriekšējā nedēļā lieliski nostartēja Eiropas čempionātā brīvajā cīņā, kas norisinājās Serbijas pilsētā Belgradā. Zaudējot tikai finālcīņā Ukrainas pārstāvei, Grigorjeva ieguva otro vietu un sudraba medaļu. 21 gadu vecajai Anastasijai tā ir otrā Eiropas pieaugušo čempionāta godalga. 2010. gadā viņa svara kategorijā līdz 55 kilogramiem kļuva par čempioni, bet šoreiz startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. Šobrīd Nastja turpina aktīvi gatavoties Londonas Olimpisko spēļu atlases turnīram, kas aprīļa beigās norisināsies Bulgārijā:

 

„Šim turnīram gatavojāmies treniņnometnēs Krievijā un Šveicē, tikai neilgi pirms pašām sacensībām trenējāmies mājās. Rezultāts ir apmierinošs, jo neesmu vēl sasniegusi labāko sportisko formu. Zelta medaļa Eiropas čempionātā nebija mans pašmērķis, jo galvenais ir tikt uz olimpiskajām spēlēm.”

 

Olimpiskajās spēlēs sieviešu cīņā būs tikai četras svara kategorijas, tādēļ atlases turnīrā Anastasijai atkal nāksies cīnīties svara kategorijā līdz 55 kilogramiem. Tas nozīmē vien to, ka pirms sacensībām nāksies nomest svaru. To uzsvēra arī Nastjas treneris Sergejs Kursītis, vienlaicīgi aicinot negaidīt no Grigorjevas brīnumus:

 

„Mūsu galvenais starts būs olimpiskā atlase, kur atkal nāksies startēt citā svara kategorijā. Ja vēl gadu iepriekš bijām droši par tikšanu uz Londonu, tad tagad to 100% garantēt vairs nevaru mazā svara kategoriju skaita dēļ. Nastjai atkal nāksies cīnīties ar kilogramu nomešanu. Agrāk tas bija izdarāms vieglāk, tagad viņa tomēr paliek vecāka, respektīvi, mainās arī viņas organisms. Visiem saprotams, ka profesionālajā sportā nevar iztikt arī bez farmakaloģijas palīdzības. Negaidiet no mums brīnumus, nevienam olimpiskās spēles mēs vēl nesolām.” Kursītis smaidot arīdzan piebila, ka par tikšanu uz Londonu viņiem vajadzētu piešķirt ordeni. 

 

Grigorjeva un Kursītis atklāja, ka sportistes ikdiena nav nekāds rožu dārzs: „Tas ir smags darbs. Lai sasniegtu augstu līmeni, jāievēro ļoti stingrs režīms. Tev jāiet gulēt noteiktā laikā, ēst vari tikai noteiktajā laikā, pie tam nedrīkst ēst visu pēc kārtas, bet gan tikai to, kas nepieciešams. Ikdienā treniņi aizņem 6-7 stundas, pa trīs treniņiem katru dienu. Mācībām laika praktiski neatliek (Anastasija studē jurisprudenci Daugavpils Universitātē) Šāds režīms ir teju visu gadu, piemēram, jau šobrīd esam bijuši divās treniņnometnēs un piedalījušies trīs sacensībās.”

 

Pēdējā gada laikā Grigorjeva ir zaudējusi tikai četras cīņas, tajā pašā laikā tiekot pie četrām uzvarām „Grand Prix” posmos, kas liecina par to, ka viņa ir pasaules elitē. Jāsaka, ka elites sportistes nelabprāt cīnās savā starpā, lai neatklātu savas kārtis. Kā pastāstīja Kursītis, sarunāt cīņu ar kādu no viņām ir ļoti grūti.

 

Kursītis pastāstīja, ka viena no aktuālākajām problēmām brīvajā cīņā šobrīd ir biežā noteikumu maiņa, lai padarītu šo sporta veidu skatāmāku un saprotamāku parastajiem skatītājiem.  

 

Grigorjeva ar cīņas sporta veidiem nodarbojas no 12 gadu vecuma. Sākumā viņa trenējās džudo pie Ļubovas Kopilovas, pēc kā pārgāja uz brīvo cīņu. Pēdējos divus gadus ar viņu strādā treneris Sergejs Kursītis. Šo gadu laikā Anastasija paspējusi izcīnīt septiņas dažāda kaluma Eiropas un pasaules pieaugušo un jauniešu godalgas.  

 

Londonas Olimpisko spēļu atlases sacensības norisināsies 21. aprīlī Bulgārijā. Automātisko ceļazīmi uz Londonu nodrošinās divas labākās cīkstones. No Daugavpils sportistiem olimpiskajām spēlēm kvalificējies, pagaidām, ir tikai Dmitrijs Jurkevičs.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ