Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-03-2012

Sporta ziņas


DU volejbolisti pirmajā izslēgšanas mačā piedzīvo zaudējumu

 

Schenker Latvijas volejbola čempionāta pusfinālā „Daugavpils Universitātes” volejbolisti izbraukumā ar 1:3 piekāpās „Poliurs/Ozolniekiem”. Daugavpiliešiem 16 punktus guva Edgars Točs.

 

Sestdien startēja Schenker Latvijas volejbola čempionāta pusfināli. Visas četras pusfināla dalībnieces sezonas garumā startēja Schenker volejbola līgā. Tieši pēc regulārās sezonas rezultātiem komandas tika sadalītas pa pāriem. Daugavpiliešiem no Latvijas klubiem bija trešais labākais rezultāts, tādēļ pretī stājās otrs spēcīgākais klubs „Poliurs/Ozolnieki”.

 

Sērija ritēs līdz kādas vienības trīs uzvarām. Pirmo maču daugavpilieši iesāka labi, aizraujošā un līdzīgā cīņā uzvarot ar 27:25. Diemžēl turpinājumā iniciatīva pārgāja mājinieku pusē, kuri uzvarēja trīs setos pēc kārtas, pie tam itin pārliecinoši – 25:18, 25:20, 25:15.

 

DU no zaudējuma neglāba pat rezultatīvā Edgara Toča un Vitālija Cinnes spēle. Edgaram 16 punkti, bet Cinnem – 15. Deviņi punkti Sergejam Nikolajevam, septiņi – Ērikam Voroņko, seši – Rihardam Puķītim, četri – Andrim Krūmiņam, divi – Aleksandram Samuilovam. Mūsu komandā atgriezies Haralds Regža, savukārt pretiniekiem ļoti labu spēli aizvadīja (22 punkti) viens no labākajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņš Pļaviņš.

 

Sērijas otrā spēle paredzēta 14. martā Daugavpils Olimpiskajā centrā plkst. 19:00.

 

 

Pret Igaunijas volejbolistēm zaudējumi

 

Aizvadīts noslēdzošais Baltijas sieviešu volejbola līgas posms, kurā „Ezerzeme” aizvadīja četras spēles ar Igaunijas komandām. Šoreiz piedzīvoti zaudējumi.

 

Nedēļas nogalē tika aizvadīts pēdējais Baltijas līgas sabraukuma turnīrs, kurā sacentās Latvijas un Igaunijas komandas. Daugavpils „Ezerzemei” bija nepieciešams četrās spēlēs iegūt vismaz punktu, kas turnīra kopvērtējumā ļautu nodrošināt desmito vietu. Izslēgšanas spēlēs vieta gan atradās tikai astoņiem labākajiem klubiem.

 

Mačos ar igaunietēm, kas Baltijā ieņem vadošās pozīcijas, neklājās viegli, bet divās spēlēs izdevās uzvarēt pa setam. Ar 1:3 mūsu meitenes piekāpās Viru un Tallinas Universitātes vienībām, savukārt trīs setos tika atzīts Pērnavas un Tartu komandu pārākums.

 

Noslēguma tabulā ar 12 punktiem „Ezerzeme” palika 11. pozīcijā 12 klubu konkurencē.

 

„Daugavpils Universitātes” basketbolistēm zaudējumi līderkomandām

 

Latvijas Sieviešu basketbola līgā brīvdienās divas izbraukuma spēles pret vadošajām čempionāta komandām aizvadīja DU. Piedzīvoti divi zaudējumi.

 

Sestdien Rīgā daugavpilietes tikās ar Latvijas čempionēm „TTT Rīga” basketbolistēm. Pamatojuma cerēt uz uzvaru nebija nekāda, jo pretinieču sastāvs ir krietni vien labāk nokomplektēts. Neskatoties uz to, bija svarīgi pacīnīties un iegūt pieredzi.

 

Spēles pirmajā puslaikā labi darbojās komandas uzbrukums, kas ļāva saglabāt uz tablo solīdu rezultātu – 32:62. Diemžēl spēles otrajā pusē uzbrukumā vairs nekas sakarīgs neizdevās, tādējādi beigās piedzīvots pārliecinošs zaudējums ar 47:102.

 

Rezultatīvākā ar 18 punktiem Daugavpils komandā Kristīne Egle, 11 pievienoja Olga Lakomko, septiņi punkti Oļesjai Jevsejevai, seši – Olgai Kazakevičai, bet pieci Santai Baltacei.

 

Svētdien meitenes devās uz Cēsīm, kur tikās ar vietējo komandu. Cēsiniecēm pēdējā laikā izdevies ievērojami pastiprināt sastāvu, kas tikai kārtējo reizi pierāda, ka šogad galvenais vienības mērķis ir Latvijas čempionāta zelta medaļu iegūšana.

 

Uz spēcīgā pretinieka fona DU izskatījās visnotaļ solīdi, neļaujot pretiniecēm atrauties pārāk tālu. No zaudējuma tas gan izvairīties neļāva, un spēles galarezultāts 50:78.

 

Labākā uzbrukumā starp mūsu dāmām bija Olga Lakomko ar 15 punktiem, pa 12 punktiem Jevsejevai un Baltacei (arī desmit bumbas zem groziem), deviņi Eglei, savukārt divus punktus iemeta Kazakeviča.

 

Nākamie mači daugavpilietēm marta izskaņā izbraukumā.

 

„Latgale” sezonu noslēdz ar minimālu zaudējumu

 

„Latgales” hokejisti Latvijas Atklātā hokeja čempionāta regulārās sezonas pēdējā spēlē savu skatītāju priekšā ar 3:4 piekāpās „SMSCredit.lv”. Sezona noslēgta devītajā pozīcijā.

 

Uz sezonas noslēdzošo spēli sanāca krietns cilvēku skaits, kas mudināja hokejistus spēlēt aktīvi. Neskatoties uz to, ka no turnīra tabulas viedokļa mačam nebija nekādas nozīmes, cīņa bija spraiga. Pirmie vadībā pēc Aleksandra Dobrovoļska metiena izvirzījās daugavpilieši. Viesi ātri vien rezultātu izlīdzināja, bet otrā perioda sākumā atkal vārti „Latgalei”. Šoreiz izcēlās Dmitrijs Fuņikovs.

 

Vienu vārtu pārsvaru izdevās saglabāt līdz 34. minūtei. Atlikušajā trešdaļas laikā „SMS” guva divus vārtus pēc kārtas, pārņemot vadību. Atjaunot līdzsvaru izdevās Renāram Zeltiņam, taču novadīt spēli vismaz līdz pēcspēles metieniem neizdevās. Viesi guva ceturtos vārtus, uzvarot maču ar 4:3.

 

Šī „Latgales” neveiksmīgā sezona noslēgusies ar devīto vietu desmit komandu konkurencē. Gaidīsim nākamo gadu!

 

„Latgales” florbolisti uzvar pirmajā pusfinālā

 

Lieliski pirmo Latvijas 1. florbola līgas pusfinālsērijas spēli Madonā izdevies aizvadīt „Latgalei”, kas ar 8:4 pārspēja vietējo blici.

 

Debijas sezona „Latgalei” joprojām turpina izvērsties ļoti sekmīgi. Pirmo reizi komanda ne tikai kvalificējusies izslēgšanas mačiem, bet arī tikusi jau līdz pusfinālam. Tur mūsu spēlētājus sagaidīja tikšanās ar „Madonu”, kas bija pāra favorīte.

 

Pirmais periods mājiniekiem arī padevās labāks, tomēr tikai pirmais. Ja pēc 20 nospēlētajām minūtēm, rezultāts uz tablo bija 2:1 madoniešu labā, tad jau nākamajā pārtraukumā vadībā devās „Latgale” – 4:2. Pēdējā periodā pretinieks ne tikai netika tuvāk, bet arī zaudēja vēl vairāk. Atsevišķi rēķinot trešajā trešdaļā uzvara ar 4:2, bet summā 8:4!

 

Otrā sērijas spēle 17. martā Daugavpils Olimpiskajā centrā plkst. 20:00. Madonā pa trīs rezultativitātes punktiem Sergejam Aleksandrovam (0+3), Maksimam Terehovam (1+2) un Igoram Kalnačam (2+1).

 

 

 

 

Biatlonists Koļesņikovs pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā

 

Daugavpils talantīgais biatlonists Artūrs Koļesņikovs nedēļas garumā pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā biatlonā Rūpoldingā. Debijas čempionātā viņa sniegums bijis atzīstams.

 

Uzreiz jāsaka, ka Rūpoldingā sapulcējās visi pasaules labākie biatlonisti no dažādiem kontineniem. Latvijas komandas starts nebija no tiem veiksmīgākajiem, jo augstas vietas netika iegūtas. Starp vīriešu izlases dalībniekiem tika arī daugavpilietis Artūrs Koļesņikovs, kuram tā bija debija pasaules čempionātā.

 

Artūrs startēja četrās disciplīnās. Pirmajā sacensību dienā Koļesņikovs startēja jauktajā stafetē, kur veica trešo posmu (pirmos divus veica dāmas). Ugunslīnijā viņš divās šaušanas reizēs pieļāva kopā trīs kļūdas, kas ir neslikts rezultāts. Latvijai stafetē 23. vieta 27 izlašu konkurencē.

 

10 kilometru sprintā, startējot pašās beigās, kad trase ir ļoti izdangāta, Artūrs prata ieņemt 89. vietu 136 finišējušo vidū. Šaušanā viņam nevienas kļūdas. Ar iegūto vietu bija par maz, lai kvalificētos iedzīšanai, kur tika 60 ātrākie.

 

20 kilometru individuālajā distancē, kur par katru kļūdu tiek piešķirta soda minūte, Artūram 97. vieta starp 135 dalībniekiem. Šaušanā viņam trīs kļūdas.

 

Vīriešu stafetē viņš veica Latvijas izlases trešo posmu. Viņam viens soda aplis un četras izmantotas rezerves patronas. Mūsu izlasei 19. vieta.

 

Novēlēsim Artūram panākumus turpmākajos čempionātos.

 

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ