Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-02-2012

Vilcānam trīs medaļas un vieta izlases sastāvā


Latvijas čempionātā peldēšanā veiksmīgi nostartējis Daugavpils labākais peldētājs Pāvels Vilcāns, kurš laboja trīs personiskos rekordus, ieguva trīs medaļas un tika Latvijas izlases sastāvā dalībai Baltijas kausā.

 

Latvijas čempionāts peldēšanā norisinājās nedēļas nogalē Liepājā, kur sapulcējās labākie valsts peldētāji. 25 metru peldbaseinā no Daugavpils peldētājiem visaugstvērtīgākos rezultātus sasniedza 1990. gadā dzimušais Pāvels Vilcāns. Vilcānam trīs godalgas.

 

100 metru peldējumā uz muguras Vilcāns laboja gan personisko, gan pilsētas rekordu, kļūstot par sacensību uzvarētāju ar rezultātu 54,72 sekundes. Šo pašu panākumu viņš atkārtoja 200 metru  kompleksajā peldējumā, kur konkurentiem neatstāja ne mazākās izredzes uz panākumu. Tuvākais sekotājs tika apsteigts par vairāk nekā divām sekundēm. Vilcāna laiks 2:03,32 minūtes ir jauns personiskais un pilsētas rekords.

 

200 metru peldējumā uz muguras, neskatoties uz kārtējo rekorda labojumu, Vilcānam uzvarēt tomēr neizdevās. Vēl pēc 100 nopeldētajiem metriem viņš bija diezgan pārliecinošs līderis, tomēr beigās uzņemto tempu nenoturēja. Otrā vieta un laiks 1:59,49 minūtes.

 

Vilcāns iekļuvis to Latvijas sportistu vidū, kuri no 9. līdz 10. martam pārstāvēs mūsu valsti Baltijas čempionātā.




Atpakaļ