Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

06-02-2012

Sporta ziņas


DU volejbolisti pieveic Schenker līgas līderus

 

Daugavpils Universitātes volejbolisti parūpējušies par pārsteigumu Schenker līgas mačā.Savālaukumā pārliecinoši izdevās uzvarēt turnīra līderkomandu Selver - 25:17, 25:13, 25:17.

Daugavpiliešiem nebija izdevies tikt pie uzvaras jau septiņus mačus pēc kārtas, taču svētdien šo neveiksmju sēriju izdevās pārtraukt.

Selver līdz pat nedēļas nogalei vēl ne reizi nebija zaudējis, taču sestdien pirmo neveiksmi sezonā igauņiem sagādāja Lāse-R/Rīga, savukārt svētdien ziemeļu kaimiņus izdevās uzvarēt arī DU.

Selver uz Daugavpili ieradās tikai septiņu vīru sastāvā, pie tam bez vairākiem līderiem (pirmā vieta kopvērtējumā jau nodrošināta). Šādu pretinieku vaļību DU izmantoja uz visiem 100 procentiem. Visos spēles komponentos mājinieki izrādījās ievērojami labāk, neatstājot viesiem ne mazākās izredzes uz panākumu.

Beigās pārliecinoša uzvara ar 25:17, 25:13, 25:17. Turnīra tabulā DU pakāpās uz septīto vietu, bet regulāro sezonu noslēgs šajā nedēļas nogalē, kad aizvadīs divus mačus Igaunijā.

 

 

Basketbolistēm neveiksme pret Cēsīm

 

Daugavpils Universitātes basketbolistes Latvijas Sieviešu basketbola līgas mājas mačā ar 44:82 piekāpās Cēsīm.

Cēsis sezonas gaitā pastiprinājušas savu sastāvu ar vairākām ļoti spēcīgām Latvijas izlases kandidātēm, šī iemesla dēļdemonstrējot ļoti labu sniegumu. Vienā no spēlēm izdevās pat apspēlēt čempionāta līdervienību TTT Rīga, kas turnīra tabulā ļauj ieņemt stabilu otro pozīciju.

Daugavpils basketbolistes cerēja sagādāt pretiniecēm nopietnu pretspēku, taču šoreiz tas neizdevās. Pirmajā puslaikā ļoti švaki darbojās mūsu aizsardzība, kas pretiniecēm ļāva iemest 48 punktus. Arī uzbrukumā negāja tik labi, kā gribētos. Pēc nospēlētajām 20 minūtēm 24:48.

Otrajā spēles pusē radīt lūzumu neizdevās, tādējādi piedzīvots pārliecinošs zaudējums ar 44:82. Rezultatīvākā mūsu rindās ar desmit punktiem bija Santa Baltace, savukārt Oļesjai Jevsejevai un Olgai Kazakevičai pa deviņiem punktiem. Uzbrukuma līderei Kristīnai Eglei astoņi punkti. Nākamais mačs jau otrdien viesos pret TTT Juniorēm.



Daugavpilī norisinājās Latvijas čempionāts paukošanā

Daugavpils Olimpiskajā centrā sestdien tika aizvadīts Latvijas čempionāts paukošanā junioriem un juniorēm.Daugavpilssportisti ieguva četras medaļas.

 

Bija paredzēts, ka Latvijas čempionāta godalgas tiks dalītas arī starp kadetiem, taču lielā aukstumadēļsacensības tikušas pārceltas. Visticamāk, tās tiks aizvadītas martā arīdzan Daugavpils Olimpiskajā centrā.

 

Uz Latvijas čempionātu ieradās ne tikai labākie mūsu valsts pārstāvji, bet arī Lietuvas izlase, kuras pamatu veidoKauņasšpagisti. Meiteņu konkurencē pārākas izrādījās tieši lietuvietes, savukārt labākā no Latvijas unDaugavpilspārstāvēm bija Ilona Fadejenkova, kura ieņēma trešo vietu.

 

Daugavpilspuiši par dāmu neveiksmēm reabilitējās ar uzviju. Neviens no Lietuvas paukotājiem līdz labāko četriniekam netika, toties konkurenci daugavpiliešiem sastādīja viens no Rīgas sportistiem. Viņam otrā vieta, bet par čempionu kļuva Aleksandrs Ostapenko. Trešās vietas vēl diviem mūsu pārstāvjiem: Pāvelam Černijam un Andrim Jahimovičam.

 



Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ