Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-02-2012

Biatlonists Koļesņikovs veiksmīgi debitējis Eiropas čempionātā


Labākais šī brīža Daugavpils biatlonists Artūrs Koļesņikovs veiksmīgi debitējis Eiropas čempionātā, sasniedzot augstvērtīgus rezultātus.

 

21 gadu vecais Koļesņikovs no 28. janvāra līdz 2. februārim Slovākijas pilsētā Orsblī piedalījies Eiropas čempionātā biatlonā. Šajās sacensībās varēja piedalīties sportisti līdz  26 gadu vecumam, bet Koļesņikovam tā bija debija Eiropas čempionātā. Spēcīgā konkurencē viņš nostartēja sekmīgi.

 

Pirmajā disciplīnā sprintā 80 sportistu konkurencē viņš ieņēma 41. vietu. Pirmajā šaušanā viņš iztika bez kļūdām, bet otrajā piegājienā kļūdījās divas reizes. Sašaujot bez kļūdām, vieta labāko divdesmitniekā neizpaliktu. No Latvijas sportistiem visaugstāk tika alūksnietis Andrejs Rastorgujevs, kuram piektā vieta.

 

Iedzīšanas distancē, startējot no 41. pozīcijas, Artūrs spēja pakāpties līdz 33. vietai. Šoreiz četrās šaušanās viņam tikai divas kļūdas, pie tam abas pieļautas tieši pēdējā šaušanā. Artūrs būtu ticis arī pie augstākas vietas, taču viņam tika piespriests 30 sekunžu sods par pāragru startu.

 

Ļoti labi Artūrs iesāka 20 kilometru distanci, kur par katru kļūdu šaušanā biatlonistiem tika piespriesta soda minūte. Pirmajās šaušanās šaujot ideāli, Artūrs turējās labāko desmitniekā, taču sacensību noslēgums bija neveiksmīgs. Sākumā viena kļūda, bet pēdējā šaušanā uzreiz četras... Beigās 45. pozīcija, kaut arī bija visas iespējas pacīnīties par ļoti augstu pozīciju.

 

Latvijas izlases rindās viņš stafetē palīdzēja tikt līdz 11. vietai. Kopumā Artūra debija tik augsta mēroga sacensībās jāvērtē kā veiksmīga.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ