Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-03-2011

Sporta ziņas


„DU" basketbolistes piekāpjas „Cēsīm" (28.03)

 

Priekšpēdējā Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra spēlē „Daugavpils Universitātes" meitenes savu skatītāju priekšā ar 52:69 piekāpās „Cēsīm".

 

Praktiski visas sezonas garumā tieši šīs divas komandas cīnījas par iespēju cīnīties izslēgšanas spēlēs. Panākumi pēdējās spēlēs nepieciešamo sesto vietu garantēja „DU", tādēļ svētdienas cīņai bija tikai principiāla nozīme.

 

Diemžēl jau no pirmajām minūtēm daugavpilietēm mačs ievirzījās nepatīkamā gultnē. Viešņas uzbrukumā labi saspēlējās, kombinēja, kā arī meta iekšā praktiski visus metienus, toties mājiniecēm pagalam nekrita. Arī darbības uzbrukumā bija nesekmīgas, pārāk maz bija kustības, tādēļ punkti tika gūti ar grūtībām. Jau pirmajā puslaikā „Cēsīm" bija 20 punktu pārsvars, kuru viņas salīdzinoši viegli nosargāja.

 

Tikai uz brīdi „DU" lika pretiniecēm panervozēt, tomēr galotnē „Cēsis" nospēlēja ļoti veiksmīgi. Mūsu komandā 18 punktus iemeta Kristīna Egle, 14 pievienoja Oļesja Jevsejeva, bet desmit punkti Santas Baltaces kontā. Pārējo meiteņu ieguldījums bija krietni vien mazāks. Nākamā spēle jau 29. martā pret „RTU-Merks".

 

Latvijas boksa čempionātā sešas medaļas (28.03)

 

Latvijas junioru un pieaugušo čempionātā boksā veiksmīgs starts padevies Daugavpils bokseriem, kuri kopskaitā ieguva sešas medaļas.

 

Vairāk nekā 160 sportisti no astoņām Latvijas pilsētām četras dienas samēroja savus spēkus Jelgavā. Tieši Latvijas čempionātā tika noteikts Latvijas izlases sastāvs 2011. gada sezonai, tādēļ visi dalībnieki atdeva visus spēkus, lai iegūtu Latvijas čempiona nosaukumu.

 

Vienlaicīgi norisinājās arī Latvijas čempionāts jauniešiem, kurā sacentās sportisti, kuri dzimuši no 1995. līdz 2000. gadam. Vairāk nekā 100 dalībnieku pulkā bija arī vairāki Daugavpils BJSS audzēkņi.

 

Pirmo vietu starp jauniešiem svara kategorijā līdz  40 kilogramiem ieguva Edgars Koržeņevskis, bet pieaugušo čempionātā pirmās vietas Aleksejam Ribakovam, Pāvelam Fedotovam, kā arī Jevgēņijam Kudinovam.

 

Sudraba medaļu ieguva Dmitrijs Zaharovs, bet pie bronzas tika Ivans Levickis. Vērts piebilst, ka Latvijas jaunatnes izlases sastāvā uz starptautisko turnīru Anapā devušies daugavpilieši Genādijs Jegorovs un Vladislavs Jasinskis.

 

„DU" volejbolisti bez pūlēm tiek pusfinālā (28.03)

 

Schenker Latvijas volejbola čempionāta ceturtdaļfinālā pie uzvaras divu spēļu summā pār „MSĢ-Sēja" izdevies tikt „Daugavpils Universitātes" volejbolistiem - 6:1.

 

Par daugavpiliešu pārākumu vēl pirms pirmās cīņas izbraukumā nebija nekādu, bet to visu vajadzēja pierādīt arī uz parketa. Viesos tika uzvarēts ar 3:0, tādējādi savā laukumā bija nepieciešams uzvarēt tikai setu, lai garantētu vietu pusfinālā.

 

Tas tika arī viegli paveikts. Pirmais sets tika uzvarēts ar 25:22. Otrajā komandas galvenais treneris Edgars Savickis ļoti eksperimentēja ar sastāvu, ļaujot uzspēlēt visiem spēlētājiem. Libero pozīcijā visu maču darbojās Dmitrijs Lavrenovs. Vairākas kļūdas, kā arī epizodiski veiksmīgā viesu spēle ļāva viņiem uzvarēt otrajā setā (25:21), taču ne uz ko vairāk viņi nebija spējīgi. Trešajā setā viegls panākums daugavpiliešiem (25:15), bet ceturtajā tika pielikts punkts - 25:18.

 

Pusfinālā daugavpiliešu jau gaida „Poliurs/Ozolnieki", kas pavisam nesen ieguva trešo vietu Schenker volejbola līgā (daugavpilieši palika astotie). Sērija ritēs līdz kādas komandas divām uzvarām, un pirmā spēle 30. martā izbraukumā.

 

Grieķu-romiešu cīņa (28.03)

 

26. martā Lietuvas pilsētā Visagina norisinājās starptautiskais turnīrs grieķu-romiešu cīņā „Visaginas 2011".  Starp sacensību laureātiem bija virkne daugavpiliešu.

 

Lietuvā sapulcējās sportisti no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas un Krievijas. Kopsummā ar cīņu paklājiem devās ap 150 sportistiem, starp kuriem netrūka Dmitrija Lapas un Vitālija Vērdiņa audzēkņu.

 

Par sacensību uzvarētājiem kļuva: Artūrs Karabaņs, Artūrs Seškens un Vilmārs Friliņš.

 

Otrās vietas ieguva Aleksandrs Žavoronkovs un Konstantīns Loss, bet trešie palika Žans Lizbovskis, Jānis Lociks, Normunds Martiņjuks, Daniils Kurickis, Artjoms Mitrofanovs, kā arī Kirils Dudko.

 

„Latgale" tiek florbola čempionāta finālā (28.03)

 

Latvijas florbola čempionāta 2. līgas Latgales zonas finālā vietu nodrošinājuši „Latgales" spēlētāji, kuri pusfinālā apspēlēja 42km.lv vienību.

 

Arvien straujākiem soļiem noslēgumam tuvojas Daugavpils florbola čempionāts. Regulārā turnīra pēdējā spēle „Michel d.Oro" diezgan pārliecinoši ar 12:8 pārspēja iepriekšējā gada čempioni „O2". Tieši šīs divas komandas pusfinālā vēlreiz tiksies savā starpā, lai noskaidrotu finālistu.

 

Viena fināliste jau ir zināma - „Latgale". Latgalieši visa čempionāta laikā demonstrēja pārliecinošu sniegumu, pusfinālā ar 7:4 apspēlējot „42km.lv".

 

„LDZ Cargo" viesos nospēlē neizšķirti (28.03)

 

Daugavpils čempione futzālā „LDZ Cargo" veiksmīgi iesākusi reģionālā telpu futbola 2. kārtas sēriju pret Jēkabpils „Olins". Sīvā cīņā tika nospēlēts 2:2.

 

Turnīra finālā, kur komandas cīnīsies par iespēju spēlēt Latvijas čempionāta Virslīgā, iekļūs šī pāra uzvarētāja. Pirmais mačs tika aizvadīts viesos, bet atbildes spēle norisināsies 1. aprīlī.

 

Tuvu panākumam „LDZ" bija jau izbraukumā, jo divus vārtus guva Vadims Solovjovs, izvirzot daugavpiliešus vadībā ar 2:0. Diemžēl iekrāto pārsvaru neizdevās noturēt - 2:2. Viss izsķirsies atbildes mačā Daugavpilī.

 

 

„Ezerzemes" volejbolistēm kārtējie zaudējumi (28.03)

 

Latvijas atklātajā volejbola čempionātā kārtējās spēles aizvadījušas „Ezerzemes" volejbolistes, taču tikt pie uzvaras neizdevās.

 

Kārtējais sabraukuma turnīrs norisinājās Murjāņos. Diemžēl tas mūsu meitenēm izvērtās ļoti nesekmīgs, jo zaudēts tika visās trijās spēlēs un visos setos. Savām principiālajām konkurentēm Latvijas junioru izlasei tika zaudēts ar 24:26, 9:25, 14:25.

 

Turnīra tabulā daugavpilietes joprojām atrodas pēdējā vietā astoņu komandu konkurencē.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ