Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

20-09-2018

19.septembrī notika DIENA BEZ AUTO, Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros


"DIENA BEZ AUTO" notika Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros, kad ikviens tika aicināts atteikties no automašīnām, izvēloties dabai un videi draudzīgākus pārvietošanās līdzekļus.
Šīs dienas laikā notika dažādas aktivitātes un skaitīti tika arī riteņbraucēji, kuri atbalstīja ne tikai šo akciju 19.septembrī, bet arī ikdienā izvēlas pārvietoties ar videi draudzīgiem pārvietošanās līdzekļiem.

Dažādas aktivitātes, veltītas šai akcijai, notika arī Vienības ielā no Lāčplēša ielas līdz Saules ielas posmam. Diena sākās ar rīta rosmi kopā ar deju studiju STOP TIME Dance Studio, Latgales Centrālā bibliotēka sniedza iespēju baudīt brīvdabas lasītavu. Tāpat bija iespēja izmēģināt dažādus spēka vingrinājumus, futbola stafetes un zumbu. Daugavpils Universitāte iepazīstināja ar elektromobīli un tā darbību. Šo akciju atbalstīja arī Valsts Policijas Latgales reģiona pārvaldes talismani Bebrs Bruno un Runcis Rūdis. Un par garšīgu kafiju parūpējās Narvesen.

Tomēr jāatzīst, ka šī akcija DIENA BEZ AUTO neuzrunā lielu daļu iedzīvotāju, jo šīs dienas laikā arī Daugavpilī varēja novērot lielu skaitu automašīnu. Tādēļ par šādu akciju un videi draudzīgiem pārvietošanās līdzekļiem ir jādomā ne tikai Eiropas mobilitātes nedēļas laikā, bet nepārtraukti, rūpējoties par vidi un sabiedrību, kādā dzīvojam.

 

Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde
“Sporta pārvalde”




Atpakaļ