Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

19-09-2018

Lieliskā turnīrā Tukumā trīs sudraba godalgas!


Aizvadītajā nedēļas nogalē BFC Daugavpils futbola akadēmijas jaunieši piedalījās starptautiskajā turnīrā Tukumā “Uzvarētāju kauss”. Trīs vecuma grupās mūsu jauniešiem trīs sudraba godalgas!

 

“Uzvarētāju kauss” ir ļoti augstā līmenī noorganizēts futbola turnīrs, kurā piedalās tikai labākās Latvijas komandas, kā arī pieaicinātie viesi no Lietuvas un Ukrainas. Šī ir lieliska iespēja sezonas beigu daļā pārbaudīt dažādus taktiskos risinājumus pret laba līmeņa pretiniekiem. Kopumā trīs dienu laikā katrai no komandām bija jāaizvada pa sešām spēlēm.

 

2007. dzimšanas gada komanda (treneri J.Bovins un J.Maksimčuks) sešās spēlēs nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Ar 3:1 tika uzvarētas Harkovas un JDFS Alberts vienības, savukārt lietuviešu “Babrungas” tika pieveikts ar 2:1. Trīs citās spēlēs pret Tukumu, Super Nova, kā arī Liepāju tika spēlēts neizšķirti. Ar 12 punktiem Daugavpils ierindojās otrajā vietā, bet par čempioniem kļuva mājinieki, kuri iekrāja 13 punktus. Ar 9 punktiem labāko trijnieku noslēdza JDFS Alberts.

 

2008. dzimšanas gada komanda (treneri J.Maksimčuks un J.Bovins) turnīra gaitā piedzīvoja vienu zaudējumu, ar 1:3 piekāpjoties RFS. Vēl vienā spēlē tika nospēlēts neizšķirti ar Tukumu, bet pārējās spēlēs izcīnītas uzvaras. Par uzvarētājiem kļuva RFS (18), sekoja Daugavpils (13), kā arī Tukums (12). Latvijas vicečempioni šajā vecuma grupā liepājnieki šoreiz ierindojās tikai 5. vietā.

 

Visjaunākajām 2009. gadā dzimušo futbolistu grupā Daugavpils tika pārstāvēta ar divām komandām. Treneru I.Maksimčuka un A.Opekunova audzēkņi centās likt lietā visu savu meistarību un pirmā komanda turnīra gaitā zaudēja tikai vienu reizi – 1:2 pret Liepāju. Citās spēlēs tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras, kas summā deva otro vietu aiz kurzemniekiem. Labāko trijnieku noslēdza JDFS Alberts. Otrajai komandai šoreiz vēl pietrūka spēļu prakses, lai varētu pacīnīties ar spēcīgajiem konkurentiem, bet iegūtā pieredze noteikti noderēs nākotnē!

 

Visi treneri atzina, ka šis turnīrs Tukumā bijis ļoti vērtīgs. Jāpiemin, ka spēles norisinājās uz diviem lielajiem laukumiem, no kuriem viens bija ar dabīgo zālāju, bet viens ar mākslīgo. Organizētāji bija parūpējušies par daudziem ļoti aizraujošiem konkursiem, kuros uzvarētāju laurus plūca arī mūsu jaunieši.

 

Kopumā jāatzīst, ka organizatoriskajā līmenī šis bijis viens no labākajiem turnīriem šogad. Diemžēl pozitīvo nedaudz iespaidoja incidents pēc 2009. gada pēdējās spēles pret Harkovas komandu, kad pretinieku spēlētāju atklāti provocēja uz kautiņu mūsu jauniešus.




Atpakaļ