Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-09-2018

U12 finālturnīrā Daugavpilij 4. vieta


Nedēļas nogalē noslēdzās pēdējais no Latvijas jaunatnes finālturnīriem futbolā 8x8. BFC Daugavpils 12 finālistu vidū ieņēma augsto ceturto vietu. Par labāko visa turnīra aizsargu tika nosaukts Ņikita Jemeļjanovs.

 

2006. dzimšanas gada grupā līdzīgi kā citos finālturnīros sacentās 12 valsts labākās vienības. Jau ierasti, B apakšgrupā sacentās spēkos līdzīgākās komandas, bet A grupā komandu spēku samērs nebija tik līdzvērtīgs. Tieši tādēļ šajā grupā ļoti ātri noskaidrojās, ka cīņu par 1.-4. vietu turpinās FS Metta un FK Liepāja, bet B grupā viss izšķīrās pēdējās minūtēs.

 

Pirmajā dienā vislabāko sniegumu demonstrēja tieši BFC Daugavpils. Turnīrs tika iesākts ar panākumu pār Vidzemes FC (1:0), pēc kā ar 2:0 tika pieveikti mājinieki ventspilnieki. Negaidīti slikti iesāka favorīte Tukums-2000, kas pirmajā dienā ieguva tikai vienu punktu.

 

Viss sagriezās kājām gaisā otrajā dienā. Pirmajā spēlē Tukums ar 2:0 pieveica Daugavpili, pārsteigumi tika fiksēti arī vairākās citās spēlēs, piemēram, Daugavpils negaidīti ar 0:3 piekāpās Babītei. Viss izšķīrās pēdējā kārtā un pēdējā spēlē, kurā Daugavpils tikās ar Rīgas “Dinamo”. Ļoti spraigā spēlē izdevās izraut uzvaru ar 1:0, kas ļāva iekļūt finālčetriniekā. Grupā uzvarēja Tukums ar 10 punktiem, kam sekoja Daugavpils un Ventspils ar 9 (savstarpējā spēlē mūsu komanda bija labāka), kā arī “Dinamo” ar 8 punktiem.

 

“Lielā” četrinieka spēles Daugavpils iesāka ar A apakšgrupas labāko komandu FS Metta. Mūsu komanda savus vienīgos vārtus guva pašā dueļa izskaņā, izraujot neizšķirtu 1:1. Lai cerētu uz sudraba godalgām turnīra noslēgumā bija jāuzvar Liepājas vienaudži. Lai garantētu vismaz bronzas medaļas, bija nepieciešams neizšķirts. Diemžēl spēle izvērtās pretēji gaidītajam un noslēdzās ar kurzemnieku triumfu – 3:0!

 

Par visa turnīra labāko aizsargu tika nosaukts mūsu komandas futbolists Ņikita Jemeļjanovs. Ar 2006. gada komandu strādāja Dmitrijs Bogdanovs, bet finālā viņam asistēja Jānis Bovins.   

 

Jau nākamgad šī komanda spēlēs lielo futbolu (11x11), kam varēs sākt gatavoties lielā starptautiskā turnīrā “Ateitis Cup”, kurš oktobrī norisināsies Viļņā.




Atpakaļ