Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-08-2018

U11 jaunieši sestie labākie Latvijā!


Trīs dienu garumā Liepājā labākās Latvijas jaunatnes komandas U11 vecuma grupā sacentās par Latvijas kausu futbolā 8:8. Daugavpils šogad ieguva augsto sesto pozīciju, kā vienīgā spējot atņemt punktus čempionei no Tukuma.

2007. dzimšanas gada komanda ar treneriem Jevgeņiju Maksimčuku un Jāni Bovinu finālturnīru aizvadīja Liepājā, kur pirms neilga laika sekmīgi startēja Dobrecova kausa izcīņā (3. vieta). Pirms gada līdzīgā finālturnīrā šī vecuma komanda ieņēma 9. vietu. Šoreiz mērķis bija viennozīmīgi tikt augstāk.

B apakšgrupā starp pretiniekiem bija Tukuma, JDFS Alberts, Ventspils, Vidzemes FC/Smiltene, kā arī “Super nova”. Spēku samērs šajā apakšgrupā bija ļoti līdzīgs, tādēļ praktiski katra komanda pretendēja uz vietu labāko divniekā, kas turpināja cīņu par medaļām.

Pirmā diena Daugavpilij izvērtās nesekmīga, kas lielā mērā arī ietekmēja turpmākās sekmes. Pēc neizšķirta 1:1 ar Vidzemes FC/Smiltene sekoja liela neveiksme pret Ventspili – 0:3. Šādi rezultāti nozīmēja vien to, ka nākamajā dienā jāuzvar visas trīs spēles un jācer uz labvēlīgiem iznākumiem citos dueļos.

Pirmā spēle pret Tukuma vienaudžiem tika aizvadīta vareni, pie tam vēl minūti pirms spēles beigām mūsu komanda bija priekšā ar 2:1. Diemžēl Tukums izrāva neizšķirtu 2:2 un, kā izrādījās vēlāk, Tukumam tie bija vienīgie zaudētie punkti visā turnīrā.

Noslēdzošajās spēlēs mūsu jaunieši ar 4:1 uzvarēja JDFS Alberts, kā arī nospēlēja 2:2 ar “Super nova”. Savā apakšgrupā tika iegūta ceturtā vieta, kas ļāva turpināt turnīru par 5.-8. vietu.

Pirmajā spēlē tika nospēlēts 1:1 ar “Real Pro”, bet noslēdzošajā spēlē 3:0 panākums pār Rēzekni, kas turnīru ļāva noslēgt sestajā vietā.

Par komandas spēli stāsta treneris Jevgeņijs Maksimčuks: “Progress gada laikā ir acīmredzams. Liepājā izdevās uzspēlēt labus mačus ar labiem pretiniekiem uz laba zālāja. Diemžēl, neveiksmīgi nospēlējām pirmajā dienā, kas liedza pacīnīties par augstāku pozīciju. Pārējās dienās demonstrējām ļoti cienījamu sniegumu. Īpašs prieks par spēli pret Tukumu, kur līdz pat pēdējām minūtēm bijām vadībā. Ja salīdzinām ar iepriekšējo gadu, kad mums nebija nekādu izredžu uz uzvaru, šoreiz demonstrējām skaistu un saturīgu futbolu.

Patika puišu individuālā meistarība, patika puišu pašatdeve. Gribētu pateikties viņiem par labo sezonu, jo viņi ir malači! Milzīgu atbalstu gada garumā sniedza vecāki, kuriem īpaša pateicība. Puiši aug, attīstās un progresē! Kopā mēs esam spēks!”

Par čempioni kļuva Tukums, otrajā vietā “Metta”, bet trešajā “Liepāja”.




Atpakaļ