Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

20-08-2018

U10 komanda iegūst Latvijas čempionāta bronzu!


BFC Daugavpils U10 vecuma grupas komanda pēc piecu gadu pārtraukuma ieguvusi godalgoto vietu Latvijas kausa izcīņas finālturnīrā! Jevgeņija Maksimčuka un Jāņa Bovina trenētie 2008. dzimšanas gada puiši ieņēma trešo vietu!

Latvijas kausa izcīņas finālturnīri (futbols 8:8) norisinās trīs vecuma grupās. Kā pirmie finālturnīrā piedalās U10 jaunieši, pēc kā labākos noskaidros U11 un U12 komandas. Finālturnīram pēc reģionālajiem kvalifikācijas mačiem kvalificējās 12 labākās valsts komandas.

Finālturnīra pirmajā stadijā komandas tika sadalītas divās grupās pa sešām vienībām, pēc kā labākās komandas turpināja cīņu par 1.-4. vietu, bet pārējās komandas par 5.-8., 9.-12. vietu. Šogad finālturnīrs šajā vecuma grupā norisinājās Gulbenē.

Daugavpils turnīru iesāka ar uzvaru pār Vidzemes FC (3:0), pēc kā sekoja panākums pār FS “Metta” (2:1). Spēles nebija vieglas, lai gan pret Valmieras futbolistiem pārsvars tika iegūts salīdzinoši ātri. Pret “Mettu” jau pašā sākumā mūsu komanda ielaida ātrus vārtus un atspēlēties izdevās tikai otrā puslaika vidū, kad rupji kļūdījās rīdzinieku vārtsargs. Pēc iesistajiem vārtiem mūsu futbolisti metās uzbrukumā un ātri vien panāca 2:1, bet turpinājumā neizmantoja vēl virkni iespēju.

Otrajā dienā izdevās salauzt FA “Ventspils” pretestību (2:0), lai gan līdz pat 30. minūtei saglabājās neizšķirts rezultāts. Neveiksmīgi tika iesākta spēle pret Tukumu, taču pēc ātri ielaistiem vārtiem izdevās atspēlēties un pārliecinoši uzvarēt ar 4:1. Šī uzvara garantēja mūsu komandai uzvaru apakšgrupā un vietu labāko četriniekā.

Pēdējā apakšgrupas spēlē tika fiksēts bezvārtu neizšķirts pret “Dinamo Rīga”, kas dalību finālčetriniekā ļāva uzsākt ar vienu punktu.

Diemžēl noslēdzošajā turnīra dienā tik labi vairs neveicās. Spēlē pret Liepāju Daugavpils ātri nonāca iedzinējos ar 0:4, tomēr spēja saglabāt intrigu līdz pat beigām. Maksims Bērziņš guva trīs vārtus un spēle noslēdzās ar 3:5. Citā finālčetrinieka spēlē RFS ar 4:1 pārspēja “Dinamo”, priekšlaicīgi nodrošinot sev čempionu titulu!

Daugavpils pirms spēles ar RFS bija iespējas iegūt gan otro, gan trešo, gan ceturto vietu. Uzvaras gadījumā bija jācer uz “Dinamo” uzvaru pār Liepāju, bet zaudējuma gadījumā bija jācer, ka Liepāja pārspēs “Dinamo”.

Diemžēl arī šajā spēlē Daugavpils ātri ielaida vārtus un pirmo puslaiku noslēdza ar rezultātu 0:2. Paralēlajā spēlē “Dinamo” un Liepāja rezultātu nebija atklājušas, tādējādi tobrīd Daugavpils atradās ceturtajā vietā.

Otrā puslaika ievadā Rolands Daukšts ar skaistu vārtu guvumu atgrieza cerības (1:2), taču gandrīz uzreiz atkal tika ielaisti vārti un beigās zaudējums ar 1:3. Lai iegūtu bronzu, bija jācer uz Liepājas uzvaru un kurzemnieki to arī paveica – 2:0. Pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, Daugavpils ieguva trešo vietu! Liepājai sudraba godalgas, bet čempionu godā RFS.

Par visa turnīra labāko aizsargu tika nosaukts mūsu futbolists Maksims Aleksejevs!

Daugavpils U10 vecuma grupā pēdējo reizi medaļas ieguva 2013. gadā, kad Jevgeņija Maksimčuka vadībā izdevās izcīnīt sudraba medaļas. Interesanti, ka togad par čempioniem kļuva Šitika Futbola skola, kuru trenēja Dmitrijs Kohans, kurš šoreiz par čempionu kļuva ar RFS jauniešiem. Jāpiemin, ka Dmitrijs Kohans ir Daugavpils futbola skolas audzēknis.    

Kopš 2013. gada Daugavpils tikai vienu reizi tika labāko četriniekā, bet pārējos gados cīnījās par vietu labāko sešiniekā. 




Atpakaļ