Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-08-2018

Daugavpils uzvar Dobrecova kausa izcīņā!


Četru dienu garumā 30 mūsu futbola akadēmijas jaunieši piedalījās starptautiskajā turnīrā “Dobrecova Cup”. 2006. gadā dzimušo futbolistu grupā par čempioniem kļuva tieši BFC Daugavpils, savukārt 2007. gada komanda izcīnīja bronzas godalgas!

Dobrecova kausa izcīņa norisinājās no 10. līdz 12. augustam, bet mūsu futbolisti uz Kurzemi devās jau 9. augustā, kur paspēja aizvadīt arī pārbaudes spēles. Kopumā turnīrā trīs vecuma grupās piedalījās vairāk nekā 80 komandas no Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas un Igaunijas.

Turnīra pirmajā dienā BFC Daugavpils 2006. gada komanda iesāka ar uzvaru pār Liepāju (2:0), pēc kā piedzīvoja neveiksmi pret Metta/Rīga (0:3). Ļoti svarīgā dienas noslēdzošajā cīņā ar 2:0 tika pārspēta Jelgava.

Līdzīgi pirmo dienu aizvadīja arī 2007. gada komanda, kas piedzīvoja zaudējumu pret Tukums/2000 (0:2), bet nākamajās spēlēs pārspēja Krievijas “Baltika” (3:0), kā arī JDFS Alberts (2:0).

Otro dienu U11 komanda iesāka ar panākumu pār Lietuvas “Baltai” (3:1), bet turpinājumā pieveica Baltkrievijas “Neman” (1:0). Pēdējā grupas spēlē pārspēti arī mājinieki liepājnieki (2:1), kas ļāva ieņemt pirmo vietu savā apakšgrupā. Otrajā vietā ierindojās JDFS Alberts, bet tikai trešie nedaudz negaidīti palika Tukuma jaunieši.

Ceturtdaļfinālā svētdienas rītā Daugavpils graujoši ar 5:0 sagrāva Academ FC, bet pusfinālā sagaidīja neveiksme pret topošajiem čempioniem Rēzeknes FA/BJSS (0:1). Bronzas spēlē ar 4:1 izdevās sagraut Baltkrievijas SDJUSHOR/7! Apsveicam komandu un trenerus Jāni Bovinu un Jevgeņiju Maksimčuku!

Vēl iespaidīgāk noslēdzošās turnīra spēles aizvadīja U12 komanda trenera Dmitrija Bogdanova vadībā. Grupu turnīrā ar 2:0 pārspēta BATE, ar 1:0 Viļņas Futbola skola, kas grupā garantēja pirmo vietu!

Ceturtdaļfinālā ar 3:0 apspēlēta Šauļu Futbola akadēmija, pusfinālā ar 1:0 pieveikti Tukuma vienaudži, bet lielajā finālā 2:0 pret JDFS Alberts! Lielisks triumfs Daugavpils komandai. Jāuzsver, ka septiņās no astoņām spēlēm mūsu komanda neielaida nevienus vārtus!!!

Jāpiemin arī tas, ka piektdienas vakarā visas komandas klātienē apmeklēja Latvijas un Krievijas futbola zvaigžņu spēli un starp Latvijas izlases spēlētājiem bija arī Daugavpils futbolists Aleksandrs Isakovs.

Gan treneris Bogdanovs, gan treneris Maksimčuks uzsvēra, ka turnīra organizatoriskais līmenis kopumā bija ļoti augsts, taču nedaudz patraucēja nelabvēlīgie laikapstākļi.

Gan 2006., gan 2007. gada komandas jau pavisam drīz aizvadīs Latvijas kausa izcīņas finālturnīrus. Abi šie finālturnīri norisināsies Kurzemē – Ventspilī un Liepājā.  




Atpakaļ