Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-08-2018

Jaunatnes čempionāts: skaistas uzvaras un cīņa par godalgām


Latvijas jaunatnes futbola čempionātā pamazām tuvojas izšķirošie notikumi, tādēļ laiks atskatīties uz mūsu komandas sekmēm. Šobrīd visās piecās vecuma grupās mūsu futbolisti reāli cīnās par čempionu titulu.

Visjaunākajā grupā U13 vecuma grupas jauniešiem trenera Ivana Maksimčuka un Ivara Caunes audzēkņi aizvadījuši jau 14 spēles. 13 spēlēs izcīnītas uzvaras, bet vienā spēlē piedzīvots zaudējums “Metta/LU”. Jāpiemin, ka pēc pirmā puslaika mūsu futbolisti bija vadībā ar 2:0, tomēr otrajā puslaikā tika ielaisti pieci vārti un zaudējums ar 2:5. Jau šobrīd skaidrs, ka Daugavpils iekļūs savas apakšgrupas labāko trijniekā, tādējādi apvienojoties ar otras grupas trijnieku. Tieši šīs sešas komandas savā starpā sadalīs godalgotās vietas. Šobrīd ir skaidrs, ka starp pretiniekiem būs “Metta” un RFS, bet par pārējiem ceļazīmēm uz labāko sešinieku vēl notiks spraiga cīņa. Starp čempionāta labākajiem bombardieriem ir Aleksejs Silibitkins (20 vārti) un Milāns Tihonovičs (16).

Ļoti labi sezonas pirmo pusi ir aizvadījuši U14 jaunieši galvenā trenera Vladimira Žavoronkova vadībā. Pēc nospēlētajām 12 spēlēm Daugavpils ar 28 punktiem ieņem pārliecinošu pirmo vietu, tuvākos sekotājus apsteidzot par septiņiem punktiem. Aiz Daugavpils iekārtojušies JFC Skonto, Metta, kā arī Liepāja. Pārliecinoši labākais snaiperis turnīrā ir Valerijs Lizunovs, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis 12 reizes. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas četras labākās komandas izspēlēs vēl divus apļus, tādēļ izšķirošie notikumi gaidāmi vien septembrī un oktobrī, jo labākās komandas savā starpā tiksies vēl vairākkārt.

U15 čempionātā treneru Jurija Sokolova un Valerija Afanasjeva padotie spēlējuši pietiekami stabili. 11 spēlēs izcīnītas deviņas uzvaras un piedzīvoti tikai 2 zaudējumi. Turnīra tabulā tuvākās sekotājas RFS un Metta tiek apsteigtas par trīs punktiem. Liepājas vienība atpaliek jau par astoņiem punktiem. Līdzīgi kā U14 vecuma grupā arī šajā vecumā viss izšķirsies pēc sadalīšanās divos četriniekos, kur stiprākās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus. Jāpiemin, ka labāko snaiperu sarakstā pirmo vietu ar RFS spēlētāju Artūru Ostapenko dala mūsu Oļģerts Raščevskis.

Stabili labāko trijniekā iekārtojušies Sergeja Pogodina U16 vecuma grupas jaunieši. 11 spēlēs deviņas uzvaras, viens neizšķirts un viens zaudējums, kas dod 28 punktus. Nedaudz labāk spēlējuši tikai Riga FC vienaudži, kuri sezonā nav piedzīvojuši neviena zaudējuma. Bez zaudējumiem spēlē arī RFS, tomēr no Daugavpils viņi atpaliek par punktu, jo trīs spēles nospēlētas neizšķirti. Daugavpils komandai svarīgākās spēles vēl priekšā, jo pret tiešajiem konkurentiem būs jāspēlē 3 reizes, pie tam pēdējā no spēlēm būs pašā pēdējā kārtā. Mūsu audzēknis Salvis Petriks ar 15 vārtu guvumiem ir labākais visā čempionātā.

Ļoti intriģējoša situācija ir U18 vecuma grupā, kur uz titulu reāli pretendē piecas komandas. Šobrīd pirmajā vietā ir izvirzījusies Liepāja ar 23 punktiem, bet seko Daugavpils ar 21, Ventspils ar 20, RFS ar 19, kā arī Metta ar 15. Aizvadīto spēļu skaits gan ir stipri atšķirīgs, tādēļ šobrīd uz papīra vislabākajās pozīcijās ir RFS, kas aizvadījusi par divām spēlēm mazāk nekā Liepāja un Daugavpils. Andreja Sipailo un Aleksandra Opekunova audzēkņi praktiski visas atlikušās sezonas spēles aizvadīs izbraukumā, tādēļ noturēties labāko trijniekā nebūs viegli, tomēr ne neiespējami!




Atpakaļ