Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

06-07-2018

BFC Daugavpils jaunieši ieņem otro vietu Baltkrievijā


Trīs dienu garumā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā savu meistarību uz kaimiņu fona centās pierādīt BFC Daugavpils 2005., 2006. gada komandas. Jaunākie no viņiem bija tuvu čempionu titulam, šoreiz ierindojoties otrajā pozīcijā!

2005. un 2006. gada komanda agrā otrdienas rītā uzsāka ceļu uz Minsku, kur pretī stājās labākās Baltkrievijas, Ukrainas un Krievijas komandas. Abām komandām turnīra laikā bija paredzētas septiņas spēles.  

Turnīru gan veiksmīgāk uzsāka, gan arī noslēdza 2006. gada komanda. Dmitrija Bogdanova audzēkņi ļoti nelabvēlīgos laikapstākļos nospēlēja 2:2 ar “Karelia-2006”, ar 1:0 pieveica Borisovas BATE, kā arī ar 1:2 piekāpās FK “Minsk”.

Nākamā diena tika uzsākta ar drošu uzvaru pār Žodinas “Torpedo-Belaz” (3:0), kas grupā ļāva ieņemt otro vietu aiz FK “Minsk”. Ceturtdaļfinālā tika uzvarēta Minskas komanda “Gorozhane”, kas pavēra ceļu uz pusfinālu.

2005. gada komanda jau pirmajā dienā tikās ar visām savas grupas galvenajām favorītēm. Pirmajā turnīra spēlē līdzīgā duelī tika atzīts topošo čempionu Kijevas “Dynamo” pārākums (1:2), pēc kā sekoja sāpīga neveiksme pret FK “Minsk-2005” ar rezultātu 0:2. Dienas noslēdzošajā spēlē pret FK “Lester” zaudējums ar 1:4.

Otrajā dienā Daugavpils pierādīja savu meistarību, uzvarot ar 5:0 Minskas sporta skolu, kā arī ar 2:1 apspēlējot FK “Minsk”. Pēdējā turnīra dienā sekoja uzvara pār Soļigorskas “Shakhtyor” ar 5:0, bet pēdējā cīņā spraigā duelī zaudējums pret Borisovas BATE – 2:3.

Ivana Maksimčuka trenētā komanda ierindojās piektajā pozīcijā, izcīnot trīs uzvaras un zaudējot četrās spēlēs.

Dmitrija Bogdanova 2006. gada komanda pusfinālā ar 2:1 uzvarēja mājiniekus FK “Minsk”, bet lielajā finālā savas vārtu gūšanas iespējas neizmantoja un viena kļūda liedza pacīnīties par titulu – 0:1 pret Borisovas BATE.

Apsveicam mūsu komandas spēlētājus, trenerus un vecākus ar augstvērtīgajiem sasniegumiem!




Atpakaļ