Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

23-01-2012

Sporta ziņas


Bokseriem nozog divas zelta medaļas (23.01)

 

Ar četrām godalgām no starptautiskā boksa turnīrā Lietuvā atgriezušies Daugavpils jaunie bokseri, taču īsta prieka nav, jo tiesneši atklāti atņēma mums divas godīgi nopelnītas uzvaras finālos.

 

Bokseri sacentās Marijampolē V.Garbuļa piemiņas turnīrā. Kopumā starp dalībniekiem bija ap 140 sportistiem no Polijas, Baltkrievijas, Latvijas un Lietuvas. Daugavpils BJSS godu trenera Vladislava Sokolova vadībā aizstāvēja četri bokseri, kuri visi ieguva arī medaļas. Medaļas tika dalītas divās vecuma kategorijās: 1995.-1996. dzimšanas gads, kā arī 1997./1998. dzimšanas gads.

 

Dmitrijs Zaharovs un Edgars Koržeņevskis pārliecinoši tika līdz fināliem, kur mūsu trenera V.Sokolova skatījumā arī pārliecinoši pieveica savus Lietuvas oponentus, taču tiesneši palīdzēja mājiniekiem, piešķirot uzvaras viņiem. Daugavpils puse iesniedza protestu, bet atbildē saņēma galvenā tiesneša uzslavas, bet rezultāti netika mainīti: „Ar tiesnešiem mums ir lielas problēmas, nākamajā reizē Jūs uzvarēsiet, ne ar ko nevaru palīdzēt.”

 

Nākamnedēļ boksa turnīrs norisināsies pie mums Daugavpilī, tā ka būs interesanti pavērot, kā tiesās pie mums, jo uz šejieni dosies arī šie paši lietuvieši. Sokolovs gan noliedza iespēju, ka Daugavpils tiesneši varētu pietiesāt saviem sportistiem.

 

Lai nu kā, Zaharovam un Koržeņevskim otrās vietas. Zaharovs startēja svara kategorijā līdz 50 kilogramiem, bet Koržeņevskis līdz 44. Trešās vietas Ritvaram Šuļgam (48 kg) un Ēvaldam Teikmanim (52 kg). Nākamās sacensības šajā nedēļas nogalē Daugavpilī, kad tiks aizvadītas Daugavpils BJSS atklātās meistarsacīkstes.

 

 

Vieglatlētiem panākumi Latvijas čempionātā (23.01)

 

 Nedēļas nogalē Rīgā norisinājās Latvijas čempionāta vieglatlētikā telpās „B” grupas sportistiem. Daugavpils delegācijai trīs pirmās un divas otrās vietas. Kuldīgā lielisku rezultātu sasniegusi skrējēja Valērija Linkeviča.

 

Daugavpils komanda treneru Ivana Maļceva, Jāzepa Markeviča, Romuala Zigmunda un Gaļinas Kozirevas vadībā šajās brīvdienās sacentās Rīgas sporta manēžā, uzrādot labus rezultātus.

 

Par Latvijas čempioniem kļuva Aleksandra Koblence, kura palika nepārspēta 300 metru skrējienā. Aleksandra par Latvijas čempionēm palīdzēja kļūt arī meiteņu stafetes komandai. Mūsu komandā skrēja Koblence, Veronika Baltkaula, Nadežda Samorodova, kā arī Viktorija Gorkovska.

 

Otro vietu starp meitenēm augstlēkšanā izcīnīja Anastasija Karpekina, kura startēja ar gadu vecākām konkurentēm. Viņas uzrādītais rezultāts bija identisks uzvarētājas, tomēr papildrādītāji bija nedaudz sliktāki.

 

Puišu konkurencē par Latvijas čempionu 600 metru distancē kļuva Antons Puhoviks. Konkurence visās disciplīnās bija ļoti sīva, tā ka tik labi rezultāti ir lielisks sasniegums.

 

Puhoviks startēja arī stafetes skrējienā, kurā daugavpilieši ieņēma otro vietu. Vēl šajā komandā skrēja Filips Klim-Afonskis, Imants Kornijenko un Ņikita Gecevičs.

 

Mūsu treneri palika apmierināti ar audzēkņu startu, bet nākotnē cer rezultātus vēl vairāk uzlabot.

 

Tajā pašā laikā labi „Kuldīgas Katrīnas kausā” nostartēja gargabalniece Valērija Linkeviča. Par četrām sekundēm labojot savu ārtelpu rekordu 1500 metru skrējienā, Valērija ļoti spēcīgā konkurencē ieņēma ceturto vietu. Viņas uzrādītais rezultāts 4:37,23 minūtes. Šajā pašā distancē vīriešiem piektā vieta Andrejam Domaņinam. Tāllēkšanā Roberts Naglis bija septītais, bet Laura Orlovska – astotā.

 

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ