Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-06-2018

2007. gada komanda godam nostartēja turnīrā Polijā


BFC Daugavpils 2007. gada komanda no 8. līdz 10. jūnijam piedalījās starptautiskā turnīrā Polijā “Kanzas Jamir Cup 2018”, kurā 24 vienību konkurencē ieguva 17. vietu.

Turnīrs Polijā sapulcināja 24 komandas no visas Polijas, kā arī Latvijas un Slovākijas. Starp dalībniecēm bija labākās Polijas futbola akadēmijas kā Varšavas “Legia”, Lodzas “Widzew”, Krakovas “Wisla”, Gdaņskas “Lechia” un daudzas citas. Daugavpils komanda nebija spēcīgākajā sastāvā, jo liela daļa komandas piedalījās Zēnu futbola festivālā, kas norisinājās vienlaicīgi ar šo turnīru. Neskatoties uz to, komanda turnīru noslēdza ar trīs uzvarām pēc kārtas.

Pirmajā sacensību dienā mūsu puiši aizvadīja grupu turnīru, kuru iesāka ar minimālu zaudējumu Lodzas “Widzew” (0:1), pēc kā sekoja neizšķirts pret Varšavas “Legia” (1:1). Spēlē pret grupas pārliecinošo līderi Čenstohovas “Rakow” neizdevās atrast pretlīdzekļus, tādēļ zaudējums ar 0:7 bija likumsakarīgs. Noslēdzošajās grupas spēlēs, neskatoties uz teritoriālo pārsvaru, izcīnīt uzvaras neizdevās – 1:3 pret “Korab Lask”, kā arī 0:0 pret KKS Wlokniarz Konstantynow. Apakšgrupā ar diviem iegūtajiem punktiem nācās samierināties ar sesto pozīciju.

Otrajā sacensību dienā komandas sniegums bija daudz pārliecinošāks. Sākotnēji ar 1:0 tika pieveikta Lodzas “Orzel”, pēc kā sekoja uzvara pēcspēles sitienos pret jau pieminēto KKS Wlokniar Konstantynow, bet noslēdzošajā spēlē, atvairot 7 metru soda sitienu, kā arī galotni spēlējot mazākumā, izdevās ar 1:0 pieveikt “Concordia Piotrkow Tribunalski”.

Noslēguma tabulā 17. vieta starp 24 komandām. Par turnīra uzvarētāju kļuva Krakovas “Wisla”, otro vietu ieguva “Lubin Zaglebie”, bet labāko trijnieku noslēdza Lodzas LKS.

Stāsta komandas treneris Aivis Romanovskis: “Lielai daļai mūsu puišu tā bija pirmā pieredze šāda līmeņa turnīrā. Pirmajās spēlēs neklājās viegli, bet ar katru nākamo uzlabojās gan komunikācija, gan sniegums. Ļoti stabili nospēlēja komandas labākie spēlētāji šajā turnīrā vārtsargs Raimonds Pupels un aizsargs Staņislavs Petkevičs. Domāju, ka iegūtā pieredze noteikti palīdzēs visiem turpmākajā izaugsmē. Turnīra organizācijas līmenis bija ļoti augsts, vienīgais, ko organizatori nevarēja ietekmēt bija milzīgais karstums, kas sagādāja papildus sarežģījumus visām komandām.”

 




Atpakaļ