Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-06-2018

BFC Daugavpils pilsētas svētkos dāvina uzvaru Zēnu futbola festivālā!


Pirmo reizi kopš 2012. gada par Latvijas Futbola federācijas rīkotā Zēnu futbola festivāla čempioniem kļuvuši BFC Daugavpils futbola akadēmijas audzēkņi! Spraigā cīņā izdevās apsteigt Tukuma un Liepājas komandas!

Zēnu Futbola festivāls ir viens no lielākajiem un gaidītākajiem futbola turnīriem Latvijā. Tajā piedalās 18 futbola akadēmijas, kuras sadalītas pēc spēka trīs grupās. BFC Daugavpils kopā ar vēl piecām futbola akadēmijām cīnījās prestižākajā A grupā.

Iepriekšējos gados mūsu vienība allaž bija labāko trijniekā, taču līdz pirmajai vietai neizdevās aizsniegties. Šī turnīra galvenā specifika ir tāda, ka katru akadēmiju pārstāv trīs vecuma grupas un to iegūtie punkti summējas kopējā komandas iegūto punktu statistikā.

Jau pirmajā dienā BFC Daugavpils tikās ar vienu no galvenajām konkurentēm FK “Liepāja”. Uzvarot visās trīs vecuma grupas spēlēs (4:1, 4:0, 3:1), BFC Daugavpils ieguva pirmos deviņus punktus. Pēc līdzīga scenārija 9 punktus ieguva arī SK “Super Nova” un FK “Tukums 2000”.

Otrajā dienā Daugavpils pirmos punktus zaudēja pret SK “Babīte”, kad pēc graujošām uzvarām U10 (6:0) un U11 (5:0) grupās, nespēja uzlauzt U12 pretinieku aizsardzību – 0:0.

Izšķirošās spēles gan vēl bija priekšā, jo dienas otrais pretinieks bija galvenais konkurents FK “Tukums 2000”. 2008. gada komanda uzvarēja ar 4:1, 2007. gada komanda piekāpās ar 1:4, bet izšķirošo pārsvaru mums nodrošināja 2006. gada komanda, kas savu dueli uzvarēja ar 1:0! Iegūtie seši punkti pietuvināja Daugavpili kārotajam titulam.

Pēdējā diena iesākās ar Valmiera Glass/BSS apspēlēšanu visās spēlēs. Pirms pēdējās cīņas ar SK “Super nova” Daugavpilij bija 31 punkts, savukārt Tukums atpalika par četriem punktiem. Mūsu 2008. un 2007. gada komandas savas spēles ar SK “Super nova” noslēdza ar neizšķirtiem, savukārt Tukums paralēlajās cīņās pieveica Liepāju, tādējādi pirms 2006. gada spēlēm kopējais iegūto punktu skaits gan Daugavpilij, gan Tukumam bija vienāds!

Intriga saglabājās līdz pat pēdējam, bet punktu gaidīšanai pielika Dmitrija Bogdanova 2006. gada komanda, kas savu spēli uzvarēja ar 3:0, bet Tukuma 2006. gada komanda zaudēja Liepājai, tādējādi Daugavpils pēc sešu gadu pārtraukuma atkal kļuva par šī turnīra uzvarētāju!

Liepājai triumfs pēdējā turnīra spēlē ļāva izraut bronzas godalgas, bet “Super nova” ieņēma ceturto vietu. Piecinieku noslēdza Valmiera, no A grupas izstumjot Babītes jauniešus.

Apsveicam mūsu komandas trenerus Jāni Bovinu, Jevgeņiju Maksimčuku un Bogdanovu, kā arī milzīgo vecāku atbalstītāju pulku! Svētdienas naktī jaunos čempionus sagaidīja ar svētku uguņošanu un tieši mūsu jauniešu sveikšana simboliski pielika punktu Daugavpils pilsētas svētku svinībām!

 




Atpakaļ