Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-05-2018

Daugavpils jaunieši veiksmīgi nospēlēja lielā turnīrā Polijā


BFC Daugavpils 2006. gada komanda veiksmīgi nospēlējusi starptautiskā turnīrā “MOSP Cup Bialystok”, 27 komandu konkurencē iegūstot 7. vietu. Desmit spēlēs mūsu jauniešiem piecas uzvaras, trīs neizšķirti un divi zaudējumi.

Dalība turnīros Polijā Daugavpils komandām nav retums, pie tam Bjalistokas “Jagiellonia” ir viens no mūsu futbola akadēmijas partneriem. Polijas komanda šogad piedalījās turnīrā Daugavpilī un mūsu komanda labprāt devās braucienā pie dienvidu kaimiņiem.

Dmitrija Bogdanova audzēkņi tika ielozēti, iespējams, spēcīgākajā no trīs apakšgrupām. Divu dienu laikā bija jāaizvada astoņas spēles, kurās tika noteikta mūsu puišu pozīcija nākamajā kārtā.

Pirmajā dienā ar 1:0 tika pieveikta Klaipēdas akadēmijas, ar 2:0 Elkas “Rona” un Pinskas sporta skola, kā arī ļoti sīvā cīņā nospēlēts neizšķirti 2:2 ar topošajiem turnīra čempioniem “Jagiellonia”. Kas interesanti, mājiniekiem tie bija vienīgie zaudētie punkti visā turnīrā. Atlikušajās spēlēs ar 0:2 zaudēts Varšavas “Olimpia” un 0:3 pret Pruškovas “Znicz”. Grupu turnīra noslēgumā uzvara ar 1:0 pret Zabžes “Gornik” un 0:0 ar Siedlces “SEMP”.

Grupā Daugavpils ieguva trešo vietu, kas ļāva turpināt cīņu par 7.-9. vietu. Pirmajā spēlē ar 1:0 pieveikta Glivices “Piast”, savukārt turnīrs tika pabeigts ar kaujiniecisku 0:0 pret Kauņas “Tauras”. Šis punkts ļāva nodrošinot pirmo vietu šajā trijniekā un septīto vietu lielajā kopvērtējumā.

Neskatoties uz saspringto grafiku, mūsu puiši devās arī dažādās izzinošās ekskursijās. Komandas galvenais treneris Dmitrijs Bogdanovs: “10 spēles trīs dienās mums nav ierasta lieta. Bija jūtams, ka pietrūka fiziskās kondīcijas, taču kopumā ar komandu esmu apmierināts. Visās spēlēs centāmies spēlēt dominējošu futbolu, kas daļēji arī izdevās. Turnīra līmeni varu novērtēt kā ļoti labu.”

 

Par labāko futbolistu Daugavpils rindās tika nosaukts Romualds Ločs.




Atpakaļ