Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-04-2018

Lieliskas komandas, lieliskas spēles un fantastiskas emocijas!


Trīs dienu garumā 28 komandas divās vecuma grupās cīnījās par “Daugavpils Cup 2018” trofejām. 2007. dzimšanas gada komandu grupā triumfēja BFC Daugavpils-1, savukārt 2009. gadā dzimušo jauniešu grupā uzvarēja FK “Liepāja”.

2007. un 2009. dzimšanas gada komandu cīņas norisinājās vienlaicīgi stadionā “Celtnieks” un Daugavpils 16. vidusskolas futbola laukumā. Trīs dienu garumā Daugavpilī par uzvarām cīnījās 28 komandas, tādējādi vienlaikus turnīrā piedalījās ap 500 futbolistiem no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Pēdējā brīdī tehnisku problēmu dēļ ierasties nevarēja viesi no Krievijas.

2007. dzimšanas gada komandu konkurencē jau no pirmās dienas iezīmējās favorīti, starp kuriem bija arī Jāņa Bovina un Jevgeņija Maksimčuka trenētie daugavpilieši. Vēl vairāk, ļoti labi spēlēja arī 2008. gada komanda, kas vēlāk aizkļuva līdz pat pusfinālam. Ceturtdaļfinālos Lietuvas komanda “Geležinis Vilkas” pieveica BFA “Vilnius”, BFC Daugavpils-1 pārspēja RFS 2008, BFC Daugavpils-2008 pieveica Vitebskas vienaudžus, bet RFS-2 pārspēja JDFS “Alberts”.

Pusfinālā “Geležinis Vilkas” prasmīgi izmantoja gados jauno BFC Daugavpils-2008 futbolistu kļūdas, pārliecinoši iesoļojot finālā – 5:1. Otrā pārī līdzīgi notikumi, tikai šoreiz BFC Daugavpils-1 droši pieveica RFS-2 ar rezultātu 4:0.

Bronzas spēlē BFC Daugavpils-2008 pēdējās sekundēs nenoturēja uzvaru (2:2), kā rezultātā viss izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā, kurā pārāki izrādījās rīdzinieki. Līdzīgs scenārijs arī lielajā finālā, taču tur no spēles vārti tā arī netika gūti, bet pēcspēles sitienos pārāki bija daugavpilieši!

Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti trīs daugavpilieši: Dēvids Kļimko, Māris Pētersons un Rolands Daukšts.

2009. gadā dzimušo futbolistu grupā ļoti pārliecinoši turnīru iesāka BFC Daugavpils-1, tomēr izslēgšanas spēlēs veiksme no komandas novērsās. Pusfinālā ar 1:2 tika zaudēts Liepājai, bet bronzas spēlē ar tādu pašu rezultātu tika atzīts BFA “Vilnius” pārākums. Par čempioni kļuva Liepāja, bet otrajā vietā JDFS “Alberts”. Daugavpils otrā komanda ieņēma septīto vietu, savukārt trešā komanda ierindojās 10. vietā. 2010. dzimšanas gada komanda šajā turnīrā pirmo reizi spēlēja futbolu 8x8, tādēļ uz lieliem panākumiem nebija pamata cerēt.

Simboliskajā izlasē tika iekļauts mūsu komandas aizsargs Iļja Borovkovs.

Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti pēdējie turnīri un tajos spēlēs U8 un U7 vecuma grupas puiši.

Visa informācija par turnīra rezultātiem pieejama šeit: http://fcdaugavpils.lv/lv/Daugavpils-Cup-2018

Fotogrāfijas: https://www.facebook.com/DaugavpilsCup/




Atpakaļ