Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-04-2018

Tikšanās ar nūjošanas treneri Larisu Silovu


27. aprīlī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā) visi interesenti tiek aicināti uz tikšanos ar sertificētu nūjošanas treneri Larisu Silovu par tēmu “Nūjošana – fiziskā aktivitāte veselībai un sportam”. Speciāliste pastāstīs par šī aktīvās atpūtas veida ietekmi uz veselību, pareiza ekipējuma izvēli nodarbībām un atbildēs uz klātesošo jautājumiem. Tikšanās notiek pasākumu cikla “Veselības ABC” un Bibliotēku nedēļas 2018 ietvaros.

Nūjošana (pasaulē pazīstama ar terminu Nordic Walking) ir pastaiga ar īpaši izstrādātām nūjām, kas palīdz nostiprināt un attīstīt dažādas muskuļu grupas. Šis sporta veids ir radies pagājušā gadsimta 80. gadu sākumā Somijā un tagad ir plaši pazīstams visā pasaulē. Tas ir vienkāršs, efektīvs un visiem pieejams fizisko aktivitāšu veids, kas neprasa ne lielus finanšu ieguldījumus, ne īpašu fizisko sagatavotību.

Tikšanās gaitā bibliotēkā nūjošanas trenere Larisa Silova stāstīs par šī sporta veida attīstību Latvijā un pasaulē, iepazīstinās ar nūjošanas pamatlikumiem un sniegs ieteikumus pareiza inventāra izvēlē. Klātesošie uzzinās par nūjošanas pozitīvo ietekmi uz veselību un iespējām piepulcēties nūjotāju aktivitātēm Daugavpilī.

Larisa Silova ir Daugavpils Universitātes lektore, sertificēta nūjošanas trenere. Speciāliste ir piedalījusies un organizējusi dažādus nūjošanas festivālus un pasākumus Latvijā: Latgales Nūjošanas festivālu Daugavpilī; BigBank Skrien Latvija; nūjošanas treniņus Latvijas Veselības nedēļas (MOVEWEEK) un Eiropas sporta nedēļas (#BeActive) ietvaros; nūjošanas tehnikas paraugdemonstrējumu projekta “Cilvēki ar īpašām vajadzībām ir starp mums” ietvaros; Ziemas Olimpiādi Silenē; Latvijas Nūjošanas čempionātu.

Tikšanās ar Larisu Silovu notiks 27. aprīlī plkst. 14.00 Latgales Centrālās bibliotēkas pasākumu zālē (Rīgas ielā 22a, 3. stāvā). Ieeja – brīva. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Informāciju sagatavoja:
LCB Lasītāju apkalpošanas nodaļas
periodikas sektora vadītāja
Jeļena Jevsejeva
Tālr.: 654 76344
e-pasts: jelena.jevsejeva@lcb.lv




Atpakaļ