Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-01-2012

Sporta ziņas


„DU” basketbolistēm dramatisks zaudējums pagarinājumā (16.01)

 

Latvijas Sieviešu basketbola līgā tuvu panākumam bijušas „Daugavpils Universitātes” meitenes, tomēr mačā pret „Liepājas Papīru” nācās piekāpties pagarinājumā ar 65:70.

 

Liepājnieces vadībā turējās teju visu spēli, pie tam vienu brīdi pārsvars pārsniedza desmit punktu robežu. Ar pacietīgu spēli aizsardzībā, kā arī veiksmīgu Santas Baltaces spēli uzbrukumā izdevās pievilkt klāt, bet trešajā ceturtdaļā uz brīdi pat izvirzīties vadībā. Turpinājumā mačs jau ritēja punkts punktā. Vislielākās problēmas „DU” aizsardzībai sagādāja Zane Alilujeva, kura bieži stājās uz soda metienu līnijas. Mūsu meitenēm šoreiz nebija lielā diena no tālmetienu līnijas, jo kopumā tika iemesti tikai četri tālmetieni.

 

Izšķirošie notikumi risinājās pēdējās sekundēs. Pie rezultāts 63:65 skaitītas sekundes līdz pamatlaika beigām pustālo metienu realizēja Olga Kazakeviča, izraujot pagarinājumu. Ilgu laiku pagarinājumā neviena no vienībām punktus gūt nespēja, taču tad pretinieces savas iespējas izmantoja, bet „DU” tā arī palika uz nulles – 65:70.

 

Ļoti sāpīga neveiksme pret tiešajām konkurentēm cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Mūsu rindās rezultatīvākā ar 24 punktiem bija Santa Baltace, bet Kristīna Egle pievienoja 16 punktus. Viņai arī desmit atlēkušās bumbas. Ļoti produktīvs mačs augumā mazākajai spēlētājai Olgai Kazakevičai, kura guva astoņus punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

 

Nākamā mājas spēle paredzēta 4. februārī, bet jau 21. janvārī izbraukuma mačs ar „Latvijas Universitāti”.

 

 

„Latgales” neveiksmju sērija turpinās (16.01)

 

Nekādi pie uzvaras Latvijas Atklātajā hokeja čempionātā nespēj tikt „Latgales” hokejisti. Šoreiz viesos ar 4:6 zaudēts „Zemgalei/JLSS”.

 

Jau trešajā minūtē ielaistie vārti nesalauza daugavpiliešus, kuri pirmās trešdaļas izskaņā atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo. Izcēlās Sandis Virkstenis. Arī otrajā trešdaļā uz pretinieku precīzo metienu ar to pašu atbildēja ari „Latgale”, tādējādi pirms izšķirošajām 20 minūtēm cerīgais 2:2.

 

Diemžēl tikt vismaz pie kāda punkta neizdevās. Minūtes un deviņu sekunžu laikā ielaisti divi vārti, uz ko pratām atbildēt ar Artjoma Balabas precīzo raidījumu, taču mājinieki atkal īsā laikā bija precīzi divkārt, izšķirot mača iznākumu – 6:3. Punktu spēlei ar gūtiem vārtiem pielika Jānis Lazdāns, bet lielas nozīmes šim precīzajam metienam nebija.

 

Nākamais mačs jau trešdien savā laukumā pret lietuviešu „Energija”. Šajā spēlē jāpārtrauc deviņu zaudēto spēļu sērija.

 

 

„DU” volejbolisti divās spēlēs tiek pie viena punkta (16.01)

 

„Daugavpils Universitātes” volejbolisti aizvadītajā nedēļas nogalē nav izmantojuši iespēju uzlabot savu situāciju turnīra tabulā. Divās spēlēs iegūts tikai viens no sešiem iespējamajiem punktiem.

 

Sestdien mūsu vienībai pretī stājās „Biolars”. Pretinieks spēli sāka pagalam vāji, ko mājinieki arī prasmīgi izmantoja. Bez lielām problēmām pirmais sets noslēgts ar panākumu 25:17. Diemžēl jau nākamajā setā viesi sāka servēt krietni sekmīgāk, pie tam pielika arī aizsardzībā, reabilitējoties par zaudējumu pirmajā setā – 25:18.

 

Šūpoles turpinājās arī trešajā setā, kurā atkal bez jebkādiem variantiem pārāki daugavpilieši (25:18), bet ceturtajā setā bija visas iespējas arī pielikt punktu spēlei. Šoreiz nekā un zaudējums ar 26:28. Piektā seta galotnē mūsu puiši bija vadībā ar 14:12, tomēr tik nepieciešamo pēdējo punktu tā arī neguvām. Zaudējums ar 14:16. Viens punkts turnīra tabulā gan tik gūts.

 

Svētdien mūs sagaidīja jau krietni augstāks raudzes pretinieks „TTU”. Uzvaras gadījumā turnīra tabulā „DU” atgūtu trešo vietu, tomēr spēka un pacietības pietrūka tikai pirmajam setam. Tas tika uzvarēts ar 25:22,  savukārt turpinājumā šaubu par igauņu pārspēku nebija nekādu. Viņi bija labāki gan blokā, gan servē, gan arī uzbrukumā. Lai arī daugavpilieši cīnījās (netrūka arī asumu un asu vārdu pārmaiņu), reālu izredžu apdraudēt viesu uzvaru nebija – 25:22, 15:25, 17:25, 19:25.

 

Pirmajā spēlē labākais mūsu komandā ar 24 punktiem bija Vitālijs Cinne, bet svētdien pa 11 punktiem Ērikam Voroņko un Edgaram Točam.

 

21. janvārī „DU” aizvadīs mājas spēli pret „Lāsi-R/Rīga”. Mačs tiks aizvadīts Daugavpils BJSS lielajā zālē.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 




Atpakaļ