Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-04-2018

DU frisbija komandai lielākā uzvara vēsturē un 15. vieta turnīrā Igaunijā!


Sestdien un svētdien Daugavpils Universitātes frisbija komanda piedalījās Baltijā lielākajā frisbija čempionātā “Kick in de Kok 2018”, kurā kopumā sacentās 34 komandas. Turnīra gaitā uzvarot vairākkārtējos turnīra čempionus, mūsu puiši noslēdza čempionātu 15. vietā.

DU vīriešu komandai dalība šī gada turnīrā izvērtās īpaša, jo šogad komandai pavisam nedaudz pietrūka līdz rekordvietas sasniegšanai. Pirmajā gadā (2014. gads) DU 15 komandu konkurencē izkaroja 12. pozīciju, bet 2016. gadā 24 klubu konkurencē izdevās ieņemt 22. vietu. Šogad vīriešu grupā startēja 21 komanda, piedaloties spēlētājiem no Ukrainas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas, Vācijas, Lietuvas un Igaunijas.

Ņemot vērā to, ka DU šajā turnīrā startē neregulāri, mūsu komandas izsējums pirms turnīra bija ļoti zems, kas pretiniekos deva vairākkārtējos šī turnīra čempionus GRID no Zviedrijas, kā arī Lietuvas vicečempionus no Kauņas. Neskatoties uz to, mūsu frisbijisti spēja pārvarēt grupu turnīru, sensacionāli ar 9:7 uzvarot Zviedrijas spēlētājus. Šo panākumu viennozīmīgi var nosaukt par lielāko kluba pastāvēšanas vēsturē! Interesanti, ka turnīra gaitā zviedri piedzīvoja vēl tikai vienu zaudējumu un turnīru noslēdza otrajā vietā! Otrajā apakšgrupas spēlē DU ļoti līdzīgā cīņā atzina Lietuvas vicečempionu pārākumu – 7:10. Pēdējā grupas spēlē zviedri sagrāva lietuviešus, tādējādi cīņu par medaļām turpināja mūsu DU un GRID.

Astotdaļfinālā DU sacentās ar Latvijas čempioniem un topošajiem šī turnīra uzvarētājiem Salaspils WT. Nespējot neko likt pretī, mūsu komanda zaudēja bez variantiem – 0:13.

Par svarīgāko dienas spēli izvērtās pēdējā spēle pret Ogre Nightwatch. Šīs spēles uzvarētājs turpināja cīņu par 9.-12. vietu, savukārt zaudētājs turpināja par 13.-16. vietu. Atspēlējot trīs punktu deficītu un nonākot tikai viena precīza metiena attālumā no uzvaras, DU puišiem tomēr nācās samierināties ar zaudējumu – 8:9.

Svētdien mūsu komandai bija jāaizvada divas atlikušās spēles. Pēc pirmajā dienā gūtajiem savainojumiem, saņemties uz pirmo spēli neizdevās un tika atzīts Igaunijas komandas “FreeFlyers” pārākums (8:13), toties pēdējā spēlē, atspēlējot četru punktu deficītu, mūsu puiši salauza “Tartu Turbulence” vienību – 10:8! Noslēgumā iegūta godpilnā 15. vieta!

Komandas sastāvā spēlēja: Rihards Znotiņš, Raitis Vabolis, Nauris Mackevičs, Lauris Priede, Valdis Auziņš, Valdis Kromans, Austris Lakša.

DU frisbija komanda izsaka milzīgu pateicību par brauciena atbalstīšanu Daugavpils Universitātes Studentu padomei.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs




Atpakaļ