Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-04-2018

„Veselības projekts” pozitīvi ietekmē Daugavpils iedzīvotāju veselību


Kopš 2018.gada janvāra Daugavpils dome Daugavpilī aktīvi īsteno projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/101  „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” pasākumus.

Trīs mēnešu laikā pasākumus (nodarbības) apmeklējuši 340 dalībnieki, no tiem 227 bērni un 113 pieaugušie (iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem un personas ar invaliditāti).

Veicot pasākumu  īstenotāju un dalībnieku aptauju, tika iegūti sekojošie dati:

  • Pēc pasākumu apmeklēšanas patstāvīgi turpina ar veselības veicināšanas aktivitātēm nodarboties vidēji 50% dalībnieku (vingrošana un orientēšanās ap 75% , dejas un slidošana ap 30%, nūjošana ap 40%).
  • Vidēji 10% dalībnieku pārtrauc apmeklēt nodarbību grupas, kas lielākoties ir saistīts ar ilgstošu saslimšanu. Nodarbību vadītāji atzīst, ka problēmas sagādā tas, ka dalībnieki savlaicīgi neinformē par nodarbību kavēšanu.
  • Dalībniekiem atzīst, ka labprāt turpinātu nodarboties grupās, jo nodarbības ir daudzveidīgas un  interesantas, kā arī patīk grupās iepazīties ar jauniem cilvēkiem. Ņemot vērā, ka viena no projekta mērķa jomām ir garīgā veselība, tad projekts ir veicinājis vientuļo cilvēku socializāciju.
  • Dalībnieki atzīst aktivitāšu pozitīvo ietekmi uz veselību. Pēc aktivitātēm iedzīvotāji jūtas daudz možāki un aktīvāki.
  • Vecāki atzinīgi vērtē nodarbības, jo viņu bērni spēj veikt vingrojumus, kurus iepriekš baidījās veikt, pacēlās personīgais pašvērtējums, nostiprinājās muskuļi, bērni kļuva stabilāki, uzlabojās stāja un kļuva enerģiskāki.
  • Iedzīvotāji, kas vecāki par 54 gadiem atzīsts, ka viņu grupai paredzētās aktivitātes veicina sirds un asinsvadu slimību profilaksi un vispārējo veselības stāvokļa uzlabošanu.

 

Pirmajā 2018.gada ceturksnī Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs veica Daugavpilī pasākumu pārbaudi, kur atzina, ka nodarbības ir organizētas, atbilstošas veselības prioritārajām jomām un var uzskatīt kā labās prakses  piemēru.

Aicinām Daugavpils iedzīvotājus turpināt aktīvi sekot projekta informācijai un piedalīties pasākumos.

 

Sagatavoja:

Santa Upīte

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projektu nodaļas

Projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/101  „Veselības veicināšanas

un slimību profilakses pasākumi

Daugavpils pilsētas pašvaldībā”

vadītāja

santa.upite@daugavpils.lv

 

Projekts „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pilsētas pašvaldībā” (Nr. 9.2.4.2/16/I/101) norisinās darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.4. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem” 9.2.4.2. pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros. Projekts tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda un valsts budžeta līdzekļiem.

 

 

 

 




Atpakaļ