Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-03-2018

Aktīvi pavadīta ziema ar slēpošanu


Ziemas mēneši tika noslēgti ar slēpošanas nodarbībām projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/101  „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Daugavpils pašvaldībā” ietvaros. Visu janvāri un februāri katru sestdienu un svētdienu norisinājās slēpošanas nodarbības sākumskolas un pamatskolas bērniem. 42 bērniem tika iemācītas slēpotprasmes.

Slēpošanas nodarbību organizators un treneris Eduards Boltruks daloties ar savu pedagoģisko novērojumu atzīme, ka pirmajās nodarbībās bērni nemākulīgi stāvēja uz slēpēm, nebija attīstīta līdzsvara sajūta, daudzi mācījās pareizi krist, lai nesavainotos. Nodarbību cikla noslēgumā pamatskolas skolēni jau demonstrēja labu slēpošanas prasmi. Veica noteikto trases garumu. Sākumskolas skolēni vairāk uzmanības pievērsa tieši klasiskā soļa attīstībā. Vairāk laika tika patērēts pareizai krišanai braucot no kalna.

Dalībnieki daudz laika pavadīja svaigā gaisā, par ko bija liels prieks viņiem un viņu vecākiem. Daudzi no vecākiem atvedot bērnus uz nodarbībām labprāt arī paši piedalījās nodarbībās, jo laika pavadīšana kopā ar saviem bērniem labvēlīgi ietekmē savstarpējās attiecības.

Treneris atzīst, ka bērniem slēpošanas nodarbības ir ļoti noderīgas, attīsta veselību, sportiskās prasmes un veidojas disciplīna. Bērni, kuri patstāvīgi apmeklēja nodarbības, bija novērojams, ka viņi ir jau norūdīti ziemas apstākļiem un jūtas daudz labāk.

Slēpošanas treneris atzina, ka  ne vienu vien reizi saņēma izteiktu pateicību pašvaldībai no vecākiem un bērniem par iespēju nodarboties ar slēpošanu, kas veicina ģimeņu veselīgo ieradumu maiņu slēpošanas sporta veida popularizēšanu.

 

Sagatavoja:

Santa Upīte

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/101  „Veselības veicināšanas

un slimību profilakses pasākumi

Daugavpils pilsētas pašvaldībā”

vadītāja

santa.upite@daugavpils.lv vai 65476065

 

 




Atpakaļ