Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-02-2018

Rīgā vienu vietu virs Varšavas “Legia”


Sestdien un svētdien BFC “Daugavpils” trīs vecuma grupu apvienotā komanda piedalījās starptautiskajā turnīrā “Riga Open Cup”. Četru valstu un astoņu klubu pārstāvju konkurencē mūsu puiši ieņēma otro vietu, lielajā finālā piekāpjoties FS “Metta”.

“Riga Open Cup” turnīrā mūsu futbolisti piedalījās jau otro gadu. Salīdzinājumā ar iepriekšējo turnīru līmenis ievērojami pieauga, jo starp dalībniekiem bija spēcīgas Polijas komandas kā Varšavas “Legia”, Suvalku “Wigry”, kā arī Lietuvas Šauļu Futbola akadēmija. Daugavpili pārstāvēja 2006., 2007., 2008. dzimšanas gada komandas.

Turnīra pirmajā dienā mūsu puiši demonstrēja izcilu sniegumu. Jāņem vērā, ka šajā turnīrā visu vecuma grupu rezultāti tiek summēti kopējā komandas rezultātu tabulā, piemēram, spēlē pret Šauļiem BFC “Daugavpils” 2008. gada komanda nospēlēja 2:2, 2007. gada komanda uzvarēja ar 6:2, savukārt 2006. gada komanda pieveica vienaudžus ar 2:0. Summā mūsu komanda ieguva 7 punktus, bet lietuvieši ieguva 1 punktu.

Vēl labāk klājās pret Polijas komandu no Suvalkiem. Izcīnot uzvaras visās spēlēs (2:1, 2:0, 4:0), mūsu puiši garantēja panākumu ar 9:0! Pēc pirmās spēļu dienas jaunieši kopā ar treneriem devās pamācošā ekskursijā uz Rīgas Motormuzeju.

Diemžēl komandas sniegumu turpmākajās dienās ietekmēja nelabvēlīgie laikapstākļi izmitināšanas vietā, kur viesnīcas īpašnieki nespēja nodrošināt pietiekamu siltumu, kā rezultātā daudzi puiši saaukstējās.

Grupu turnīra pēdējā cīņā pret FS Metta nācās samierināties ar zaudējumu 1:7 (0:8, 1:4, 3:3), taču ar iegūto punktu pietika pirmās vietas nodrošināšanai apakšgrupā. Trešie palika poļi, bet ceturtie lietuvieši. Otrā grupā maksimāli iespējamos 27 punktus izcīnīja Varšavas “Legia”, apsteidzot “Dinamo Rīga”, Tartu “Santos” un Vidzemes Futbola centru.

Pusfinālā BFC Daugavpils ar 6:3 pieveica turnīra organizētājus “Dinamo”. Panākumus nodrošināja 2008. un 2007. gada komandas, kas pretinieku pieveica ar identisko 3:1. 2006. gada komanda piekāpās rīdziniekiem ar 0:3.

Otrā pusfinālā par sensāciju parūpējās “Metta”, kas nospēlēja 4:4 ar “Legia”, bet pēcspēles sitienos pārspēja pretinieku, garantējot vietu finālā!

Lielajā finālā ar Rīgas klubu šoreiz izdevās nospēlēt veiksmīgāk, tomēr summā zaudējums ar 3:6. 2008. gada komanda piekāpās ar 1:5, 2007. gada komanda zaudēja ar 0:4, bet 2006. gada komanda apspēlēja pretinieku ar 5:0.

Par labāko vārtsargu U10 vecuma grupā tika atzīts daugavpilietis Jegors Ganass, savukārt par labāko spēlētāju U12 grupā tika nosaukts Deniss Avdejevs.

 




Atpakaļ