Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

06-02-2018

Spēcīgā turnīrā spēcīgs starts un solis līdz godalgām


Starptautiskajā futbola turnīrā “Minsk Cup 2018” no 31. janvāra līdz 3. februārim startēja BFC Daugavpils U12 un U11 komandas. Ļoti spēcīgā konkurencē Daugavpils jaunieši ieguva attiecīgi ceturto un piekto vietu.

Minskā notiekošais turnīrs ir starp labākajiem jauniešu turnīriem mūsu reģionā. Starp konkurentiem bija spēcīgas komandas no Baltkrievijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Ukrainas. Dalība šādos turnīros mūsu futbolistiem ir laba skatuve savas meistarības demonstrēšanai.

Prieks, ka gan 2006., gan 2007. dzimšanas gada komandas tika galā ar saviem uzdevumiem. Abu vecuma grupu vienības pārvarēja grupu turnīra barjeru, kvalificējoties ceturtdaļfinālam. Dmitrija Bogdanova trenētā 2006. gada komanda savā grupā ar 1:2 piekāpās Jaroslavļas “Shinnik”, pēc kā ar 6:0 sagrāva Maskavas “Devyatka”, bet izšķirošajā cīņā izrāva tik nepieciešamo panākumu pār Minskas “Smena”. Tas garantēja pirmo vietu grupā un potenciāli vājāku pretinieku ceturtdaļfinālā.

2007. gada komanda ar treneriem Jevgeņiju Maksimčuku un Jāni Bovinu sāka ar 1:0 uzvaru pār Minskas Futbola skolu, pēc kā sekoja sāpīgs zaudējums Harkovas “Arsenal” (0:1), bet izšķirošajā spēlē ar 8:0 tika sagrauta Rīgas “Daugava”. Otrā vieta grupā, kas ¼ finālā deva iespēju samērot spēkus ar Borisovas futbola skolu.

Diemžēl pārvarēt šo barjeru U11 neizdevās un piedzīvots zaudējums ar 0:2. Savukārt U12 puiši ne tikai uzvarēja, bet izdarīja to vairāk nekā pārliecinoši – sagrauta Krievijas komanda “Volga” ar rezultātu 5:1.

Pusfinālā pretī stājās topošā turnīra čempione FK “Minsk”. Mūsu jaunieši atzina baltkrievu pārākumu ar 0:3, savukārt bronzas spēlē, dominējot lielu daļu spēles, tomēr pēcspēles sitienu sērijā piekāpās “Shinnik”. Noslēguma tabulā ieņemta ceturtā vieta.

U11 komanda mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu ar 1:0 pieveica FK “Minsk”, bet spēlē par 5. vietu ar 2:1 pieveica vēl vienu Minskas vienību, noslēdzot turnīru piektajā pozīcijā.

Apsveicam mūsu puišus ar lielisko startu, kā arī izsakām lielu pateicību par milzīgo atbalstu turnīra gaitā visiem vecākiem!   

 




Atpakaļ