Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-03-2011

Sporta ziņas


„Daugavpils Universitātes" basketbolistes nedēļas nogalē aizvadīja kārtējās divas spēles Latvijas Sieviešu basketbola līgā. Pirmajā spēlē mūsu meitenes gandrīz sagādāja sensāciju, tikai pagarinājumā piekāpjoties trešajai spēcīgākajai čempionāta komandai „RTU-Merks".

 

„DU" meitenes turpina cīņu par iekļūšanu LSBL izslēgšanas spēlēs. Piektdien un sestdien komanda cīnījās Rīgā ar vienām no spēcīgākajām komandām - „RTU" un „LU". Iespaidīgu sniegumu viņām izdevās parādīt spēlē pret „RTU", kuru trenē kādreizējais Latvijas izlases treneris Aivars Vīnbergs.

 

Neskatoties uz vājo sākumu (0:9), daugavpilietes nepadevās, un ātri pārņēma vadību. Lieliski pirmo ceturtdaļu nospēlēja Kristīna Egle, kura sekmīgi darbojās uzbrukumā. Pirmais puslaiks tika aizvadīts līdzīgā cīņā, bet pēc pirmā puslaika 28:25 „DU" labā. Otro puslaiku viešņas uzsāka vēl varenāk, pamazām palielinot savu pārsvaru. Pirms pēdējās ceturtdaļas pavisam cerīgais 47:37. Arī septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām daugavpilietēm bija desmit punktu pārsvars, taču to nosargāt neizdevās. Pēdējā minūtē trīs punktu pārsvars jau bija rīdziniecēm, bet Egles tālmetiens pēdējās sekundēs ļāva izlīdzināt rezultātu - 60:60. Iespējas uzvarēt bija arī pagarinājumā, taču šoreiz krietni pieredzējušākās „RTU" spēlētājas izrādījās pārākas - 71:68.

 

Neskatoties uz zaudējumu, daugavpilietes parādīja ļoti labu sniegumu. 22 punktus iemeta Olga Kazakeviča, kurai tā bija viena no labākajām spēlēm karjerā. 17 punkti Eglei, kurai arī 12 bumbas zem groziem un septiņas pārķertās bumbas. 14 punkti un desmit bumbas zem groziem Oļesjai Jevsejevai, bet lietderīgi nospēlēja arī citas spēlētājas.

 

Sestdienas mačam pret „LU" spēka jau nepietika. Labi nokomplektētais mājinieču sastāvs, kuru rindās spēlē vairākas Latvijas izlases kandidātes, atradās vadībā praktiski visu maču. Lai arī pāris reizes „DU" lika pretiniecēm panervozēt, no zaudējuma izvairīties neizdevās - 72:61.

 

Uzbrukumā visveiksmīgāk daugavpiliešu rindās nospēlēja Santa Baltace, kurai 19 punkti un karjeras labākais sniegums uzbrukumā. 15 punkti Eglei, bet pa desmit pievienoja Lakomko un Jevsejeva.

 

Turnīra tabulā „DU" saglabā sesto vietu.

 

„DU" volejbolistiem Schenker līgas sezona noslēgusies (07.03)

 

Latvijas čempionāta izšķirošajām cīņām droši var sākt gatavoties „DU" volejbolisti, kuri izstājušies no cīņas par Schenker līgas kausu.

 

Schenker līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē „DU" savā laukumā trīs setos piekāpās Igaunijas klubam „Selver", tādējādi atbildes mačam Igaunijā bija praktiski tikai prestiža nozīme. Izrādīt nopietnu pretestību neizdevās arī Tallinā, kā rezultātā piedzīvots vēl viens zaudējums trīs setu cīņā - 13:25, 16:25, 15:25.

 

Lai arī piedzīvots pārliecinošs zaudējums, par panākumu būtu jāuzskata jau paša tikšana labāko astotniekā. Mūsu komandā atbildes mačā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Rihards Puķītis, bet viens no līderiem Edgars Točs šoreiz nespēlēja.

 

Tagad visu uzmanību „DU" varēs koncentrēt cīņai par Latvijas čempionāta medaļām.

 

„Latgale" tiek pusfinālā bez cīņas (07.03)

 

Negaidīti viegli Latvijas hokeja čempionāta pusfinālā tikuši Daugavpils „Latgales" hokejisti, kuri atbildes mačā pret Lietuvas „Energija-Orakulas" uzvarēja bez cīņas.

Latvijas čempionāta ceturtdaļfināla pirmajā sērijas spēlē daugavpilieši savā ledus hallē izrādījās pārāki ar 4:1. Spēle izbraukumā solījās būt ļoti smaga, bet uz ledus komandām nemaz nenācās doties, jo ledus arēna nebija sagatavota spēlē: uz bortiem netika uzstādīta nepieciešamie aizsargstikli, tādēļ lietuviešiem tika ieskaitīts tehniskais zaudējums ar 0:5.

 

Sērijā ar 2:0 pārāki bija „Latgales" spēlētāji, bet pusfinālā mūsu klubu gaida tikšanās ar „Liepājas Metalurgs-2". Pirmā spēle jau 8. martā Liepājā, bet sērija ritēs līdz kādas komandas trīs uzvarām. Mājās „Latgali" nākamreiz redzēsim 11. martā.

 

Grigorjeva iegūst trešo vietu sacensībās Zviedrijā (07.03)

 

Cīkstone Anastasija Grigorjeva aizvadījusi kārtējās veiksmīgās sacensības. Zviedrijā notikušajos starptautiskajos mačos Zviedrijas pilsēta Klipanā.

 

Grigorjeva, kura pavisam nesen uzvarēja „Grand Prix" posmā, nedēļas nogalē piedalījās sacensībās Zviedrijā. Svara kategorijā līdz 59 kilogramiem Nastja tika pie trīs uzvarām, kā arī vienreiz zaudēja. Divās priekšsacīkšu kārtās pretinieces tika uzvarētas pārliecinoši, bet pusfinālā tika zaudēts pasaules čempionei no Azerbaidžānas, kura arī kļuva par turnīra uzvarētāju.

 

Cīņā par trešo vietu Grigorjeva pievarēja sāncenses no Itālijas pretestību, nodrošinot sev bronzas godalgu.

 

Jaunie vieglatlēti lieliski nostartējuši Baltkrievijā (07.03)

 

No 4. līdz 6. martam Daugavpils jaunie vieglatlēti piedalījās starptautiskās Baltkrievijā, kur ne tikai tika pie godalgotām vietām, bet arī laboja personiskos rekordus.

 

Uz šīm sacensībām Daugavpils vieglatlētu delegācija dodas jau ne pirmo gadu, bet šis gads iepriecinājis ar patiešām ļoti labiem rezultātiem. Tā, augstlēkšanas sektorā starp 1995. gadā dzimušajiem puišiem pirmo vietu ieguva Jāzepa Markeviča audzēknis Vitālijs Haritonovs. Pārlecot 1,95 metrus augstu novietoto latiņu, viņš uzreiz par pieciem centimetriem laboja sev piederošo personisko rekordu. Vairs nav tālu atlicis līdz divu metru atzīmei...

 

Otro vietu savā vecuma grupā (1996. dz.g.) ieguva cits augstlēcējs Ignats Belogrudovs. Arī viņam jauns personiskais rekords - 1,75 metri. Kā ierasti, bez godalgotām vietām uz mājām nedevās arī vidējo distanču skrējēja Valērija Linkeviča. Viņai viena zelta godalga un viens sudrabs.

 

Pirmo vietu viņa ieguva 800 metru skrējienā (rezultāts 2:19,69 minūtes), bet pie godpilnās otrās vietas izdevās tikt 1500 metros - 4:54,60 minūtes.

 

Svarcēlāji starp Latvijas čempionāta laureātiem (07.03)

 

Nedēļas nogalē Ludzā aizvadīts Latvijas Republikas čempionāts svarcelšanā junioriem, kā arī pieaugušajiem. Daugavpils sportistiem vairāk nekā desmit godalgas.

 

Ludzā sapulcējās spēcīgākie Latvijas svarcēlāji, tajā skaitā arī labākie no mūsu pilsētas pārstāvjiem. Vairāki no viņiem ne tikai bija labākie junioru ieskaitē, bet arī starp pieaugušajiem.

 

Starp šiem spēka vīriem bija Artjoms Žerebkovs (svara kategorija līdz 62 kilogramiem), Ivans Kaževņikovs (85 kg) un Marks Jakovļevs (94 kg). Par Latvijas čempionu pieaugušo vidū kļuva Mihails Semjonovs (69 kg) un Valērijs Kņaževs (77 kg).

 

Svara kategorijā līdz 56 kilogramiem otrās vietas junioru un pieaugušo vidū Dmitrijam Žerebkovam. Līdz 69 kilogramiem pirmā vieta starp junioriem Vadimam Sļesarjovam, kā arī otrā vieta pieaugušo konkurencē. Trešais palika Georgijs Kočmarovs.

 

Junioru ieskatē pirmā vieta svara kategorijā līdz 77 kilogramiem Vadimam Kaževņikovam, kuram arī trešā vieta pieaugušo kārtā.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ